Babypop Baby Alive – Plas en Dans baby

Babypop - Baby Alive - Plas en Dans baby

Tijdens de jurering voor de Speelgoed van het jaar verkiezing heb ik al kennis gemaakt met deze plassende baby en de pop is natuurlijk niet voor niets genomineerd. Het is namelijk een hartstikke leuke pop. Onlangs tijdens de persdag van Hasbro, kwam ik haar weer tegen, terwijl ze werd omringd door liefkozende kleine meisjeshanden. Ze veroverde één voor één de harten van de poppenmoedertjes. Niet zo gek, want ze ziet er natuurlijk super schattig uit en als ze zachtjes tegen je zegt dat ze een plasje moet doen, geloof me, je smelt.

Wat zit er in de doos?

In de doos vind je natuurlijk de prachtig pop, maar er is meer. Ze wordt standaard geleverd met een potje, een drinkflesje, een kammetje, een ‘zeepdispenser’, een onderbroekje en een beloningskalender mét stickers! Als poppenmoeder kun je dus direct aan de slag met de zindelijkheidstraining! En doet ze het goed? Dan kun je haar belonen met een stickertje op haar beloningskalender.

Wat is de bedoeling?

Je kunt de pop drinken geven als ze dorst heeft en daarna is het natuurlijk de hoogste tijd voor het plasje. Houd de handjes van de baby vast en ze doet een potjesdansje. Ze zingt dan en zegt ‘pi-pi!’. Hoe schattig is dat! Na het plassen moet er natuurlijk gelijk handjes worden gewassen, net als je peuter dit zelf ook moet doen na zijn plasje. Fijn dat hierover is nagedacht en dat het zeeppompje wordt meegeleverd. Op deze manier leren kinderen die zelf ook niet te vergeten. Het beloningssysteem is natuurlijk ook super vet en maakt de beleving helemaal echt.

Babypop Baby Alive - Plas en Dans baby

Zindelijkheidstraining

Omdat de pop zo compleet is, is hij hartstikke goed in te zetten tijdens de zindelijkheidstraining. Met de pop kunnen immers precies dezelfde stappen worden gemaakt, als je peuter zelf ook moet doen.
De pop kan bijna alles wat met het plassen op een potje te maken heeft: drinken uit een flesje, aangeven dat ze moet plassen, plassen (alleen) op het potje (met plasgeluiden) handen wassen en vragen om een (beloningssticker). Verder kan de pop ook een soort dansje uitvoeren, maar daarbij moet je haar wel goed vasthouden. De pop prikkelt fantasie, sociale vaardigheden/interactie en mogelijk een stukje zelfredzaamheid. Absoluut een mooie babypop voor de echte poppenmoeder.

Babypop Baby Alive - Plas en Dans baby

Specificaties Baby Alive – Plas en Dans baby

Naam Baby Alive – Plas en Dans baby
Merk Hasbro
Prijs 62,95 euro
ISBN 5010993523979
Bestel direct Bol.com
Liefs Marion

Meer informatie

Bekijk onze andere productbesprekingen
Zindelijkheidstraining – Uitdaging of avontuur?
Baby Annabell Lunch Time Table
Hoe wordt je peuter zindelijk?
Welkom in de wereld van Monopoly
Zindelijk maken is kinderspel

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Babypop Baby Alive - Plas en Dans baby
Babypop Baby Alive - Plas en Dans baby

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *