Luvabella, een pop om verliefd op te worden

Luvabella, een pop om verliefd op te worden

Dit jaar komt Spin Master met een wel heel speciale babypop. Eigenlijk is de benaming ‘babypop’ ook totaal niet toereikend, want Luvabella is veel meer dan een pop. Hoe innovatief is deze pop! Zo innovatief dat je in het begin misschien zelfs een beetje moet wennen, want deze pop lijkt echt tot leven te komen. En dat is op z’n minst een tikkeltje bijzonder.

Ik weet het nog niet zo goed

Als ik naar de pop in de doos kijk, weet ik niet zo goed wat ik ervan moet denken. Ze kijkt mij een beetje creepy aan en ondanks die strik op haar hoofd, vind ik haar er niet echt schattig uit zien. Ligt dat aan mij? Nieuwsgierig ben ik echter wel naar wat dit meisje allemaal kan, dus pak ik snel de doos uit. In de doos vind ik naast Luvabella, vier verzorgingsproducten: een speentje, een lepeltje (met eten), een speeltje en een flesje. Hiermee kun je Luvabella verzorgen.

Batterijen

In haar bibs gaan maar liefst vier grote C-batterijen (niet inbegrepen). Vergeet de kruiskop schroevendraaier trouwens niet, want het klepje zit met schroefjes vast. Dat is wel zo veilig, want batterijen is geen speelgoed. Op haar rug zitten twee schakelaartjes. Eentje is de aan/uit knop en met de tweede kun je de taal bepalen. Je kunt kiezen uit Nederlands (A) of Frans (B).
Als alles geplaatst is en het schakelaartje aan staat, komt Luvabella tot leven. En dat is absoluut bijzonder te noemen. Eigenlijk kan ik er maar één woord voor bedenken: ‘wauw’. Nee niet eens ‘wauw’, het is echt gewoon WAUW!!

lijn groen oudersenzo
Luvabella, een pop om verliefd op te worden

Ik weet niet wat ik zie

Eigenlijk weet ik niet wat ik zie. Haar gezichtje beweegt mee terwijl ze van alles lijkt te brabbelen, haar ogen lijken je echt aan te kijken en zelfs haar armpjes en beentjes kunnen bewegen. Dit is veel meer dan een babypop, wat moet dit fantastisch zijn voor de kleine babymoeder! Luvabella heeft diverse sensoren waardoor ze interactief kan reageren op de handelen die je doet. Bijvoorbeeld wanneer je haar kietelt, of eten geeft. Zelfs haar speeltje ‘het schaapje’ leert haar allemaal nieuwe dingen.

Verliefd

Zodra Luvabella haar gezichtje gaat bewegen vind ik haar er direct al veel liever uitzien. Met haar grote ogen kijkt ze de wereld in en haar geluidjes zijn zo verschrikkelijk schattig, dat je niet anders kan dan direct verliefd op haar worden. Laat je dus niet afschrikken van de mimiek waarmee ze in de doos zit, in het echt is zo zoveel leuker! De smakgeluidjes die ze maakt als ze eet en de bewegingen van haar mondje zijn zo geweldig om te zien. Ik smelt daarvan. En had ik al gezegd dat Luvabella heeft het vermogen heeft om steeds meer bij te leren? Hoe meer tijd je met haar gaat doorbrengen, hoe meer zij zal leren. Hoe vet is dat! Dat geeft de poppenmoeder een échte moederlijke taak!

lijn groen oudersenzo
Luvabella, een pop om verliefd op te worden

Steeds wijzer

Ik zei het net al, Luvabella heeft het vermogen om steeds meer te leren. Als je bijvoorbeeld haar schaapje geeft, dan kan ze vier verschillende dingen doen: lachen, een (nieuw) dier noemen, een dierengeluid maken of de uitspraak van een eerder woord verbeteren.

Ze laten weten hoe het smaakt

Maar die interactiviteit ondervind je bijvoorbeeld ook als ze eet. Als je namelijk het lepeltje voor haar mond houdt moet je even wachten tot ze AH zegt. Als haar mondje opengaat, kan het lepeltje erin. Er kunnen op dat moment zes dingen gebeuren: ze zegt een nieuw woord dat met eten te maken heeft, ze verbetert een eerder woord, ze herhaalt een woord dat met eten te maken heeft, ze laat weten hoe het eten smaakt, ze vraagt om meer of ze zegt dat ze vol zit. Ik zeg maar weer eens: ‘Wauw!!’

Je kunt het bijna niet geloven, maar Luvbella kan zelfs een boertje laten nadat ze heeft gegeten. Als je dit wilt, houd je haar rechtop en klop je een paar keer zachtjes op haar rug en ja wel hoor, daar komt het boertje.

lijn groen oudersenzo
Luvabella, een pop om verliefd op te worden

Hoe vaker je speet, hoe meer ze leert

Hoe vaker je met haar zal spelen, hoe meer ze gaat leren. Ik kan me niet voorstellen dat dit niet de grootste wens is van iedere poppenmoeder! Ik weet dat ik – als klein meisje – dit fantastisch zou hebben gevonden. Jammer genoeg heb ik zelfs nooit kleine poppenmoeders gehad en heb ik hier inmiddels een stoere vent van 1.85 rondlopen.

Niks negatiefs?

Is dan alles positief aan deze pop? Nou als ik eerlijk ben, zo’n beetje wel. Natuurlijk heeft de pop een behoorlijk prijskaartje, maar als je ziet wat je ervoor krijgt, vind ik dat eigenlijk wel gerechtvaardigd. Natuurlijk blijft het een hoop geld voor een pop, maar Luvabella is niet zomaar een pop. Luvabella is de ultieme baby voor iedere poppenmoeder. Met als voordeel: er zit een uitknop op haar. In tegenstelling tot ons eigen kroost. Als je haar uitzet, blijven overigens haar trucjes gewoon bewaar en kun je de volgende keer weer verder spelen waar je was gebleven.

Nou vooruit dan, toch een klein puntje van kritiek. Er moeten vier C-batterijen in deze pop en deze worden niet meegeleverd. Gezien het prijskaartje, vind ik dat een beetje jammer. Dit formaat batterijen heb ik doorgaans niet standaard in huis (in tegenstelling tot de AA-batterijen en AAA-batterijen). Als je ze dus vergeet te kopen, kan je kindje Luvabella nog niet tot leven brengen en dat is natuurlijk hartstikke jammer.

Interessante weetjes

Luvabella heeft meer dan 500 uniek reacties.
Ze spreekt meer dan 100 Nederlandse zinnen.
Er zitten sensoren op haar gezicht, buik, voetjes en ze herkent donker en licht.
Luvabella heeft levensechte gezichtsuitdrukkingen en gebaren. Haar mondje maakt natuurlijke bewegingen.
De pop komt met 4 interactieve accessoires. Gebruik de interactieve accessoires om haar te verzorgen, te vertroetelen of met haar te spelen. Van het voeden met haar lepel tot het spelen met haar lammetje en zelfs het in slaap wiegen met haar drinkfles.

Bekijk het filmpje

Specificaties Luvabella

TitelLuvabella
UitgeverijSpin Master
EAN0778988693186
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Baby Born Magic Girl
Annabell – Lunch Time Table
Baby Alive – Plas en Dans baby

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *