10x leuke dingen doen met het hele gezin

Vind je het lastig om iets leuks te verzinnen om met het hele gezin te doen tijdens de vakantie of gewoon in een weekend? Alle pretparken al van binnen en buiten gezien? Indoorspeeltuinen die je oren uitkomen, dierentuinen waarbij zelfs de dieren je beginnen te herkennen? Dan ben je toe aan iets nieuws. Iets wat je nog niet hebt gedaan en wat je kids ongetwijfeld heel vet gaan vinden!

Tien nieuwe frisse ideeën voor het hele gezin met ervaringen die je nooit meer gaat vergeten!

10 Leuke dingen doen met het hele gezin

1. Vals of toch echt?

Als je alle musea hebt gezien, ben je vast toe aan wat valse kunst. Dit museum is het enige museum ter wereld dat gespecialiseerd is in valse kunst. Er hangen valse Karel Appels en een ‘Mona Lisa, made in Taiwan’. En aanraken mag!
Het voormalige gemeentehuis van Vledder biedt sinds 1998 onderdak aan de museums voor Valse Kunst, Hedendaagse Glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst, met buiten nog een Beeldentuin.

Meer informatie

2. Mooi weer spelen in Delft

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018, worden de straten door kleinkunst overspoelt, want dan is er in Delft weer het internationale straattheaterfestival! Gezellig en intiem op en rond de Markt. Artiesten en gezelschappen uit binnen- en buitenland brengen straattheater, acrobatiek, street comedy, dans en muziek. Een vrolijk spektakel voor jong en oud!

3. Wie durft? Insecten eten!

Misschien is dit idee wel een beetje gruwelijk, maar spannend is het zeker! Wie durft zijn tanden te zetten in een insectenlolly? Of een hapje van een krekel? Ziek word je er niet van, je moet bij de eerste hap misschien niet zo nadenken. Er zijn een paar restaurants waar insecten op het menu staan. Als je nou echt duurzaam wilt eten, is dit een goed idee… maar krijg je de rest van je gezin ook mee?

Meer informatie

4. De struisvogelboerderij

Alle kinder- en geitenboerderijen van binnen en van buiten gezien? Misschien wordt het dan tijd om een struisvogelboerderij te bezoeken! In de tearoom kun je genieten van een lekkere kop koffie of thee en natuurlijk mogen de struisvogels bekeken worden. Wel belangrijk om de openingstijden in de gaten te houden, want buiten deze tijden worden de dieren verzorgd.|
En als je er dan toch bent, kun je gelijk een paar struisvogelproducten kopen zoals: badolie met struisvogelolie, eieren (en die zijn groot!), prachtige veren of gewoon een lekkere struisvogelbiefstuk.

Meer informatie

5. Slapen in een Tipi

Heb je je ooit indiaan willen voelen? Dan is slapen in een tipi natuurlijk een absolute must do! De kids zullen dit absoluut spannend gaan vinden. Zeker als ze daarbij in hun indianenoutfit mogen slapen.
De tipi’s zijn te huur met of zonder inrichting. Er is een scala aan accessoires te huur bij de tenten. Houten vloeren, vuurschalen, LED verlichting, outdoor kooksets, krukjes, tafeltjes, schapenvachten en veel meer. Echt goedkoop kun je het niet noemen, maar bijzonder is het natuurlijk wel!

Meer informatie

6. Knuffel een koe

Dat een koe meer is dan een wandelende biefstuk of fles melk, kun je ontdekken op deze boerderij, tijdens het koe knuffelen. Koe knuffelen is een unieke beleving voor iedereen die houdt van dier en natuur.Samen gelukkig zijn! Dat is het doel van het Koe knuffelen.
‘Koe knuffelen’ doe je niet zomaar, Koe knuffelen heeft bewezen dat het meer is dan genieten tegen een warm koeien lijf. Kinderen met slaapproblemen vallen in slaap door het zachte wiegen van de buik tijdens de ademhaling.

Een twee uur durend programma voor jong en oud waarbij de dieren het middelpunt vormen. Vader, moeder, opa en oma, tante, oom nichtjes en neefjes, iedereen is welkom! Trek makkelijk en/of warme kleding aan dat tegen een stootje kan. Op de boerderij zijn laarzen voor iedereen. Je start met een anderhalf uur durend educatief avontuur onder begeleiding waarna je nog een half uurtje mag vertoeven op de boerderij of genieten van een vers bakje koffie/thee of een glaasje sap met een ambachtelijke koek.

Meer informatie

7. Pluktuinen

Ooit van pluktuinen gehoord? In deze tuinen kun je zelf je fruit plukken. Natuurlijk kun je het ook geplukt kopen, maar zelf plukken is natuurlijk wel een tikkeltje leuker! Er zijn verschillende pluktuinen: Zomerframbozen, herfstframbozen, zwarte bessen, rode bessen, witte bessen, kruisbessen en blauwe bessen.
De blauwe bes was heel lang voor velen een onbekende vrucht, maar deze is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Geen wonder, uit vele onderzoeken komt naar voren dat de blauwe bes een erg gezonde vrucht is. Wat echter minstens zo belangrijk is, is dat ze ook ontzettend lekker zijn. Let wel op de oogsttijd! De blauwe bessen zijn rijp van juli tot en met half september.

Geen zin in fruit? Pluk dan je eigen boeket in de bloemenpluktuin! Liefhebbers krijgen een schaartje mee en struinen door de tuin op zoek naar hun geliefde bloemen. Je kunt een boeket voor jezelf plukken maar natuurlijk ook voor iemand anders. Voor jezelf plukken is een feestje omdat je al plukkend je boeket ziet ontstaan.

Meer informatie

8. Terug naar toen…

Het Zuiderzeemuseum is wel een heel bijzonder en vooral leuk museum. Het neemt je namelijk mee naar toen. Waan je even terug in de tijd. Hoe leuk is dat!
In het buitenmuseum staan authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Iedereen kan spelenderwijs kennis maken met de handvaardigheden van toen en nu.
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Zo krijgt het Zuiderzeeverhaal ook vandaag betekenis. Met historie, fotografie, streekdrachten, design biedt het binnenmuseum voor ieder wat wils.

Meer informatie

9. Slapen in een trein

Slapen in een trein, hoe lijkt je dat? En dan niet zo maar een trein, maar een treinovernachting met allemaal extra voorzieningen. Okay, met 200 euro voor twee personen per nacht, misschien niet het goedkoopste uitje, maar bijzonder is het natuurlijk wel. The livingroom is voorzien van kussens waarmee eenvoudig twee extra slaapplaatsen gecreëerd kunnen worden. Je kunt dus ook (ja, ja, de kids kunnen mee) met vier personen boeken en dan geldt een gereduceerd tarief van 250,00 euro.

Had ik al gezegd dat je er ook in een UFO kunt overnachten? Volwassenen slapen hier voor slechts 40 euro en kinderen voor 30 euro per nacht. Nu maar hopen dat hij ´s nachts niet ineens naar een andere planeet vliegt.

Meer informatie

10. Ziplinen boven zee in Scheveningen

Dit is zeker geen uitje voor de allerkleinsten, maar je puber gaat dit natuurlijk helemaal vet vinden. Durf jij te zippen, hoog boven de zee, vanaf de Pier in Scheveningen? Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 30 kilo. Maar ze moeten natuurlijk wel durven. Ziplinen is spannend, sensationeel maar niet heel goedkoop. Het bezorgd je echter wel een waanzinnige ervaring. Durf je uiteindelijk toch niet te zippen? Dan is er op de Pier nog volop ander vertier te vinden. Ontdek de hippe restaurantjes en barretjes, het grote reuzenrad en wat dacht je van het jaarlijkse Vuurwerkfestival in Scheveningen? Dan is het natuurlijk helemaal top om alles met elkaar te combineren!

Meer informatie

liefs Marion

Meer informatie

Leuke uitjes voor gezinnen zijn er genoeg in Nederland!
Low-budget doetips voor de vakantie!
De 10 beste Low budget tips voor als de zon schijnt!
30 Low-budget vakantie tips!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *