Inbraakbeveiliging: maak je huis veiliger met deze 5 tips!

Inbraakbeveiliging: maak je huis veiliger met deze 5 tips!

Een aantal jaar geleden kwam mijn grote angst uit: er werd ingebroken in mijn woning. Ik woonde in een fijne en kindvriendelijke buurt, maar mijn gevoel van veiligheid was flink aangetast. Het heeft nog maanden geduurd voordat ik me weer veilig voelde in mijn woning. Wel ging ik aan de slag met inbraakbeveiliging en trof ik een aantal maatregelen om mijn huis beter te beveiligen. Ik deel deze tips graag met jou. Zo ben je optimaal beschermd tegen ongenode gasten!

#1: Neem een hond

Het is een beetje een open deur, maar echt, een hond die begint te blaffen als iemand aan je deur rommelt schrikt inbrekers écht af. Het hoeft niet eens een grote waakhond te zijn: ook geblaf van een pittige Jack Russel of chihuahua schrikt ongenode gasten voldoende af. Inbrekers zijn namelijk doodsbang dat buren ze horen of zien, en geblaf trekt alleen maar aandacht. Dikke kans dat ze het al opgeven als ze jouw lobbes horen blaffen, dus!

Let op: Neem alleen een hond als je er ook écht klaar voor bent om een commitment van pak ‘m beet 15 jaar aan te gaan. Hondenvoer, bezoekjes aan de dierenarts en verzorgingsproducten kunnen flink in de papieren lopen. Daarnaast heeft een hond liefde, aandacht, opvoeding en veel buitenlucht nodig. Ga dus goed na of je al klaar bent voor zo’n grote beslissing.

#2: Licht. Zoveel mogelijk licht!

Naast honden is er nog iets waar inbrekers allergisch voor zijn: licht! Kies voor buitenlampen met sensor of zorg ervoor dat je tuin permanent verlicht wordt als het buiten donker is. Verlichte tuinen worden door ongenode gasten meestal overgeslagen. Springt er opeens een lamp aan? Dan maken inbrekers zich maar liever uit de voeten. Buitenlampen zijn in verschillende designs verkrijgbaar. Er is altijd wel een lamp die mooi bij jouw woning past. Benieuwd welke buitenlampen met sensor er zoal verkrijgbaar zijn?

lijn groen oudersenzo
Inbraakbeveiliging: maak je huis veiliger met deze 5 tips!
lijn groen oudersenzo

#3: De juiste tuinafscheiding

Je tuin hermetisch afsluiten à la Fort Knox? Absoluut niet nodig. Sterker nog: een zichtdichte schutting kan ervoor zorgen dat inbrekers ongezien hun gangetje kunnen gaan in jouw tuin. Zo kunnen ze een deur of raam binnenkomen terwijl voorbijgangers werkelijk niets in de gaten hebben. Kies liever voor een wat lagere heg van mooie, wintergroene haagplanten. Zo heb je wat privacy in je tuin, maar vallen verdachte activiteiten toch op voor voorbijgangers. Ook voelen inbrekers zich gewoon niet thuis in een tuin waar ze volop in de spotlights staan, dus zullen ze jouw woning waarschijnlijk liever overslaan.

Bonustip: Wil je toch graag een wat hogere haag aanleggen? Kies dan voor haagplanten met doorns, zoals de vuurdoorn (mooi!) of de berberis. Knappe inbreker die zich daar doorheen worstelt!

#4: Laat een lichtje aan als je weggaat

Ga je een dagje weg? Dat is het moment waarop inbrekers meestal hun slag slaan. Laat dus liever een lichtje aan als je weggaat. Dan lijkt het net alsof je thuis bent. Ga je op vakantie of stedentrip? Vraag je moeder, een buurvrouw of een vriend(in) dan om elke dag om dezelfde tijd de gordijnen dicht te doen, een lampje aan te laten en zorg te dragen voor de post. Zo vermoeden mensen met slechte bedoelingen dat er iemand thuis is, en zullen ze je huis sneller overslaan.

#5: Camera’s of een alarmsysteem

Zijn bovenstaande tips niet rigoureus genoeg voor jou? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een alarmsysteem. Vaak zijn dit abonnementen die je per maand betaalt. Een bedrijf komt camera’s en bewegingssensoren installeren in je huis, en als er verdachte activiteiten worden gezien belt de meldkamer jou en de politie. Zo ben je trouwens ook beveiligd tegen brand als je weg bent. Een win-win situatie dus!

Je kunt natuurlijk ook zelf camera’s ophangen bij de voordeur of in de tuin. Let wel op dat de camera’s alleen gericht staan op je eigen terrein, en niet op de openbare weg. Niet iedereen wordt hier namelijk heel blij van.

Wat doe jij om je woning te beveiligen tegen inbraak? Laat het me weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Je tuin zomerklaar in zes stappen? Zo doe je dat!
Geen geld voor een villa? Probeer deze 6 luxe upgrades voor je huis eens!
Geef je huis sfeer met de juiste verplichting
Dit heb je nodig voor het ultieme buitenleven

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog betreft een samenwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.