Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl!

Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl

Ook in de zomer volop van je tuin genieten? Dan heb je absoluut een parasol nodig. Maar welke parasol past het beste bij jouw tuinstijl? Daar zit namelijk nogal wat verschil in. We gaan vandaag in op de verschillende tuinstijlen en welke parasol daarin het best tot z’n recht komt!

Zorg voor een stevige parasolvoet

Zorg er altijd voor dat je een stevige parasolvoet aanschaft, waarin de parasol kan staan. Heb je deze nog niet of is de jouwe al wat ouder en heb je een nieuwe parasolvoet nodig? Koop deze dan online: hier heb je altijd een ruime keuze en bovendien is het vaak voordeliger dan wanneer je naar een fysieke winkel gaat.

De formele, strakke tuin

Wordt jouw tuin gekenmerkt door een strakke haag, in creatieve snoeivormen geknipte heesters, keurige borders en veel wintergroene beplanting? Dan heb je waarschijnlijk een formele tuinstijl. Jouw tuin doet nog het meest denken aan de tuinen van Versailles, maar dan een ietsepietsje kleiner. Je spendeert het vroege voorjaar met de snoeischaar in je hand en bent regelmatig met tuinmest in de weer om jouw tuin mooi en gezond te houden. Om optimaal van je strakke, formele tuin te kunnen genieten is het fijn als je wat schaduw op je terras kunt creëren. Maar hoe zorg je ervoor dat een parasol geen afbreuk doet aan die residentiële uitstraling van je tuin?

Franse parasol

Een Franse parasol past erg goed bij jouw tuinstijl. Dit onderstreept het klassieke karakter van je tuin. Combineer een Franse parasol in een lichte kleur als crème met een klassiek tuinsetje en geniet op bijpassende wijze van je mooie, goed onderhouden tuin. Ga je liever voor iets hedendaags? Kies dan voor een strakke, zwevende parasol in een donkere kleur als antraciet of zwart. Combineer een dergelijke parasol met een strakke loungeset in dezelfde kleur. Houd het netjes en strak qua kussens om de look compleet te maken.

lijn groen oudersenzo
Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl

De natuurlijke tuin

Heb jij een natuurlijk tuinontwerp waarin overal wel iets groeit of bloeit? Wisselen groenblijvende en bladverliezende struiken elkaar op serene wijze af? Staat je gras hoog en is groeit hier en daar wat onkruid? Ook bij deze tuinstijl past een Franse parasol met romantische uitstraling prima. De natuurlijke tuin (waar ook de Engelse tuin/cottagetuin onder valt) is een heerlijke tuin om ’s zomers in te vertoeven met vrienden en familie. Ook nuttige insecten zoals de honingbij komen maar wat graag op de wat meer natuurlijke tuinstijlen af. Vlinders en vogels varen ook wel bij dit tuinontwerp.

Vintage parasol

En zeg nu zelf: hoeveel beter kan het nog worden? In je levendige tuin genieten met je gezin, vrienden of buren op een schaduwrijke plek? Een parasol mag zeker niet ontbreken in deze tuin! Ook een vintage parasol komt heel mooi tot z’n recht in de natuurlijke tuin. Combineer met een brocante tuinset of met Franse tuinstoelen voor een optimaal effect!

Praktische tegeltuin

Heb jij een meer praktisch tuinontwerp dat bestaat uit tegels, een gazon en een groot terras? Dan heb je geluk: nagenoeg elke parasol staat hier prima. Of je nu gaat voor een moderne & luxueuze zwevende parasol of voor een vintage exemplaar: het kan allemaal. Ook op de kleuren hoef je niet echt te letten. Je kunt gewoon kiezen wat je mooi vindt. In de praktische tegeltuin is het wel zo dat de tuinset en de parasol een echte eyecatcher zijn. Het is dus geen overbodige luxe om voor een mooi uitziend exemplaar te kiezen.

Ook je tuinset kan er maar beter goed uitzien. Kies voor een luxe loungeset met mooie kussens. Zo kleed je de boel een beetje mooi aan, waardoor je toch de nodige sfeer in je tuin creëert. Je kunt de praktische tegeltuin trouwens ook prima opleuken met mooie bloembakken waarin allerlei groen groeit: deze staan zeker fantastisch op jouw terras!

We wensen je alvast heel veel plezier met het uitzoeken van een nieuwe parasol! Voor welke parasol zou jij kiezen?

Liefs Amber

Meer informatie

Je tuin zomerklaar in zes stappen? Zo doe je dat!
Schaduwdoeken – Optimaal van je tuin genieten met deze 5 tips
Waarom een schaduwdoek een uitkomst is

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *