Winter? Nu al nieuwe tuinplannen maken!

De tuin in de winter zal misschien minder omkijken geven, hoewel je ook nu nog altijd wel dingen in de tuin kunt doen. Maar het geeft je ook meteen de tijd om eens na te gaan denken over je tuinbelevenissen komend voorjaar en zomer. Want nu tuinplannen maken en eventueel al actie ondernemen is straks lekker kunnen genieten! Waar kan je zoal aan denken?

Beplanting nog op orde?

Helaas zal niet iedere plant of boom het ieder jaar overleven. Nu alvast bedenken welke planten je nodig hebt kan handig zijn. Sommige planten, maar ook bomen, doen het het beste als je ze op een bepaald moment plant. Bij de één zal dat het voorjaar zijn, terwijl de ander juist in het najaar de meeste kans maakt om goed aan te slaan. Dus lees je eens in of vraag het eens na! Maak een lijstje met je wensen en ga lekker genieten bij een leuk tuincentrum. Leuk uitje (met vaak heerlijke mogelijkheden om iets te eten of te drinken) waar je nog meer inspiratie op kunt doen. Niet alleen qua beplanting maar zeker ook qua tuinmeubelen en andere tuinaccessoires. Tuinmeubelen kopen kan je heel handig online doen. Wordt het lekker makkelijk thuisbezorgd en vaak nog goedkoper ook.

Nieuwe inrichting nodig?

Misschien had je afgelopen zomer wel ideeën over dingen die vast anders leuker zouden zijn. Andere invulling van je tuin, door je terras op een andere plek te maken of misschien wel een tweede zitplek te creëren. Heb je niet veel plek voor nog een terras, maar zie je een tweede plekje wel zitten? Het grote voordeel is immers dat je dan altijd een plekje in of uit de zon kunt zoeken! Hoeft in een kleine tuin echt geen probleem te zijn. Picknickbanken kunnen hierbij een leuke oplossing zijn. Deze kan je eenvoudig in de gewenste hoek zetten of zelfs midden op je gazonnetje. Staat heel gezellig en je kunt er ook nog heerlijk genieten van je eten, bijvoorbeeld, of er met je laptop op werken. Heb je kinderen? Dan is een picknickbank zeker ideaal. Ze bestaan ook in kinderversies, trouwens.

lijn groen oudersenzo
Winter? Nu al nieuwe tuinplannen maken!

Tuinhuisjes of schuttingen

Natuurlijk is het ook zaak om je tuinhuisje of schutting goed te onderhouden. Wil je een nieuwe look in je tuin? Dan hoef je niet meteen je tuinhuisje of schutting te slopen, je kunt ze ook gewoon een ander kleurtje geven! Kost niet veel, is veel duurzamer én je hebt in no-time een andere sfeer. Hoe makkelijk wil je je tuin een metamorfose geven?

Nieuwe tuinaccessoires

Naast de grote zaken kunnen ook kleine details je tuin helpen om weer even anders aan te voelen. Kies voor heel andere kleuren van je kussens of tafelkleed, bijvoorbeeld. Trek die kleur(en) ook door in andere zaken, zoals grote tuinpotten of misschien heb je ook wel plek voor leuke lampions (in een boom, aan je schutting). Spelen met kleuren is leuk. Of kijk eens bij tuinposters. Hiermee geef je een tuin heel makkelijk een bepaalde sfeer. Zeker bij kleine tuinen of anders bij je terras alleen kan een grote tuinposter een wereld van verschil maken.

Als je dan ook de rest van je tuin of terras in dezelfde sfeer aanlegt is het helemaal af. Een mooie poster van een hangmat op een tropisch strand vraagt om strandmeubilair op je terras! Terwijl een poster van een jungle prachtig staat bij grote plantenbakken met grote, groene planten (liefst met grote bladeren). Natuurlijk kan je dit zo ver doorvoeren als je zelf wilt, maar hiermee spelen is echt een aanrader om een bepaalde sfeer in je tuin op te roepen. En dat kan eigenlijk met iedere sfeer die jij maar wilt!

Online uitproberen

Er zijn meerdere mogelijkheden om online je tuin te ontwerpen en zo te kijken of dit iets is. Hiermee kan je best wat saaie winteravonden (?) invullen en zo kijken hoe jij je tuin wilt gaan hebben. Wil je iemand inschakelen om bijvoorbeeld een terras aan te leggen? Dan is het wel handig als je zo’n ontwerp kunt laten zien. Dan heeft deze meneer of mevrouw ook een idee. Wacht trouwens ook niet te lang om de professional die je nodig hebt in te schakelen. Met alle personeelstekorten overal kan het anders zomaar zo zijn dat er een wachtlijst is! En je wilt toch van de eerste zonnestralen kunnen genieten in je nieuwe tuin, toch?

Plan van aanpak

Heb je heel veel nieuwe plannen voor je tuin? Wees dan slim en maak een plan van aanpak. Zo weet je precies wanneer je wat moet doen. Daarmee zorg je ervoor dat je niks vergeet én dat je een planning kunt maken om zo op tijd klaar met alles te zijn! En dan kan het grote genieten gaan beginnen!

liefs Wil

Meer informatie

Hoe maak je een kindvriendelijke tuin?
De tuin make-over voor een ultiem vakantiegevoel!
Bewust en gezond leven? Begin een moestuin!
Zo maak je de tuin winterklaar!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Fonteyn.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *