SmartGames – Wat kun je ervan verwachten?

SmartGames – Wat kun je ervan verwachten?

Wil jij je kind extra uitdaging geven tijdens het spelen? Dan is het speelgoed van SmartGames misschien een goede optie. Daar kun je namelijk leuk mee spelen én er zitten altijd diepere lagen in, vol extra uitdaging. Daar kunnen kinderen hun tanden in zetten, maar het hoeft natuurlijk niet. Leuk spelen staat voorop, maar eerlijk is eerlijk, SmartGames weet wel een goede balans te houden tussen spelen en leren. Vooral voor kinderen die extra uitdaging kunnen gebruiken, is het super goed geschikt.

Wat zijn SmartGames?

Eigenlijk zegt de naam genoeg, SmartGames zijn leuke, logische denkspellen voor één speller. Elk spel heeft een uniek en innovatief spelmechanisme geschikt voor jong én oud. SmartGames zijn er voor alle leeftijden en iedere leeftijd kent zijn eigen uitdagingsniveau.

Vaak zijn de eenvoudig te leren opdrachten verdeeld over vier of vijf niveaus. Je begint bij de makkelijkste maar geleidelijk worden de opdrachten steeds uitdagender. Zo blijft het speelgoed (of spel) interessant en leuk, vaak voor meerdere jaren. De spellen trainen het logisch denken en het geheugen, verbetert het ruimtelijk inzicht en je leert probleemoplossend te denken. Eigenschappen waar je de rest van je leven profijt van kunt hebben. Smartgames zijn er al vanaf de leeftijd van 3 jaar.

Nieuwe producten

Regelmatig brengt SmartGames – voor verschillende leeftijdsgroepen – nieuw speelgoed of nieuwe spelletjes op de markt. Dat is ook dit jaar weer het geval. We hebben twee producten uitgekozen die geschikt zijn voor de kleinsten.

lijn groen oudersenzo
SmartGames – Wat kun je ervan verwachten?

Brain train

Brain train is een vrolijke trein voor kinderen vanaf drie jaar. Zijn wagonnetjes kun je vullen met gekleurde blokjes. De trein kent verschillende uitdagingen. Zo verschillende de blokjes niet alleen van vorm, maar tussen een aantal blokjes zit ook nog eens een touwtje wat twee of drie blokjes aan elkaar verbindt. Er zijn twee wagonnetjes waar respectievelijk twee of drie blokjes in passen.

De touwtjes aan de blokjes zijn noodzakelijk om de wagonnetjes aan het treintje te verbinden, dus er moet een overlap zijn van het ene element naar het andere element. Alleen daarin zit al een uitdaging. Maar er is meer. Bij de trein is ook een boekje met uitdagingen in vier categorieën: starter, junior, expert en master. Zo kun je het dus spannend en uitdagend houden voor je kind.

De trein is dus zowel een puzzel als een speelgoedtrein. Wil je kind geen extra uitdaging? Dan kan hij natuurlijk ook hartstikke leuk spelen met deze trein. Hij is stevig uitgevoerd waardoor hij perfect geschikt is voor kleine kinderhandjes.

In het boekje staan voorbeelden die nagemaakt kunnen worden. Belangrijk voor een goed resultaat is letten op: kleur, volgorde en vorm. In totaal vind je in het boekje maar liefst 48 uitdagingen. Naarmate de opdrachten moeilijker worden, krijg je minder aanwijzingen. Ben je op het juiste spoor? Zorg er dan goed voor dat alle wagonnetjes aan elkaar vast zitten en de trein kan gaan rijden.

Brain Train – SmartGames – 5414301522027 – vanaf 3 jaar

lijn groen oudersenzo
SmartGames – Wat kun je ervan verwachten?

Chicken Shuffle Jr.

Chicken Shuffle Jr. is gebaseerd op de overbekende schuifspelletjes. Ken je ze nog? Urenlang schuiven om de afbeelding of tekst goed te krijgen? Dat is bij dit spel dus ook de bedoeling, maar dan voor kinderen vanaf vier jaar.

Het spel ziet er met al die kippetjes, eieren en kuikentjes vrolijk uit. Het spel heeft ‘slechts’ zes schuifjes, dus de mogelijkheden zijn beperkt. Maar laat je hierdoor niet in de maling nemen, want ik durf te wedden dat ook jij de oplossing niet snel voor elkaar hebt! Op het veld liggen een paar eieren en het is de bedoeling dat de kippetjes precies op de eieren komen te liggen. Klinkt eenvoudig, maar geloof me, het is echt nog niet zo makkelijk. Want als het ene eitje net bedekt is, is die andere kip weer verschoven.

Toen ik het spel in mijn handen had dacht ik: “Oh, dat doe ik wel even” maar ik ben er toch nog wel even mee bezig geweest.

Het is een superleuk en logisch spel waarbij je vooral niet als een kip zonder kop te keer moet gaan. Het spel ziet er hartstikke schattig uit, maar is zeker niet zo snel op te lossen als je zou denken. Belangrijk is net zo lang met de kippen te schuiven totdat het je is gelukt. Bij de kleinsten kun je het spelenderwijs opbouwen, door eerst eens één eitje te bedekken en vandaaruit het verder uit te breiden.

Het spel kent maar liefst 48 speelvelden. Dus als je de eerste hebt opgelost? Dan pak je speelveld twee en speel je weer verder. Al deze uitdagingen maakt het spel geschikt van 4 tot 88. Fijn dat alle speelvelden netjes zijn opgeborgen in het spel, zodat je in één keer alles bij de hand hebt en niet snel iets kan kwijtraken.

Chicken Shuffle – SmartGames – 5414301514558 – van 4 to 88 jaar

Andere uitdagingen?

Ben je wel geïnteresseerd in uitdagend speelplezier maar zijn deze producten niet helemaal wat je zoekt? SmartGames heeft een enorm groot aanbod. Kijk maar eens op deze lijst met SmartGames producten. Wedden dat er ook een leuke uitdaging voor jouw kind bij zit? Of misschien zelfs wel voor jezelf! Ik ben in ieder geval erg enthousiast over deze producten. SmartGames snapt hoe spelend leren vooral leuk kan zijn!

liefs Marion

Meer informatie

Sensory play: Zo stimuleer je zijn zintuigen!
Hoe smart zijn de spellen van Smartgames?
Fisher-Price wordt 90 jaar
Colour mazing – Een nieuwe manier van kleuren
Uren speelplezier met Playmobil
Je kind optimaal uitdagen met technisch speelgoed

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

SmartGames – Wat kun je ervan verwachten?
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *