Slijm van AliExpress en Wish

Slijm van AliExpress en Wish

Na het bespreken van de LQL Surprise ballen en de squishies van AliExpress, sluit ik de “AliExpress-serie” met mijn slijmervaring. Ik heb diverse soorten slijm via AliExpress uit China laten komen en ik had geen idee wat ik kon verwachten. Op je beeldscherm ziet alles er vrolijk uit, maar ik wilde het graag met mijn eigen handen voelen. Dus surfte ik over de site en bestelde ik diverse slijmproducten waarvan ik vond dat ze er leuk, aantrekkelijk of gewoon grappig uitzagen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle slijm via AliExpress heb besteld, er zitten ook een paar producten tussen die ik via Wish heb gekocht. Een soortgelijke website.

Alles binnen

Als je het via één van deze sites bestelt, moet je geduld hebben. Ik heb alles ontvangen wat ik heb gekocht, daar kun je dus echt op vertrouwen, maar het heeft weken geduurd. Steeds druppelde er iets binnen. Na zo’n 10 weken was ik uiteindelijk compleet. Als je geen haast hebt, is dat natuurlijk geen probleem, maar als je het voor een speciale dag binnen wil hebben, dan is het wel iets om rekening mee te houden. Volgens mij is het wel mogelijk om het traject te versnellen, maar dan betaal je ook wat meer verzendkosten. Ik had geen haast, dus heb alles rustig binnen laten druppelen. Alles bij elkaar was het een behoorlijke hoeveelheid slijm.

lijn groen oudersenzo
Slijm van AliExpress en Wish

De verschillende slijmen

Smaken verschillen en iedereen zal zijn eigen favoriete slijm hebben. Ik zal proberen zo goed mogelijk de slijm te beschrijven.

lijn groen oudersenzo
Slijm van AliExpress en Wish

Vier doorschijnende slijmen

Als eerste een pakketje welke bestaat uit vier verschillende kleuren doorschijnend slijm: groen, grijs, oranje en wit. Het slijm voelt glibberig, richting jelly aan. Het is goed vloeibaar, maar als je er echt aan gaat trekken, breekt het af. Het heeft geen specifieke geur.
Nadat ik de set heb besteld, hebben ze hem volgens mij uit de collectie gehaald, want ik kan ze nu niet meer ontdekken op de site.
Betaald: 2,60 dollar (2,12 euro)

Doorschijnend slijm met fruit

Ik heb er twee besteld. Een doorschijnende en een witte. De doorschijnende is prima. Het is ook een glibberige, jelly slijm en is nog goed soepel. De witte is echter totaal waardeloos en kan ik direct in de prullenbak gooien. Het slijm is volledig ingedroogd en heeft de vorm aangenomen van de verpakking. Meer dan stukjes afbreken kan je er niet meer mee doen. Heel erg jammer.
De fruitjes die er doorheen zitten, zijn echt heel schattig.
Betaald: 1,98 dollar per stuk (1,62 euro)

Doorschijnend slijm met pareltjes

Deze doorschijnende slijm heeft allemaal mooie pareltjes door zich heen zitten, waardoor het slijm een glamour uitstraling krijgt. De slijm heb ik op Wish gekocht. Hoewel ‘gekocht’ een beetje gekke term is. Ik kon hem namelijk gratis bestellen en hoefde alleen de verzendkosten te betalen. Geen idee hoe dat mogelijk is en ik was ook echt benieuwd of ik het product zou ontvangen, maar je ziet het. Ik heb het slijm binnen en heb alleen de verzendkosten betaald.
Betaald: 0 dollar (0 euro)

lijn groen oudersenzo
Slijm van AliExpress en Wish

Gallaxy slijm in een ei

Gallaxy slijm in een ei. Het ziet er fraai uit en het slijm voelt goed. Ook dit slijm is wat sneller breekbaar, dus je kunt het niet echt heel veel uitrekken. Jammer dat het zo lang duurt voor het binnen is, anders is dit natuurlijk een leuk alternatief ei voor Pasen.
Betaald: 1,98 dollar per stuk (1,62 euro)

Flesje braaksel

Dit slijm voelt zo griezelig eng, vies, brrr. En daarom is het juist zo leuk! Je kunt het ook prima gebruiken voor de spugende smiley die we hier verderop bespreken. Dit is echt super leuk slijm en het voelt echt gek in je handen. Het is vrij dun, dus het loopt zo uit het flesje. Maar dan slijmerig.
Zeker weten dat de kids gek op dit slijm zullen zijn. De flesjes zijn te koop in de kleuren: rood, geel, groen, blauw, paars en roze.
Betaald: 2,99 dollar per stuk (2,43 euro)

Magnetisch klei

Ik weet niet zo goed wat dit nou eigenlijk is. Of heel dik slijm, of een soort klei of stopverf. Geen idee. Maar ik weet wel dat het magnetisch is! Het is echt heel gek spul. Het is de duurste van alle slijmen die ik heb besteld, maar het is wel heel leuk. Er zit een vierkant magneetje bij en het magneetje en de slijm die trekken naar elkaar toe. Het magnetische klei trekt uit zichzelf de magneet steeds dieper in zich. Echt heel gek spul, maar het werkt dus echt! Je kunt het kopen in verschillende kleuren: groen, blauw, paars, zwart, goud en zilver.
Het wordt geleverd in een metalen doosje, dus je kunt het setje goed bewaren.
Betaald: 3,98 dollar per stuk (3,24 euro)

lijn groen oudersenzo
Slijm van AliExpress en Wish

Brakende smiley

OMG wat is dit een vies ding! En daarom is hij juist zo leuk!! Eigenlijk had ik hem ook bij de squishies kunnen bespreken, want de kop zelf is een soort stressbal. Je krijgt een zakje ‘braaksel’ bij geleverd. Knip een klein puntje van het zakje en steek dit in zijn bek. Knijp het zakje helemaal leeg. Op deze manier kun je, zonder te knoeien, het braaksel in de stressbal krijgen.
En dan is het een kwestie van knijpen… en daar komt het! Het ziet er echt vies uit en het voelt ook smerig. Het slijm is eenzelfde soort slijm als het rode slijm in het flesje hierboven. Als het slijm uiteindelijk op is of uitgedroogd, kun je op die manier nieuwe voorraad kopen.
Betaald: 1,11 dollar per stuk (0,90 euro)

lijn groen oudersenzo
Slijm van AliExpress en Wish

En wat vond ik ervan?

Eigenlijk was ik niet ontevreden over het slijm. De verschillende slijmpjes waren niet duur en doorgaans van redelijke kwaliteit. Alles wat ik had besteld, is weer ontvangen en eigenlijk was er maar één slijm niet goed, maar laten we eerlijk zijn, dit kan natuurlijk altijd gebeuren. Misschien heeft de verpakking niet goed dicht gezeten en dan gaat het natuurlijk mis.

Kortom, mijn conclusie is dat je prima slijm via AliExpress (of Wish) kunt bestellen. Mits je geduld hebt…!

liefs Marion

Extra informatie

Surf naar de site van AliExpress
Slijmerige stressballen gevuld met orbs. De balzz zijn super knijpbaar
Smooshy Mushy Squishy in flesje
Bubbleezz – De nieuwe rage van zomer 2018?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *