Squishies van AliExpress: Schattig, zacht en kneedbaar

Squishies van AliExpress : Schattig, zacht en kneedbaar

Weken geleden, volgens mij was het zelfs nog 2017, heb ik een aantal squishies besteld via AliExpress. Langzaam druppelde de een na de ander bij mij binnen. De meeste in een envelopje via de brievenbus en voor een paar pakjes moest ik naar het postkantoor. Dat schijnt wel vaker te gebeuren bij pakjes uit China.

Als het bedrag namelijk te hoog is, moet je invoerrechten of belasting betalen. Iets om rekening mee te houden. Voor deze squishies hoefde ik dat niet, maar ik heb ze dus niet allemaal door de brievenbus of via de postbode ontvangen.

Betrouwbaarheid

Over de kwaliteit van mijn bestelling wil ik het later hebben maar in eerste instantie wil ik het over de betrouwbaarheid hebben. Ik heb naast een paar andere spullen, 7 verschillende squishies besteld. AliExpress is een verzamelplaats van verschillende Chinese ondernemingen, dus alle producten komen ergens anders vandaan. Dat is ook de reden waarom de hele bestelling een voor een bij mij binnen druppelden en niet als één pakket werd bezorgd. Uiteindelijk heb ik alles ontvangen wat ik heb besteld.

lijn groen oudersenzo
Squishies van AliExpress : Schattig, zacht en kneedbaar

Geen goed gevoel

Pas nadat ik alles had besteld (berouw komt na de zonde), vaak tegen spotprijzen, realiseerde ik mij dat in China nog steeds mensen als slaven worden behandeld. Mensen die tegen hun wil – en/of tegen een belachelijk laag tarief – moeten werken. Ik realiseerde mij dit pas achteraf en ik had daar echt een heel vervelend gevoel over. Er liggen nog een paar dingen, allemaal uit deze bestelling, die ik in de loop van de tijd nog ga behandelen, maar dit was mijn eerste en tevens laatste bestelling. Ik ga dit niet nogmaals doen. Ondanks de lage prijzen, geeft dit mij géén goed gevoel.

De prijzen

Aangezien het dus een verzamelplaats van diverse aanbieders is, variëren de prijzen op AliExpress. Ik vermeld daarom de prijzen die ik heb betaald, maar deze kunnen dus afwijken van de huidige prijzen.

lijn groen oudersenzo
Squishies van AliExpress : Schattig, zacht en kneedbaar

De squishies

Het eerste wat me aan (bijna) alle squishies opvalt, is de geur. Mijn hemel wat komt er een chemische lucht vanaf! Waarschijnlijk van het verfbad, maar het kan ook te maken hebben met het materiaal waarvan de squishies zijn gemaakt. Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit gezond is. Gelukkig trekt de geur, naarmate ik ze langer heb liggen, een beetje weg. Of ik begin er aan te wennen. Dat kan natuurlijk ook. Maar los van de geur, eerlijk is eerlijk, ze zien er allemaal hartstikke schattig, mooi, leuk en/of grappig uit.

Squishies van AliExpress : Schattig, zacht en kneedbaar

De kies

De kies is hartstikke leuk om te geven als je kindje aan het wisselen is. Leuk alternatief voor de centjes die onder het kussen wordt gelegd in ruil voor de tand of kies. In plaats van de euro, leg je deze squishy neer.
De squishy is absoluut low rising en voelt zo heerlijk zacht aan! Echt een mooie squishy. Behalve de geur dan. Daar heb ik mijn bedenkingen over. Je kunt trouwens de kies ook kopen met een blauwe band om zijn koppie.
Mijn prijs: $ 2.17 (± 1,76 euro)

De hamburger

Hier zou je toch bijna je tanden in zetten? En hoe schattig ziet hij eruit! Deze hamburger is niet soft rising, maar über soft rising. Het duurt zomaar 30 seconden voor hij weer in zijn normale proporties terug is. En zacht dat hij is en zo lekker kneedbaar. De geur van deze valt mee. Hij ruikt naar een combinatie van vanille en amandel.
Mijn prijs: $ 2.00 (± 1,63 euro)

De bosbes

Dit was de eerste die binnen kwam. Van deze squishy schrok ik het meest van de geur. Ik durfde hem nauwelijks aan te pakken. Inmiddels is de geur wat afgenomen en blijft er gewoon een heel lief, zachte, slow rising squishy over. Ondanks de geur, was het direct de grote favoriet van Rocco.
Mijn prijs: $ 2.47 (± 2,00 euro)

Squishies van AliExpress : Schattig, zacht en kneedbaar

Het melkpak

Een roze melkpak. Zo lief! Je kunt hem ook kopen in wit/roze. Hij is echt enorm zacht en absoluut slow rising. Heerlijk om in te knijpen en te kneden.
Mijn prijs: $ 2.99 (± 2,40 euro)

De donut

Deze donut is verkrijgbaar in verschillende kleuren: blauw, paars, rood, oranje, geel en grijs. Hij ziet er op de foto leuker uit als in het echt. Hij is jammer genoeg niet lekker zacht. Eigenlijk is alleen de onderkant zacht en is de bovenkant van iets harder materiaal gemaakt. Hij is ook niet soft rising. Deze donut vond ik het minste van de squishies die ik had besteld. Ik zou deze niet snel aanraden.
Mijn prijs: $ 0,67 (± 0,54 euro)

Squishies van AliExpress : Schattig, zacht en kneedbaar

Squishy bal

Deze squihy ball is echt super leuk. Eigenlijk is hij vooral leuk door het netje wat eromheen zit, waaruit allemaal bolletjes ploppen op het moment dat je in de bal knijpt. De ballen zijn te koop in diverse kleuren. Denk aan blauw, groen, paars, oranje en rood. Ik heb zelfs squishie ballen gezien die een andere kleur ploppen. Dat doet deze helaas niet, maar dat maakt hem niet minder leuk. Het was overigens de duurste squishy van wat ik heb besteld.
Mijn prijs: $ 3,80 (± 3,88 euro)

Squishies van AliExpress : Schattig, zacht en kneedbaar

De kip en het ei

Dit is mijn allergrootste favoriet. Ik vind hem hilarisch! Als je in zijn buikje knijpt, komt er een rauw ei ding tevoorschijn. Geweldig!! Om dit exemplaar is hier gevochten. Iedereen wilde hem aan zijn sleutelbos hangen. Ik heb echter geen millimeter ruimte gegeven. Dit is gewoon MIJN kip. Hij is perfect voor de sleutel van de KIP-caravan.
Mijn prijs: $ 0,71 (± 0,58 euro)

Mijn mening

De kwaliteit van de squishies viel mij niet tegen. Op de donut na, waren het allemaal prachtige soft rising squishies. Ik vind alleen die heftige chemische geuren geen prettig idee en de gedachte dat de kans groot is dat één of meerdere squishies door slaven zijn gemaakt, vind ik echt een heel vervelende gedachte.

Beter gevoel

Onlangs besprak ik de Soft ’n slow squishies van BOTI en dat gaf mij een beter gevoel. Enerzijds weet ik dat ze veilig zijn en dat ik me daar dus niet druk over hoef te maken en ik mag er ook op vertrouwen dat de arbeiders die dit hebben gemaakt, goed betaald hebben gekregen. En voor die wetenschap betaal ik graag een stuk(je) meer.

liefs Marion

Extra informatie

Surf naar de site van AliExpress
Soft ’n slow squishies van BOTI
Een lief nieuw vriendje: Little live pets lieveheersbeestje
Unboxing LQL Surprise ballen van AliExpress
Maak kennis met de lieve Bizzy Bubs van Little Live Pets

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

  • Goed stuk! Als ouder van 3 kinderen van 7, 8 en 10 zijn we ook begonnen met op aliexpress te bestellen. Maar het was lang wachten en stressen (komen ze wel binnen?)Toen met mijn kinderen op zoek gegaan naar een snellere manier en gevonden: een groothandel en vrij snel kwam de oudste met het idee om zelf squishies te gaan verkopen. Als ouder wil ik ondernemersdrift stimuleren en ben dus samen met haar een website gaan bouwen, na dagen zwoegen is het resultaat daar. Ik heb wel vanaf het begin één voorwaarde gehad, we gaan faire prijzen hanteren, dus onze duurste squishies zijn dan ook maar € 6,50. (terwijl deze op andere site’s veel duurder zijn).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *