Popin’ cookin’ IJsjes, om te maken en op te snoepen!

Popin' cookin' IJsjes,om te maken en op te snoepen

Een tijdje terug hebben we al eens een Popin’ Cookin’ product besproken, namelijk de donuts. Dit keer gaan we mini ijsjes maken. Nog niet eerder gehoord van Popin’ cookin’? Popin’ cookin’ is Japans snoep. Het zijn pakketjes waarmee je verschillende ‘gerechten’ kunt maken. In de pakketten zitten bakjes, vormpjes, poedertjes en andere benodigdheden. Je maakt hiermee mini hamburgers, mini donuts of in dit geval mini ijsjes!

Wat is het?

Popin’ cookin’ komt uit Japan en zijn miniatuur D.I.Y. snoep & koek-maak setjes. Met poeder, water en diverse molds/vormpjes maak je koekjes en snoepjes die je op kunt eten.

Leuke bezigheid

Het eten van de uiteindelijke creaties is niet zoveel bijzonder. De zoete gerechtjes smaken vooral zoet. De leukigheid zit natuurlijk vooral in het maken! Hoe leuk is het om van die minigerechtjes te maken! Het enige dat je naast dit pakketje nog nodig hebt, is een klein beetje water en geduld. Want het is wederom een priegelwerkje.

lijn groen oudersenzo
Popin' cookin' IJsjes,om te maken en op te snoepen

In het pak

In het pak vind je een spuitzakje, twee ijshoorntjes, 2 wafeltjes, een plastic lepeltje, een houder (met maatschepje), poeder voor vanilleijs en aardbeienijs en versiersels.

Extra benodigdheden

Naast een kleine beetje water heb je verder niks anders nodig.

Samen

Ook dit pakket was weer hartstikke leuk om te maken. Persoonlijk vond ik deze makkelijker te maken dan de donuts en ik ben niet ontevreden over het eindresultaat. Absoluut leuk om met de kids te doen. Met wat hulp van jou, gaat dit helemaal goed komen.

Wat is de smaak?

De ijsjes smaken naar vanille en aardbeien. De wafeltjes zijn krokant waardoor het een lekkere zoete snack is geworden, die natuurlijk in een paar happen verslonden is. Rocco at het in ieder geval met smaak op. Zelf vond ik het er vooral erg leuk uitzien.

lijn groen oudersenzo
Popin' cookin' IJsjes,om te maken en op te snoepen

Ingrediënten

Popin Cookin bevat geen conserveringsmiddelen en geen kunstmatige kleurstoffen! In dit pakket zitten de volgende ingrediënten:
Glucose, sugar, flour, vegetable oil, corn syrup, starch, dextrin, milk protein, salt, processed starch, calcium carbonate, flavoring, thickener (polysaccharide thickener, sodium alginate), casein sodium, food coloring (caramel, vegetable dyes, flavonoid, carotenoid, gardenia, blue spirulina), emulsifier, brightening agent, (some of the ingredients contains milk and soybean). Contains : wheat, milk, soybean.

Liever een filmpje?

liefs Marion

Meer informatie

Meiji Apollo DIY Candy kit
Gumi Tsureta soda/ananas
Pizza kit, om zelf mini pizza te maken!
Sushi Candy, voor heerlijke zoet shushi!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *