Met deze leuke printbare spellen van Asmodee hoef jij je niet te vervelen tijdens de lockdown!

Met deze leuke printbare spellen van Asmodee hoef jij je niet te vervelen tijdens de lockdown!

Slaat de verveling zo af en toe behoorlijk toe nu de lockdown alweer zo lang duurt? Heb je ondertussen echt geen idee meer hoe je de kinderen (of jezelf) moet vermaken? Spelletjes doen: een idee? Maar ja: je rijdt ook niet zomaar even naar de winkel om een nieuw spel te halen. Of beter gezegd: je kunt er wel heen rijden, maar dan sta je voor een gesloten deur! En dat beeldscherm komt zo ondertussen ook je neus wel uit! Maar wat dan? Misschien iets met deze printbare spellen?

Op naar de ouderwetse bordspellen!

Weg van het beeldscherm en op naar de bordspellen van weleer. Of naar nieuwe varianten natuurlijk. Want die verschijnen nog steeds! Misschien heb je nog wel ergens die bordspellen liggen? Maar oké, die ben je na drie keer spelen ook wel weer zat. Dus hoe pak je dat dan weer aan? Heel simpel! Asmodee biedt de oplossing. Print & play! Hoe simpel wil je het hebben?

Print & Play bij Asmodee

Op de site van Asmodee kan je bordspellen vinden, die gewoon gratis te downloaden zijn. Hoe leuk is dat! De ideale oplossing dus voor gezinnen maar ook voor gewoon jullie samen, om eindelijk weer eens iets anders te doen dan op de bank hangen en van ellende toch maar weer een Netflix film te kijken. Iets om met elkaar te doen, in plaats van ieder voor zich achter een beeldscherm of een boek. De spellen zijn heel divers en er komen iedere keer weer nieuwe spellen bij. We kozen er een aantal uit om hier te laten zien!

lijn groen oudersenzo
Met deze leuke printbare spellen van Asmodee hoef jij je niet te vervelen tijdens de lockdown!
lijn groen oudersenzo

Unlock

Liefhebber van een escaperoom? Maar ja, die zijn ook dicht (en nu krijg je ze niet open door raadsels op te lossen!). Dan is dit een leuk spel voor jou. Een coöperatief kaartspel die is gestoeld op escaperooms. Het spel wordt gespeeld met gebruik van een app. Je kunt hierdoor in verschillende scenes zoeken, objecten bekijken en uiteraard zaken zoals puzzels oplossen. En dit keer doe je al deze dingen niet ergens opgesloten in een kleine ruimte, maar gewoon aan je eettafel!

Pandemic Hot Zone

Tja, hoe actueel wil je het hebben? In teamverband ga je de strijd aan. De mensheid moet gered worden van maar liefst 3 ziektes (dus valt het in de echte wereld nog wel mee met alleen maar Corona…). Ook in het spel draait alles om de vaccins, die gevonden moeten worden. Heerlijk actueel en reuze spannend.

Concept Kids Dieren

Leuk om met de kleintjes (vanaf vier jaar) te spelen. Het doel is om andere spelers dieren te laten raden. En hiervoor gebruik je de pictogrammen op het bord. Het is een coöperatief spel en samen de meeste dieren raden, betekent dus ook samen winnen.

lijn groen oudersenzo
Met deze leuke printbare spellen van Asmodee hoef jij je niet te vervelen tijdens de lockdown!
lijn groen oudersenzo

Hints

Het bekende spel Hints kan je ook op deze site vinden. Geschikt vanaf 15 jaar, maar ach, misschien zijn die pubers van jou er wel eerder aan toe. Gezellig een keer met elkaar om de tafel zitten en plezier beleven. Veel leuker toch dan alleen maar tegen tablets aan te kijken…

Nog veel en veel meer…

Dit is een super kleine greep uit het totale aanbod. Spellen voor jou alleen, voor de kleintjes en de groten. Ga je voor avontuur of liever voor breinbrekers? Het is er allemaal te vinden. Ook leuk om juist afwisselend bezig te zijn! En kijk af en toe nog eens op de site, want het aanbod breidt nog altijd uit. Van bekende tot minder bekende spellen: er is vast ook wel iets waar je jezelf of je gezin blij mee maakt!

lijn groen oudersenzo
Met deze leuke printbare spellen van Asmodee hoef jij je niet te vervelen tijdens de lockdown!
lijn groen oudersenzo

Gezellig avondje is gekomen…

Ja hoor, en dan misschien niet van Sinterklaas, maar wel van ouderwetse gezelligheid. Even iets anders aan je hoofd dan de ellende van alledag. Even genoeg van thuiswerken, avondklok, vaccins en al die andere ‘Corona gerelateerde ellende’? Kijk dan snel op de site van Asmodee en verzet je gedachten naar een hele andere wereld, lekker gezellig met al je gezinsleden! Moet je natuurlijk wel iets anders kiezen dan Pandemic… Zorg voor iets lekkers om te eten, te drinken en ach, waarom zou je kinderen niet gezellig even op laten blijven. Maak er maar een leuk feestje van! Uiteraard ook gewoon heerlijk om te doen als je gewoon even wilt ontspannen na uren thuiswerken of uren leraresje spelen…

liefs Wil

Meer informatie

Crystal Art Kit – Diamond painting
Goed speelgoed
Leerdoelen spelen
Levensweg is vernieuwd! Moderner en nog leuker!
Ontwikkelingen tijdens spelen
Spelen en speelgoed in Coronatijd 

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Asmodee.

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *