Levensweg is vernieuwd. Moderner en nog leuker!

Levensweg

Misschien ken je het bordspel Levensweg vanuit je jonge jaren? Dat zou niet zo gek zijn, want het spel is maar liefst 60 jaar oud! In 1960 lag dit spel voor het eerst op menige eettafel en stond het jarenlang garant voor een spelletjesavond met veel gezelligheid.

De wereld is flink veranderd

Maar de wereld is de afgelopen 60 jaar niet stil blijven staan. Niet zo gek dat Hasbro het tijd vond voor een nieuw, modern jasje, want laten we eerlijk zijn, in de afgelopen 60 jaar is de wereld behoorlijk veranderd. In het nieuwe Levensweg hebben de traditionele keuzes die tijdens het spelen op je pad komen, plaats gemaakt voor inclusiviteit. Alles kan en mag, zoals trouwen en kinderen nemen, maar het verschil is dat zulke dingen niet langer verplicht zijn in het spel. In plaats daarvan kan je je leven nu precies inrichten zoals jij dat wil. Met deze update breekt voor Levensweg net als voor Monopoly, dat dit jaar compleet nieuwe Algemeen Fonds-kaarten krijgt, een nieuw tijdperk aan.

Een tikkeltje ganzenbord

Wat ongewijzigd is gebleven is de “vanaf-leeftijd” om het spel te spelen. Die is nog steeds 8 jaar. Je kunt het spel spelen met max vier spelers. Als je het spel nog niet kent en geen idee hebt wat je ervan kan verwachten, dan kan ik je vertellen dat Levensweg een beetje lijkt op Ganzenbord met een vleugje Monopolie, besprenkeld met een sausje van Sims. Volg je het nog? Iedere speler krijgt een auto met daarin een staafje, welke symbool staat voor de speler. Ook dit is ongewijzigd gebleven in deze nieuwe uitvoering.

lijn groen oudersenzo
Levensweg

Traditionele gezinssamenstelling

Wat bijvoorbeeld wel is aangepast is de traditionele gezinssamenstelling. Jouw gezin kan in deze nieuwe versie van Levensweg ook bestaan uit twee vaders, twee moeders of gewoon uit jezelf terwijl je in je elektrische auto (die je hebt gekocht tijdens je midlifecrisis) over het bord scheurt. Of je nou bewust kiest voor een leven zonder of met kinderen, je bent altijd vrij om een flitsende carrière te maken en te genieten van al je hobby’s.

Over hobby’s gesproken: er is een schat aan moderne vrijetijdsbestedingen bijgekomen, zoals een crowdfunding-campagne opzetten, kattenfilmpjes opnemen die volledig viral gaan en, niet onbelangrijk, het milieu redden of de gast zijn op de livestream van je collega. Hoe actueel is dat, sinds ons sociale leven sinds vorig jaar veelal plaatsvindt in pixels.

Snufjes van deze tijd

En als je op zoek bent naar een huis anno 2021, dan is er bijvoorbeeld het Ecohuis of een Hoogbouwpenthouse. Op zoek naar een carrièreswitch? Wat dacht je van App-ontwikkelaar, Vlogger of Socialemedia-influencer? Banen waarover je 60 jaar geleden in je wildste dromen nog niet over kon fantaseren. Maar nu zijn ze er!

lijn groen oudersenzo
Levensweg

Spelletjesavonden

Zolang we nog niet echt op stap kunnen naar een terras, restaurant, pretpark of festival kunnen (en/of geen deel willen uitmaken van een testmaatschappij), is het belangrijk de gezelligheid zoveel mogelijk thuis te vinden. En daar is natuurlijk niks mis mee, want hoe gezellig is een spelletjesavond met het hele gezin? Ik kan intens van genieten van zo’n gezellige avond vol spelletjes. Zeker weten dat deze Levensweg de komende keren op tafel gaat komen! En… de avond is volledig toegankelijk zonder gebruik te hoeven maken van sneltesten of mondkapjes. Fijne avond, geniet ervan!

Interesse? Levensweg is online te koop bij Bol.com.

liefs Marion

Meer informatie

Deze zeven bordspellen zijn een garantie voor veel speelplezier!
Twee griezelig spannende bordspellen! Perfect voor de donkere dagen!
Bordspellen om de natte herfstdagen met elkaar gezellig te maken
Beam me up! Leuk voor in de vakantiekoffer!
Kaartspellen: 3x populaire kaartspellen van Identity Games
Educatief overleven met de kids (met Asmodee)
Printbare spellen van Asmodee
Wat spelen we tijdens spelletjesavondje?
Welkom in de wereld van Monopoly

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.