Dit zijn de Populairste tuintrends voor deze zomer!

Dit zijn de populairste tuintrends voor deze zomer!

Wat is er deze zomer hip & happening in tuinland? En wat kan écht niet meer? We praten je graag bij. Met deze 5 gouden tips maak je jouw tuin tot het ultieme ontspanningsoord waar je samenkomt met je gezin, vrienden of buren om onvergetelijke herinneringen te maken.

Tegels eruit, groen erin!

Een compleet betegelde tuin, omlijst door een saaie houten schutting? Nee, dat kan echt niet meer. Trek die tegels eruit en zet er mooie vaste tuinplanten voor in de plaats. Goed voor de biodiversiteit. Ga bij voorkeur voor bloeiende planten die een grote aantrekkingskracht uitoefenen op vlinders, honingbijen en andere nuttige insecten. Heb je nog een schutting als tuinafscheiding? Ook dat kan deze zomer niet meer. Ga liever voor een wintergroene haag die je van de nodige privacy voorziet. Trendy haagplanten: taxus, laurierkers en glansmispel voor wie meer kleur aandurft.

Investeer in een terrasoverkapping

Optimaal van het buitenleven genieten, niet alleen ’s zomers maar tijdens elke weersomstandigheid? Kies ervoor om je terras te voorzien van een overkapping. Met een terrasoverkapping betrek je de binnenruimte meer bij de buitenruimte en geef je je tuin een stijlvolle, trendy look. Ook betekent een terrasoverkapping meestal waardevermeerdering voor je huis. Kies wel voor een overkapping van goede kwaliteit. Wordt een terrasoverkapping van hoogwaardige materialen gemaakt? Dan heb je er nog een lange tijd plezier van en blijft de overkapping ook echt mooi. Verasol biedt elegante en trendy overkappingen die passen bij elk huis en elke tuinstijl.

lijn groen oudersenzo
Dit zijn de populairste tuintrends voor deze zomer!

Maak je tuin vogelvriendelijk

Meer leven in je tuin is dé trend voor de zomer van 2020. Met leven bedoelen we vlinders, bijen en insecten, maar uiteraard ook vogels. Dieren maken je tuin gezellig en bovendien lever je een steentje bij aan de biodiversiteit door te investeren in een vogelvriendelijke tuin. Je kunt jouw eigen tuin(tje) in een handomdraai vogelvriendelijk maken. Ga je een haag planten? Veel vogeltjes vinden het heerlijk om een nestje te bouwen in een klimop, een ligusterhaag of een laurierhaag. De bessen van de laurierkers, liguster, taxus en meidoorn worden daarnaast graag gegeten door vogels. Je voorziet ze dus van een veilige schuil- en speelplaats en voer.

Plaats tegen het einde van de herfst een fijne drinkschaal in je tuin (als je geen vijver hebt) die je regelmatig voorziet van vers water en jouw tuin is helemaal klaar voor onze gevederde vrienden!

Een formeel of informeer tuinontwerp?

Je kent ze wel: de chique tuinen bij statige huizen, paleizen en kastelen. Meestal wordt het tuinontwerp gekenmerkt door strakke lijnen en veel wintergroene struiken. Niet zelden omlijsten strak gesnoeide buxushaagjes de formeel aangelegde tuin. En hoe mooi en luxueus de formele tuin ook oogt, in 2020 is het juist de informele tuin die helemaal hip & happening is. Een informeel tuinontwerp wil overigens niet zeggen dat je tuin een bij elkaar geraapt zooitje is. De landelijke tuin, cottage tuin en natuurlijke tuin zijn goede voorbeelden van ontwerpen die informeel overkomen. Overal mag wat groeien en bloeien, maar er mag zeker over de tuin zijn nagedacht.

Populair om aan te planten in de informele tuin: groene beuk, meidoorn, een gemengde bloeiende haag, lavendel, heesterganzerik, Chinees klokje, gele kornoelje.

lijn groen oudersenzo
Dit zijn de populairste tuintrends voor deze zomer!

Investeer in een groendak!

Groendaken zijn echt helemaal hip deze zomer. Die trend houdt voorlopig ook nog wel even aan: een groendak staat namelijk niet alleen mooi, maar isoleert je huis ook op verfijnde wijze. Geen geld over? In sommige gemeenten krijg je subsidie voor het aan laten leggen van een groendak. Het maakt de wereld namelijk een stukje mooier in elk opzicht. Je bespaart op je energiekosten, de planten zorgen voor zuivering van de lucht en de biodiversiteit in de stad neemt toe. Het laten aanleggen van een groendak is dus zeker het overwegen waard als je in een grotere stad als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag woont. Maar ook in kleinere steden of landelijk gebied kent een groendak niets dan voordelen.

Welke tuintrends vind jij helemaal het einde? Laat het ons weten in de comments!

liefs Marion

Meer informatie

Voor het ultieme buitenleven haal je binnen naar buiten!
Hoe maak je een vogelvriendelijke tuin?
Dit heb je nodig voor het ultieme buitenleven
Een tuinkamer: wat is het en waarom zou je deze willen?
Je tuin zomerklaar in zes stappen? Zo doe je dat!
Het hele jaar van je tuin genieten? Kies voor een veranda met glazen schuifwand!
Grondspots plaatsen in de tuin: onze gouden tips

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Verasol.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *