Een tuinkamer: waarom zou je deze willen?

Je hebt een mooie tuin en je vindt het heerlijk om in je tuin te genieten van de prachtige planten en de vogeltjes. Een serre aan je huis kan een mooie verbinding zijn tussen je huis en je tuin. Maar misschien heb je helemaal niet de mogelijkheid om een serre aan je woonkamer te maken omdat je huis daar niet geschikt voor is door bijvoorbeeld de ligging. Of misschien vind je een andere plek in je tuin wel veel mooier, of schijnt de zon op een andere plek in je tuin… In alle gevallen kan een tuinkamer dan echt een prachtige oplossing zijn!

Verschil serre, veranda en tuinkamer

Een serre is een directe verbinding aan je kamer (of bijvoorbeeld je woonkeuken) en maakt je huis dus eigenlijk groter. Het biedt door het vele glasgebruik een mooi uitzicht op de tuin en daardoor zal de tuin veel meer ook binnen beleefd kunnen worden. Een tuinkamer is een apart ‘verblijf’ in de tuin en heeft dus geen verbinding met je kamer. Dit houdt dus in dat je bijvoorbeeld achter in je tuin een heerlijke manier kunt creëren om wel ‘binnen’ te zitten en volop van je tuin te genieten. Overigens kan je ook de veranda aan je huis verder optimaliseren door er schuifwanden bij te plaatsen. Een ‘dichte’ veranda is dan omgetoverd tot een tuinkamer!

Overkapping van je terras

Misschien denk je nu nog dat dat weer jammer is omdat je zo een terras ombouwt tot iets wat binnen is, maar dat is gelukkig niet zo. Een terras kan je een overkapping geven en bijvoorbeeld een glazen schuifwand. Jij bepaalt aan de hand van het weer hoe open en bloot je wilt zitten! En is het wel gezellig weer, maar vallen er enkele spetters? Dan zit je heerlijk onder je afdak. En staat er toch wind? Dan sluit je die kant van je glazen schuifwand. Met andere woorden: je kunt zo altijd van je tuin genieten!

lijn groen oudersenzo
Een tuinkamer: wat is het en waarom zou je deze willen?

Op maat gemaakt

Lijkt het je wel wat? Dan zit je misschien nog met de vraag of het wel past in dat rare hoekje in je tuin? Geen probleem: bij Verasol worden de glazen schuifwanden gewoon op maat gemaakt. Een specialist zal de maten nauwkeurig bij je op komen nemen en natuurlijk wordt ook alles dan netjes gemonteerd. Zo past jouw tuinkamer zonder problemen in je tuin!

Je tuinkamer mooi maken

En dan is het jouw taak om je tuinkamer ook nog gezellig te maken. Koop mooie tuinmeubelen voor in je heerlijke ‘buitenverblijf’ en ga voor mooie kleuren voor de accessoires. Die kan je kopen, maar uiteraard ook zelf maken.

En de serre dan?

Ga je toch liever voor die serre? Ook dan zijn glazen schuifwanden ideaal. Je kunt er immers heerlijk mee variëren met hoe groot de opening naar de tuin zal zijn. Daarnaast biedt het glas vrij uitzicht op je tuin, waardoor je ook in de winter je tuin kunt beleven!

Ook op je balkon!

Misschien heb je daar nog helemaal niet aan gedacht, maar wist je dat je ook van je balkon een soort tuinkamer kunt maken? Natuurlijk wordt een balkon pas een tuin als je er mooie plantjes neerzet, maar dan is het nog geen tuinkamer. Ook op balkons kunnen glazen schuifwanden gemonteerd worden! Hierdoor kan ook jij de wind van je balkon houden en daardoor lekker buiten zitten. Door voor een inrichting te zorgen die bijvoorbeeld volledig in het teken staat van natuur kan je er echt een tuinbeleving van maken waar je al heel snel van kunt genieten. In combinatie met een (veilige) hittebron misschien zelfs ook wel in de winter. Ga je voor het serregevoel en kies je voor rotan meubels of hou je juist wel van strandsferen en kies je voor Caribische kleuren? Ook leuk: leg gekleurd kunstgras neer en creëer hier een bijzondere sfeer mee!

Dus waarom zou je het doen?

Waarom dus een tuinkamer? Dat mag simpel zijn: omdat je zo langer kunt genieten van je tuin! Ongeacht wind of regen kan jij immers toch gewoon buiten verblijven. Er lekker eten of gezellig samen zitten en misschien heb je zelfs wel het geluk dat je ’s avonds de zon mag zien ondergaan terwijl jij in je tuinkamer lekker lui op je loungestoel onderuit hangt…

liefs Wil

Meer informatie

Voor het ultieme buitenleven haal je binnen naar buiten!
Geen geld voor een villa? Probeer deze 6 luxe upgrades voor je huis eens!
Dit zijn de populairste tuintrends voor deze zomer!
Het hele jaar van je tuin genieten? Kies voor een veranda met glazen schuifwand!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: Verasol.nl

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Verasol.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *