Het hele jaar van je tuin genieten? Kies voor een veranda met glazen schuifwand!

Het hele jaar van je tuin genieten? Kies voor een veranda met glazen schuifwand!

Het is heerlijk om ‘s zomers te genieten in je tuin. Op je terras kun je je met mooi weer vermaken met een wijntje, een goed boek of het gezelschap van familie of vrienden. Maar wil je het hele jaar rond gebruik maken van je buitenruimte? Met een glazen schuifwand veranda realiseer je dat in een handomdraai. We vertellen je graag welke voordelen een veranda met glazen schuifwand allemaal biedt.

Veranda aanleggen een heel gedoe? Welnee!

Bij het aanleggen van een veranda met glazen schuifwand heb je misschien het idee dat het een heel gedoe wordt. Een wekenlange verbouwing, een hoop rommel in de tuin en het einde die maar niet in zicht komt. Dat was heel vroeger misschien zo, maar tegenwoordig is een veranda op maat met glazen schuifwand binnen no-time geplaatst. Van tevoren wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn voor het plaatsen in jouw tuin. De veranda moet namelijk goed passen bij je woning en je tuin.

Ook heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van een veranda. Het bouwwerk mag niet hoger worden dan 5,4 meter, maar dat is het met een glazen schuifwand eigenlijk nooit. Ook tegen de erfgrens mag gewoon worden gebouwd. De veranda mag in dat geval geen ramen hebben aan de kant die uitkijkt op je buren.

Met glazen schuifwand duur?

Oké, dus het bouwen van een veranda met glazen schuifwand is niet zo’n gedoe. Maar is het dan niet heel erg duur? Dat ligt eraan. Je kunt een veranda net zo duur maken als je zelf wilt. De prijs hangt onder meer af van de grootte van de veranda en het materiaal dat er wordt gebruikt. Er zijn best wel wat budgetveranda’s (inclusief luxueuze, glazen schuifwand!) verkrijgbaar die een stuk goedkoper zijn dan gemiddeld. Kies altijd voor een veranda die past binnen je budget. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

lijn groen oudersenzo
Het hele jaar van je tuin genieten? Kies voor een veranda met glazen schuifwand!
Het hele jaar van je tuin genieten? Kies voor een veranda met glazen schuifwand!

Waarom een veranda met glazen schuifwand?

Door te kiezen voor een veranda met glazen schuifwand, kun je het hele jaar door je buitenruimte optimaal benutten. Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je er ook tijdens een plensbui droogjes bij zit. De glazen schuifwand houdt wind tegen, waardoor je met elke temperatuur in je buitenruimte kunt relaxen. Daarnaast betrek je een stuk tuin bij je woning, waardoor je alles uit je huis haalt wat erin zit. Je vergroot je leefruimte als het ware. En je krijgt er zo’n waardevol stuk leefruimte bij, dat het eigenlijk zonde zou zijn om die kans te laten liggen.

Bovendien geeft een veranda met glazen schuifwand je woning gewoon een luxueuze uitstraling. Niet heel belangrijk, wél een leuke bijkomstigheid!

Een veranda met glazen schuifwand die bij je past

Wist je dat niet één veranda met glazen schuifwand hetzelfde is? Je kunt kiezen uit diverse materialen, designs en kleuren. Een veranda kan een romantische, enigszins klassieke uitstraling hebben. Ook kan het strak, modern met bijvoorbeeld een industriële touch. Het is echt helemaal aan jou wat je mooi vindt. Een veranda met glazen schuifwand moet natuurlijk wel passen bij jouw behoefte. Maar ook moet de terrasoverkapping passen bij de uitstraling van je woning én je tuin. Zo is alles mooi in balans en in harmonie, en klopt het gehele plaatje. Van tevoren wordt hier natuurlijk goed naar gekeken.

Omdat een veranda ook een terrasoverkapping is, moet de dakbedekking ook passen bij je woning. Je kunt in principe kiezen voor elke soort dakbedekking die je zelf mooi vindt.

Is een veranda iets voor mij?

Vraag je je na het lezen van dit artikel nog steeds af of het laten plaatsen van een veranda een goed idee is voor jou? Stel jezelf dan de volgende vragen:

Zou ik meer buiten willen zijn op een droge, warme en comfortabele manier, ook met minder goed weer of regen?

Wil ik mijn leefruimte vergroten?

Wil ik mijn tuin en woning een mooie, luxe uitstraling geven?

Als je deze 3 vragen met “ja” hebt beantwoord, is de kans groot dat een veranda met glazen schuifdeur het helemaal voor je is!

Zou jij een veranda overwegen? Of heb je de keuze al gemaakt? Hoe bevalt je veranda? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Voor het ultieme buitenleven haal je binnen naar buiten!
Geen geld voor een villa? Probeer deze 6 luxe upgrades voor je huis eens!
Dit zijn de populairste tuintrends voor deze zomer!
Een tuinkamer: wat is het en waarom zou je deze willen?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Foravida.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.