Voor het ultieme buitenleven haal je binnen naar buiten!

Het is en blijft een feit: het buitenleven is gezond. Buiten maakt ons lichaam vitamine D aan, ademen we frisse, schone lucht in én hebben we uitzicht op een groene leefomgeving. Dit maakt ons niet alleen creatiever, maar zorgt ook voor een beter concentratievermogen. Natuurlijk kun je zo nu en dan buiten gaan wandelen of fietsen, maar waarom niet binnen naar buiten halen deze zomer? Door van je tuin een oase van rust en ontspanning te maken, kun je de hele zomer buiten werken, eten en met je gezin doorbrengen. In dit artikel geven we je 4 gouden tips om meer tijd in je tuin door te brengen.

#1: Maak een overkapping in je tuin

Eerlijk is eerlijk: in Nederland valt er nogal eens wat regen. Als je meer tijd in je tuin wilt doorbrengen, is een overkapping een goed idee. Met een terrasoverkapping creëer je extra leefruimte en kun je het hele jaar door in je tuin zitten ongeacht de weersomstandigheden. Zo’n overkapping wordt ook wel een tuinkamer of veranda genoemd. In een tuinkamer met heater kun je zelfs ’s winters heerlijk buiten zitten en genieten van de gezelligheid en de groene sfeer. Een overkapping is te realiseren in alle soorten, maten en kleuren. Je bepaalt zelf welke verlichting, zonwering en andere accessoires je in je tuinkamer wilt. Zo pas je ‘m helemaal aan jouw persoonlijke wensen aan.

Een overkapping of tuinkamer hoeft overigens niet duur te zijn. Je bepaalt zelf hoe luxueus je overkapping wordt. Als je kiest voor een veranda met zelfmontage ben je al vanaf 1099 euro klaar! Voor een luxe loungeset betaal je vaak al meer.

lijn groen oudersenzo
Het ultieme buitenleven: Zó haal je binnen naar buiten deze zomer!

#2:  Haal je werkplek naar buiten!

Werk je veel vanuit huis? Waarom niet eens buiten werken? Je bent veel productiever tussen de planten en pikt tijdens je werkdag ook nog eens wat vitamine D op. Zorg dus voor een goede werkplek buiten. Een tuintafel met een goede stoel en eventueel een fijn zitkussen is vaak al voldoende. Werk je liever in de schaduw? Zorg dan voor een goede, stevige parasol die jouw werkplek van voldoende schaduw voorziet. Als je graag in het zonnetje werkt is het wel zo verstandig om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Kies het liefst voor een zonnebrand met minerale filters, zo krijg je minder schadelijke stoffen binnen. Schenk regelmatig een lekker glas water of thee voor jezelf in et voíla: je tuinwerkplek is van alle gemakken voorzien.

#3: Buiten koken en eten

Bij buiten koken denk je waarschijnlijk direct aan de BBQ. Maar je kunt natuurlijk ook buiten koken op vuur of briketten. Bij tuincentra kun je vaak terecht voor alle benodigdheden om je kookkunsten buiten eens flink op de vrije loop te laten. Door buiten te koken houd je je huis overigens ook frisser en draait de afzuigkap minder uren. Daarnaast is het gewoon gezond om veel buiten te zijn en lekker met je gezin samen buiten te eten. Zo geniet je optimaal van het buitenleven!

lijn groen oudersenzo
xxx

#4: Zorg voor meer groen!

Last, but not least: zorg voor meer groen in je tuin. Eigenlijk kan het niet groen genoeg zijn. Een tegeltuin is natuurlijk praktisch en onderhoudsvrij, maar met wat meer (onderhoudsvriendelijke) planten en heesters werk je toch net even lekkerder in de tuin. Heb je een schutting? Dan zou je deze kunnen vervangen voor een mooie, wintergroene haag. Zo geniet je ook ’s winters van een groene leefomgeving. Voorbeelden van wintergroene planten zijn de buxus, taxus, thuja (coniferen), de ilex crenata en de hedera. De buxus is niet direct aan te raden in verband met de buxusrups die de bladeren aanvreet. De ilex crenata is een goed alternatief dat veel van de buxus wegheeft. Wil je niet direct ingrijpende veranderingen aan je tuin aanbrengen? Kies er dan voor om wat mooie planten in potten op je terras te plaatsen. Kies wel voor planten die geschikt zijn voor de ligging van jouw tuin. Een schaduwminnende plant in een tuin op het zuiden is natuurlijk nooit een goed idee.

Natuurlijk kun je ook in je tuinkamer of overkapping mooie planten neerzetten. Eigenlijk kan je met een overkapping nagenoeg alles dat in je woonkamer ook kan!

Wat doe jij om optimaal te genieten van je tuin? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Geen geld voor een villa? Probeer deze 6 luxe upgrades voor je huis eens!
Dit zijn de populairste tuintrends voor deze zomer!
Het hele jaar van je tuin genieten? Kies voor een veranda met glazen schuifwand!
Een tuinkamer: wat is het en waarom zou je deze willen?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Verasol.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *