In bad met Soggy Doggy, dat is dikke pret!

Soggy Doggy

Het bordspel Soggy Doggy is winnaar geworden bij de verkiezing ‘Speelgoed van het jaar 2017‘. Tijdens het jureren had ik dit vrolijke hondje natuurlijk al voorbij zien komen, maar ik wilde het graag nog eens beter en uitgebreider bekijken. Want wat maakt dit hondje nou zo leuk? Afgezien dat de combinatie van een spel én kliederen met water, voor kinderen al snel leuk is.

In de doos

In de doos vinden we de hond, het bad (met douche!), de opbouw voor de hond, een gebruikersaanwijzing in meerdere talen, de fiches, het speelbord, een dobbelsteen en de muntjes. Het spel is snel speelklaar gemaakt. Je schroeft het klepje open, stopt drie batterijen (niet meegeleverd) in het bad en schroeft hem weer dicht. Je bouwt het badje verder op en zet het spel aan (onderkant bad). Als laatste zet je de hond er op en giet je het water in het badje.

Draai deze stappen niet om, want het is nogal onhandig om het badje aan te zetten als het water er al in zit… De aan/uit knop bevindt zich namelijk onder het badje.

De pret begint!

Nu staat alles klaar en kan de pret beginnen! Het is de bedoeling dat alle deelnemers (max vier) een fiche kiezen en dan één voor één met de dobbelsteen gooien. De dobbelsteen vertelt naar welke eerstvolgende kleur je moet lopen. Het vakje vertelt je vervolgens wat je moet doen. De symbolen zijn eenvoudig, daarom goed geschikt voor kleinere kinderen die nog niet kunnen lezen. De ene keer moet je aan de waterkraanknop draaien, de andere keer moet je de douche laten lopen. En dan is het de bedoeling dat je het hondje wast, zónder zelf nat te worden. Zodra het hondje gaat schudden, dan mag je terug naar het begin. Maar kijk toch eens, ziet hij er niet überschattig uit!

lijn groen oudersenzo
Soggy Doggy

Spannend

Iedere stap die je maakt in dit spel brengt een bepaalde spanning met zich mee. ‘Ohjee, hij gaat zich toch niet uitschudden…’ en als het dan gebeurt, schrik je toch een beetje. Het werkt echter ook op je lachspieren, want die stoute hond maakt de hele tafel nat! Foei!
Gelukkig (voor de ouders) valt het waterballet reuze mee. Ja, er vliegen wat druppels in het rond, maar echt dramatisch is het niet.

En wat zegt de ontwikkelingssycholoog?

Die zegt: “Veel plezier en hilariteit met dit mooi vormgegeven spel voor de jongere kinderen!” En daar heeft hij gelijk in. Het spel ziet er leuk uit, het hondje is super schattig en het feit dat hij een tikkeltje stout is maakt hem alleen maar aantrekkelijker voor kinderen.
Een groot voordeel is dat dit spel ook goed geschikt is voor kleinere kinderen. Je hoeft namelijk niet te kunnen lezen. Wel moet er geteld worden, namelijk het aantal keren dat de douche ingedrukt moet worden of aan de kraan gedraaid moet worden. Maar dit zijn stapjes van 1 of 2. Prima te doen dus!
De spelregels zijn niet uitgebreid en niet moeilijk. Kinderen kunnen dus snel aan de slag! En het kliederen met water, maakt dit spel natuurlijk nóg leuker!

lijn groen oudersenzo
Soggy Doggy

Specificaties Soggy Doggy

TitelSoggy Doggy
MerkSpin Master
Prijs19,99
EAN0778988711521
Bestel directBol.com

Meer informatie

Onze kennismaking met Agricola, een nieuw bordspel
Dodgeball tovert een lach op je gezicht!
Hoe wordt het poepspel gespeeld?

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *