Once upon a time in Hollywood

Once upon a time in Hollywood

Tijdens de première van The fast & furious: Hobbs & Shaw zagen we een voorstukje van deze film. Als je met zo’n miljoenen cast (Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino) uit pakt, dan vraag je om de nieuwsgierigheid van een miljoenenpubliek. Nou ja, mijn aandacht heb je dan in ieder geval. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik van de trailer nog niet echt een beeld van de film kreeg. Ondanks dat, kreeg ik wel het idee dat dit een absolute ‘mustsee’ zou gaan worden, vooral met een regisseur als Quentin Tarantino. Niet de eerste de beste en dan druk ik me nog zacht uit.

Dus besloten we ook naar deze première te gaan. Eenmaal in Amsterdam is het duidelijk dat we niet de enigen zijn met dit idee. Half BN’er-Nederland is zo’n beetje uitgelopen om de film te komen bekijken…

Warm bad

De avond is weer goed verzorgd door Universal Pictures. Iedere keer als we hier zijn krijgen we het gevoel van een warm bad en hartelijk welkom. Maar het gaat natuurlijk om de film. Dit keer zijn Rob en ik samen en is Rocco thuisgebleven. Een datenight met elkaar, is ook wel weer eens gezellig! Zo vaak komt dat ook weer niet voor.

We gaan met de film terug in de tijd, naar het Los Angeles van 1969 en dan door de ogen van Quentin Tarantino, die zijn spotlights heeft gericht op de falende B-acteur en aan alcohol verslaafde Rick Dalton (gespeeld door Leonardo DiCaprio). Cliff Booth (gespeeld door Brad Pitt) is zijn beste (en enige) vriend en tevens zijn stuntman.

lijn groen oudersenzo
Once upon a time in Hollywood

Meer dan één keer zien…

Once upon a time in Hollywood laat zich niet in een paar zinnen samenvatten en dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Het is vooral een film die je zelf moet gaan zien, en eigenlijk is het een film die je meer dan één keer moet gaan kijken omdat er zoveel in te ontdekken valt!
De subtiele en minder subtiele verwijzingen naar andere films of personen, de diepere lagen, de samenkomst van de drie karakters waarbij de een zijn leven acteert/speelt, de ander zijn leven leeft en de derde van zijn leven geniet. Over hoe de drie uiteindelijk bij elkaar komen, daar ga ik natuurlijk niks over verklappen.

Spanningsboog

Zoals je van Quentin Tarantino mag verwachten heeft de film een rauw randje en ironische humor. Je moet er van houden, maar als je er van houdt dan ga je genieten van deze film. Er valt zoveel in te ontdekken en soms val je van het ene vraagteken in de ander ontdekking. Dat maakt de film boeiend, vooral omdat de film ook gewoon is wat het is. Namelijk een (fantastische) blik in het einde van de jaren zestig, met alle traagheid die daarbij hoort. Dat heeft Tarantino trouwens goed gedaan, om door die traagheid de spanningsboog hoog te houden. Je weet en voelt dat er iets gaat gebeuren. En als het eenmaal zover is, overvalt het je alsnog.

lijn groen oudersenzo
Once upon a time in Hollywood

Genoten

Wij hebben genoten van de film en gaan hem zeker nog een keer kijken om nieuwe details en verwijzingen te ontdekken, want ik heb het gevoel aan alle kanten dingen te missen. Het is gewoon teveel om in één keer te ontdekken. Er worden heel wat mensen op de hak genomen en dat zorgt voor de nodige hilarische momenten. Complimenten, dit is puur genieten! En dat 161 minuten lang!

Fantastische muziekkeuze

Ook in deze film is de keuze van de muziek weer fantastisch! Het schijnt dat Quentin Tarantino de muziek zelf uitzoekt. Sterker, hij kiest éérst zijn muziek en daar bedenkt hij vervolgens de beelden bij. Dat zorgt er dus voor dat de muziek geen ondergeschikte rol heeft. Integendeel. En dat kun je horen.

Beschrijving van de film

Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

De film duurt 161 minuten en is vanaf 15 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

lijn groen oudersenzo
Once upon a time in Hollywood

Cast enzo

Kijkwijzer 16
Cast Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino
Producent David Heyman, Shannon McIntosh
Regisseur Quentin Tarantino
Scenarioschrijver Quentin Tarantino
Meer info www.onceuponatimeinhollywood.nl

Bekijk de trailer

Bekijk het videoverslag

Actuele update

Maandag 19 augustus 2019: Met bijna 1.7 miljoen euro en ruim 165.000 bezoekers heeft ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD de beste openingsresultaten gehaald voor een film van Quentin Tarantino. Het is beter dan de openingsweekenden van Inglourious Basterds en Django Unchained bij elkaar opgeteld en zelfs beter dan de openingsresultaten van de eerste vijf films van Tarantino bij elkaar. Het is het beste openingsweekend voor Leonardo DiCaprio (dit was The Revenant) en Brad Pitt (dit was Inglourious Basterds).

Een interessant detail: het is het grootste openingsweekend voor een originele film aller tijden. Alle betere openingsweekenden waren sequels (Avengers / Star Wars), remakes (The Lion King / Beauty and the Beast) of gebaseerd op een tv-serie (Gooische Vrouwen). ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD  (in tegenstelling tot de genoemde films) niet gelinkt aan een franchise, bekend boek of tv-serie.

liefs Marion

Meer informatie

Angry Birds 2
Everest: De jonge Yeti
Spider-Man: Far from home

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto’s: Universal Pictures International

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *