Première Everest: De Jonge Yeti

Première Everest: De Jonge Yeti

Afgelopen zaterdag mochten mijn man en ik samen met onze zoon Max (5) naar de familiepremière van Everest: De Jonge Yeti. Een film waar we ontzettend nieuwsgierig naar waren, sinds dat we de trailer zagen afgelopen zomer.

De première

De ontvangst op de première was warm en hartelijk. Het was feestelijk versierd met grote ballonnen en grote afbeeldingen van Everest. Op de route naar de filmzaal stonden tafels vol croissants, krentenbollen en koeken klaar, maar ook rijen vol limonade van Cool Bear. Naast de ingang van de zaal lag een rode loper waar de stemacteurs geïnterviewd werden door de aanwezige pers. In het halletje naar de filmzaal konden we een zak popcorn mee graaien en een fijne plek zoeken om te gaan zitten. Op de stoelen lagen goed gevulde goodiebags, wat natuurlijk voor Max een enorm leuke verrassing was.

Voorprogramma

Voor aanvang van de film werd de stemmencast geïntroduceerd. We werden voorgesteld aan Tara Hetharia, Roben Mitchell, Matheu Hinzen, Derek de Lint, Denise Aznam, Levi van Kempen en Beau Schneider. Ze vertelden kort over hun rol en het is leuk om het gezicht achter een stem te zien. Na een goed applaus was het tijd voor een optreden van Fource, een boyband die bij heel wat meiden in de smaak viel. Nadat zij ook een daverend applaus in ontvangst mochten nemen, dimden de lichten, trok Max zijn schoenen en uit de popcorn ging open want de film ging dan eindelijk beginnen!

lijn groen oudersenzo
Première Everest: De Jonge Yeti

Everest: De Jonge Yeti

De film is een productie van DreamWorks en Pearl Studio. Zoals de titel al laat raden, gaat de film over een Yeti. En niet zo maar een Yeti, maar een waar magisch wezen. Omdat tienermeisje Yi (Tara Hetharia) erg verdrietig is over de dood van haar vader, trekt ze zich regelmatig terug op het dak van het appartement in Shanghai, waar ze samen met haar oma en moeder woont. Op een avond ontdekt ze de ontsnapte Yeti en merkt al snel dat deze gezocht wordt.

Na de eerste grote schrik, ziet ze dat de Yeti zich net zo verloren voelt als zij zelf en terug wil naar zijn ouders in het Himalayagebergte. Samen met haar vrienden Jin (Roben Mitchell) en Peng (Matheu Hinzen) slaan ze met de Yeti op de vlucht en noemen hem Everest. Ze moeten ervoor zorgen dat ze zoöloge Dr. Zara (Kim van Kooten) en zakenman Burnish (Derek de Lint) en hun kompanen telkens een paar stappen voor zijn. Je kunt je wel voorstellen dat dit tot een avontuur leidt waarin je meegenomen wordt door de adembenemende landschappen die Azië rijk is.

Onze mening

Niet alleen Max, maar zeker ook Jeroen en ik, waren ontzettend onder de indruk van de film. Er wordt prachtige vioolmuziek gebruikt en de beelden van de stad, de velden en de gebergten zijn adembenemend mooi. Maar het was ook hier en daar een tikkie spannend, waardoor Max af en toe flink schrok en lang onze handen heeft vastgehouden. Heb je net als ons een wat gevoelig kind, dan kan het best een spannende ervaring worden. De mooie beelden, het verhaal wat echt niet altijd voorspelbaar was (en dat is voor meekijkende ouders ook wel eens fijn, haha), maakt deze film echt het kijken waard. Zowel voor jongens als meisjes een film die je niet snel vergeet. En wij vergeten het zeker niet, want de tas van de goodiebag is direct omgedoopt tot gymtas voor de rest van het schooljaar.

Everest: De Jonge Yeti duurt 97 minuten en draait vanaf 5 oktober 2019 in bioscopen door heel Nederland. Ga jij hem binnenkort bekijken?

lijn groen oudersenzo
Première Everest: De Jonge Yeti

Cast enzo

Kijkwijzer 6
Lente 97 minuten
Cast Tara Hetharia (Stem), Roben Mitchell (Stem), Matheu Hinzen (Stem), Derek de Lint (Stem), Kim van Kooten (Stem), Loretta Schrijver (Stem), Jacob Derwig (Stem), Levi van Kempen (Stem), Denise Aznam (Stem), Beau Schneider (Stem)
Producent Suzanne Buirgy
Regisseur Jill Culton, Todd Wilderman
Scenarioschrijver Jill Culton
Meer info Everestdejongeyeti.nl

Kijkwijzer vernieuwt en verfijnt met extra leeftijden en meer info

Bekijk de trailer

Liefs Eke

Meer informatie

Kijkwijzer vernieuwt en verfijnt met extra leeftijden en meer info

Bronvermelding

Tekst: Eke Brouwer
© afbeeldingen: Universal Pictures

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *