Een dagje Duinrell

Duinrell Wassenaar

Het is voor mij een behoorlijke tijd geleden dat ik voor het laatst in Duinrell ben geweest. Terwijl het zo dichtbij is. Gek eigenlijk. Rocco is er de laatste jaren wel regelmatig geweest. Met schoolreisje of gewoon met vrienden. Vorig jaar waren we van plan met de caravan een paar dagen te bivakkeren op het campingterrein van Duinrell. Je kunt dan gratis gebruik maken van het park. Echter de week dat we wilden gaan, werd het ineens slecht weer (want Nederland) en besloten we het maar een ander moment te gaan doen. Helaas kreeg toen onze Kip caravan kuren en is het er nog steeds niet van gekomen.

Lekker dichtbij

Maar een dagje Duinrell kan natuurlijk ook prima zonder overnachting. Het is immers hartstikke dichtbij, dus we zitten er in een wip. We zouden zelfs op de fiets kunnen gaan!
Om zoveel en lang mogelijk te kunnen genieten, vertrekken we op tijd zodat we de hele dag de tijd hebben om de 40 attracties die Duinrell rijk is, uit te proberen en natuurlijk een uitgebreide duik te nemen in het Tikibad!

Jongens kwijt

Zodra we in het park zijn, zijn de jongens (Rocco en zijn beste vriend) verdwenen. Ze kennen de weg en weten precies waar ze naartoe willen gaan. Die zitten niet te wachten op dat stelletje fossielen, die toch niet over de kop willen. Ik geef ze groot gelijk. Ze hebben beiden een smartfoon, dus dat komt allemaal goed. Trouwens, zodra pubers honger krijgen, melden ze zich vanzelf wel weer. Het gaat erom dat iedereen plezier heeft!

lijn groen oudersenzo
Duinrell Wassenaar

Feest van herkenning

Ik vind het echt heel leuk om na zoveel jaar weer terug te zijn. Sommige dingen herken ik nog van vroeger, maar de meeste dingen zijn nieuw voor me. Het ziet er gezellig uit en er is ruim gevarieerd vertier voor jong en oud. Het valt me trouwens op dat het niet mega druk is. Ik zou het eerder ‘gezellig druk’ willen noemen. Voor de attracties staan wel wachtrijen, maar geen ontzettend lange. Het is allemaal heel goed te doen.

Het park leent zich prima als attractiepark voor het hele gezin. Ik vind het jammer dat het er nog niet van is gekomen om hier op de camping te gaan staan. Als ik zo om mij heen kijk, wil ik dit absoluut (zodra de caravan gemaakt is) alsnog gaan doen.

lijn groen oudersenzo
xxx

De attracties op Duinrell

Via Rocco zijn enthousiaste verhalen als hij weer eens zonder mij naar het park was geweest, kende ik de al de namen van een aantal spannende attracties zoals de Dragonfly, Splash en Falcon. Vooral die laatste is een duizelingwekkende achtbaan met duikvlucht en looping. Aan mij niet besteed maar Rocco kan er geen genoeg van krijgen, net als zijn beste vriend.

Het park heeft een mooie verzameling attracties voor diverse leeftijden. Het is dus gelukkig niet allemaal eng en snel. Ook voor de jongere kinderen zijn er heel veel leuke attracties. Neem bijvoorbeeld de kikkerachtbaan, de carrousel, Locomotion of het kikkerrad! Ook is het mogelijk je vriendje Rick de Kikker te ontmoeten en met hem op de foto te gaan! Ook Rocco moet eraan geloven, zij het onder zachte dwang (lol).

De zomershow

Van 20 juli tot en met 1 september is er dagelijks een spectaculaire zomershow in het zomertheater. Ik ga natuurlijk niet teveel over deze show verklappen, maar ik wil wel vertellen dat het om een nieuwe show gaat van Scott en Muriel, met de garantie van een lach! De show wordt drie keer per dag opgevoerd (13:30 uur, 15:00 uur en 16:30 uur) en duurt 30 minuten. Mis hem niet!

lijn groen oudersenzo
Duinrell Wassenaar

Het Tikibad

Natuurlijk heb ik kaartjes met het Tikibad erbij genomen. Rocco is gek op water en kan geen genoeg krijgen van die 21 unieke glijbanen! Het Tikibad heeft maar liefst 1,5 kilometer glijbaanplezier. Enig idee hoe lang dat glijden is! Met glijbanen van meer dan 60 km/u. Dat zijn geen glijbanen, dat zijn pure blij-banen. Althans in ieder geval voor Rocco. Die vindt dit geweldig. En als ik om mij heen kijk, met hem velen.

Met een avondticket kun je zelfs tot 22.00 uur van deze waterpret genieten. Bij mooi weer kun je tot 19:30 uur ook genieten van het water buiten.

Praktische informatie

Het tarief van de tickets voor een dagje Duinrell variëren per dag tussen de 19,95 euro en 24,95 euro. Je kunt in dit overzicht zien wat het dagtarief is. Wil je ook het Tikibad in, dan betaal je hier extra voor. De tarieven voor 2019 zijn als volgt:

Attractiepark van 19,95 tot 25,00 euro
Attractiepark + 2 uur Tikibad van 25,45 tot 30,50 euro
Attractiepark + 3 uur Tikibad van 26,45 tot 31,50 euro
Attractiepark + 1x onbeperkt Tikibad van 27,45 tot 32,50 euro
Kinderen t/m 2 jaar (met legitimatie) Gratis
4 uur Tikibad vanaf 16.00 uur van 17,95 tot 21,00 euro
Onbeperkt Tikibad vanaf 16.00 uur van 19,50 tot 23,50

Parkeren: 10 euro per auto

Openingstijden

Het attractiepark Duinrell is op alle dagen geopend van 10 tot 18.00 uur. Het Tikibad is geopend tot 22.00 uur. Het buitengebied van het Tikibad is in de zomermaanden tot 19.30 uur geopend.

liefs Marion

Meer informatie

Een dag naar de grootste speeltuin van Europa: Linnaeushof
Dwalen in een Peppa Pig doolhof
Een dagje Moviepark in Duitsland

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Duinrell Wassenaar
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *