Angry Birds 2

Angry Birds 2

Voor deze première hadden we een leuke uitdaging. Namelijk twee pubers op tijd uit bed krijgen die tot midden in de nacht aan het feesten waren geweest. Want vakantie moet worden gevierd. Gelukkig wilden ze zelf heel graag naar deze film, dus uiteindelijk viel het mee en waren we op tijd in de bioscoop voor het bijwonen van de feestelijke première.

Het feestje vond plaats in de Arena bioscoop in Amsterdam in aanwezigheid van de Nederlandse stemmencast: Eddy Zoëy, Enzo Knol, Irma Knol, Do, Soundos El Ahmadi, Maryam Hassouni, André Dongelmans, Janice, Rico Verhoeven, Bibi, Pip Pellens, Saar van de Zoete Zusjes en Imaani Oosterhuis.

Verwend

Direct na aankomst worden we verwend met allerlei lekkere versnaperingen, zoals krentenbollen, croissants en overheerlijke mini cupcakes. Daar kun je pubers altijd mee blij maken, dus zij deden zich tegoed aan al die lekkernijen. Voor de voorstelling begint komen de stemacteurs aan het woord en geeft Do een optreden waarbij ze het nummer “Gewoon Speciaal” zingt. Dit lied is geschreven voor de film en is ook te horen tijdens de aftiteling.

Op de stoelen in de zaal stonden weer aantrekkelijke goodybags vol verwennerijen. Dat is toch altijd weer een fijn en feestelijk begin.

lijn groen oudersenzo
Angry Birds 2

Serieus???

Op het moment dat ik de eerste uitnodiging voor deze première in mijn mailbox voorbij zie komen, doe ik er niets mee. Ik had het idee dat Rocco daar niet meer naar toe wilde (want stoere puber). Niets bleek minder waar toen ik later in die week hem aan zijn vader hoorde vragen of hij in de vakantie met hem naar Angry Birds 2 wilde gaan! Serieus? Dus meldde ik ons direct alsnog aan voor het bijwonen van deze première. Want een feestelijke voorstelling is natuurlijk nóg leuker dan gewoon naar de bioscoop.

Het is inmiddels het tweede deel alweer van de Angry Birds. Helaas heb ik de eerste film niet gezien, dus ik val nu met mijn neus in de boter. Voor de film begon had ik geen idee wat ik kon verwachten. Angry Birds is toch een spelletje op de telefoon? Van die vogels die je met een katapult je level door schiet? Yep, dat klopt. Maar het is dus ook een film en zodra de film begint zie ik inderdaad dat vogels alle kanten op worden geschoten. Gelukkig is het niet alleen heen en weer gevlieg en heeft de film ook een leuk verhaal! En is er lekkere muziek (uit mijn tijd!!) te horen! De film zit daarbij bomvol humor. Ik betrap in ieder geval mezelf erop dat ik meerdere keren hard aan het lachen ben. En met mij vele anderen.

De film is echt boven verwachting grappig en sommige vogels zijn zóóóó verschrikkelijk schattig! De uitspraak: “To know them, is to love them.” is hier ab-so-luut van toepassing. Ik was al fan van het spelletje, maar ik ben nu ook echt fan van de film. Zeker weten dat kids deze film fantastisch gaan vinden. Die van mij in ieder geval wel. Deze film is echt een feestje voor jong en oud! Als je nog een paar dagen vakantie in het vooruitzicht hebt, zou ik zeker een uitstapje naar de bioscoop plannen!

lijn groen oudersenzo
Angry Birds 2

Beschrijving film

De vete tussen de humeurige vogels en de gemene groene biggen krijgt in Angry Birds 2 een nieuwe wending. Als een nieuw gevaar afkomstig van het ijskoude Adelaarseiland zowel het Vogeleiland als het Biggeneiland bedreigt, besluiten Red (Jason Sudeikis), Chuck (Josh Gad), Bomb (Danny McBride) en Mighty Eagle (Peter Dinklage) om Chucks zus Silver (Rachel Bloom) in te lijven en om samen te werken met biggen Leonard (Bill Hader), zijn assistente Courtney (Awkwafina), en zijn techneut Garry (Sterling K. Brown). De vogels en biggen sluiten een wapenstilstand en vormen samen een superteam om allebei hun eilanden te redden.

De film duurt 97 minuten en is vanaf 14 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

Cast enzo

Kijkwijzer 6
Cast Jason Sudeikis (Stem), Josh Gad (Stem), Danny McBride (Stem), Peter Dinklage (Stem)
Producent John Cohen
Regisseur Thurop Van Orman
Scenarioschrijver Peter Ackerman
Meer info Facebook Angry Birds

Bekijk de trailer

Bekijk het videoverslag

liefs Marion

Meer informatie

Dwalen in een Peppa Pig doolhof
Everest: De jonge Yeti

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto’s: Universal Pictures International

Angry Birds 2
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *