The Fast & Furious: Hobbs & Shaw – Filmreview

The Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Gisteravond waren wij aanwezig bij de feestelijke première van de film ‘The Fast & Furious: Hobbs & Shaw’. Vooral Rocco had hierop aangedrongen, de film leek hem geweldig. Dus vertrokken we op tijd naar Amsterdam. Zodra we de parkeergarage uitliepen, het plein op, zagen we de feestelijke drukte, maar ook viel ons oog op 30 prachtige (en vooral heel dure) auto’s. Daar stond zomaar voor een aantal tonnetjes op straat. Zelf heb ik niet zoveel met auto’s, maar de mannen moesten even verlekkerd en kwijlend langs de auto’s lopen…

Lekker druk

Helaas laat het budget niet toe om er zelf één aan te schaffen, dus zochten ze troost in een heerlijke hotdog en even later in een verkoelende Magnum. Ook goed. Alles was door Universal perfect geregeld en blijkbaar waren de verwachtingen hoog, want het was erg druk met bekend en minder bekend Nederland (sorry, ik ken al die self-proclaimed BN’ers niet), die – al dan niet met vlogcamera’s voor hun neus – door de menigte liepen en zichzelf lieten vastleggen naast één van de dure bolides.

Tom of Tim Coronel

Maar we kwamen natuurlijk niet voor het eten, het drinken of een selfie, we kwamen voor de film, welke werd aangekondigd door Tom (of Tim) Coronel (ze lijken zo op elkaar). Tijdens zijn voorwoord kwam ik erachter dat er al 8 films van Fast & Furious zijn uitgebracht en dat ik met schaamrood op mijn kaken moest toegeven, dat ik er nog niet eerder één heb gezien, althans niet bewust in ieder geval. Nog voor de film begon, hoopte ik stilletjes of ik dit zou gaan merken en of de film dan nog wel goed was te volgen…

lijn groen oudersenzo
The Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Perfect te volgen

Die gedachten vielen eigenlijk gelijk weg bij de start van de film. Voor iedereen die al eerdere films had gezien, zullen er ongetwijfeld een paar herkenningspunten in hebben gezeten, maar ook voor de nieuwe kijker is alles goed te volgen. Dus mocht je, net als ik, nog geen eerdere delen hebben gezien? Geen probleem! De film is perfect te volgen en vanaf de allereerste minuten word je het verhaal in gezogen.

In de film staan familiebanden centraal. Zo draait het plot om de zus van Shaw en gaan we zelfs kennis maken met beide moeders.

Vette muziek en leuke humor

De film bevat alle ingrediënten om 136 minuten (want zo lang duurt de film) je aandacht vast te houden. De muziek is vet, de vele ‘don’t try this at home-actiemomenten’ zijn spectaculair en de humor zorgt voor een verfrissende ontspanning tussen alle spektakel en verhitte vechtpartijen door. De actiefilm Fast & Furious: Hobbs & Shaw geeft een nieuwe wending aan de succesvolle Fast & Furious franchise en neemt je mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa.

lijn groen oudersenzo
The Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Jammer van de slotscène

Gedurende de hele film zit ik op het puntje van mijn stoel en hang ik aan de lippen van de spelers. Dat gaat goed, tot de laatste ‘vechtscène’. Daar verloor ik ieder gevoel van realiteit en begon ik mij zelfs lichtelijk te irriteren aan de vele ‘foutjes’. Zo begint bijvoorbeeld het gevecht in het donker (avond/nacht?) maar gedurende het gevecht, zie je het ineens rap lichter worden. Dat gaf mij het gevoel dat er uren verstreken waren. De filmrealiteit was echter nog geen 10 minuten. Hoe kan het dan zo snel licht worden? Of is het zo’n bijzonder eiland waar het binnen 10 minuten van donker naar licht kan gaan?

Uiteindelijk staat de zon hoog aan de hemel wanneer ze een stuk naar beneden storten, een soort ravijn in. In het ravijn regent het ineens pijpenstelen. Waar die regenbui ineens vandaan kwam? Geen idee. Zo waren er nog een paar slordigheden, waardoor ik niet meer goed in het verhaal kon komen. Echt jammer en volstrekt onnodig. Waarom is hier niet beter op gelet?

Tijdnood?

De rest van de film zat goed in elkaar maar door de slordigheden op het eind, kreeg ik het idee dat ze in tijdnood kwamen en het laatste stuk hebben afgeraffeld. Overigens was ik de enige binnen mijn gezelschap die zich hieraan stoorde, want de mannen is dit helemaal niet opgevallen. Zij vonden het een beregoede film en vonden eigenlijk maar dat ik ‘zeurde’. Voor een groot deel geef ik ze gelijk, het was absoluut een beregoede film, maar ja, tot die slotscène dus. Doordat die dingen mij opvielen, kon ik er gewoon niet meer goed inkomen.

lijn groen oudersenzo
The Fast & Furious: Hobbs & Shaw

De moeite waard?

Ja, ondanks ‘mijn gezeur’ is de film absoluut de moeite waard om in de bioscoop te gaan zien. Al die actie en vette muziek, is zeker weten bioscoopwaardig. Het is een actiefilm en je krijgt alle componenten wat je van een actiefilm mag verwachten, en zelfs nog een beetje meer. Over het verhaal en de afloop ga ik natuurlijk niet teveel verklappen. Dat moet je gewoon zelf gaan ontdekken in de bioscoop.

Wat is The Fast and the Furious?

The Fast and the Furious is een Amerikaanse franchise van een reeks actiefilms over illegale straatraces en criminele activiteiten. De films werden gedistribueerd door Universal Pictures waarvan de eerste film The Fast and the Furious werd uitgebracht in 2001. De film werd gevolg door zeven sequels en twee korte films. De hoofdrollen werden vertolkt door Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Sung Kang, Ludacris, Gal Gadot en Dwayne Johnson. Ook verschenen twee computerspellen gebaseerd op de films.

Eerdere titels zijn:
2001 – The Fast and the Furious
2003 – Fast 2 Furious
2006 – The Fast and the Furious: Tokyo Drift
2009 – Fast & Furious
2011 – Fast Five
2013 – Fast and Furious 6
2015 – Furious 7
2017 – The Fate of the Furious 8

lijn groen oudersenzo
xxx

Beschrijving van de film

Dwayne Johnson en Jason Statham zijn terug als Luke Hobbs en Deckard Shaw in Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Dit is de spectaculaire eerste stand-alone film van de wereldwijd succesvolle Fast & Furious franchise, die met acht films tot nu toe al bijna $5 miljard heeft opgebracht. De actiefilm Fast & Furious: Hobbs & Shaw geeft een nieuwe wending aan de succesvolle Fast & Furious franchise en neemt je mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa. Geregisseerd door David Leitch (Deadpool 2) en opnieuw naar een script van Chris Morgan. Geproduceerd door Chris Morgan, Dwayne Johnson, Jason Statham en Hiram Garcia. Uitvoerend producenten zijn Dany Garcia, Kelly McCormick, Steven Chasman, Ethan Smith en Ainsley Davies. Met o.a. Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby en Helen Mirren.

De film draait vanaf 1 augustus in de Nederlandse bioscopen.

Kijkwijzer12
CastDwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren
ProducentDwayne Johnson, Jason Statham, Hiram Garcia
RegisseurDavid Leitch
ScenarioschrijverChris Morgan

Bekijk de trailer

Bekijk het videoverslag

liefs Marion

Meer informatie

Once upon a time in Hollywood
Angry Birds 2
The Grinch
Spider-Man: Far from home

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto’s: Universal Pictures International

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *