Nieuwe kinderboeken april 2020

In deze blog bespreken we een selectie van de boeken die in april 2020 zijn uitgebracht.
Afgelopen dinsdagavond hebben we kunnen horen dat de scholen weer een beetje opgaan vanaf 11 mei. Dat is een fijn idee en hopelijk gaat het zo goed, dat ze open kunnen blijven. Kinderen missen vriendjes en vriendinnetjes en ik denk dat ze ook de regelmaat van de dagelijkse schooldagen goed kunnen gebruiken. En anders de vaders en moeders wel. Tot die tijd kunnen we ons zoveel mogelijk vermaken met de boeken die zijn uitgebracht in april 2020.

Voor de helft

De deuren gaan echter nog niet volledig open, eigenlijk gaan ze maar voor de helft open. Dat betekent dat de kinderen om de dag nog steeds de hele dag thuis zitten. We kunnen dus nog wel een beetje afleiding gebruiken. Voorlezen of zelf lezen blijft een fijne bezigheid. Niet alleen omdat het leuk is en ontspannend, maar het vergroot ook nog eens de woordenschat van de kleinsten én het zijn goede leermomenten van de zelflezer. Hoe vaker je leest, hoe makkelijker het allemaal gaat worden. Een win win win situatie dus. Als klein meisje heb ik vele boeken verslonden en ik doe het nog steeds erg graag. Ik heb er helaas op dit moment niet zo heel veel tijd meer voor, maar ik ben nog steeds het meest gelukkig als ik met een goed boek in de zon kan zitten.

Ook deze maand zijn er weer heel veel leuke kinderboeken uitgebracht. Dit keer heb ik acht verschillende boeken uitgezocht voor diverse leeftijden. Hopelijk zit er ook dit keer weer een uitdagend kinderboek bij voor jouw kids!

Kinderboeken April 2020

Mijn leuk wereldje

Een prachtig groot en stevig boek waarin van alles te zien en leren valt. De hoeveelheid illustraties is echt duizelingwekkend veel. Alleen dat is al een drukte op zich! Dit is niet alleen een heel leuk boek, maar vooral ook een heel leerzaam boek!

Welkom in Druktestad! Stap mee in de wonderlijke wereld van Richard Scarry en ontdek waarmee zijn vrolijke personages hun dagen vullen. Bouw een huis met Knor de metselaar, maak een reisje op de boot van kapitein Zoutwater, help brandweerman Spuiter een brand te blussen, werk mee op de boerderij van boer Alfie en nog veel meer! Richard Scarry is een van de bekendste schrijvers van kinderboeken. Zijn tekenstijl is uniek en spreekt kinderen bijzonder aan. Met leuke tekeningen en eenvoudige teksten legt hij honderden woorden en begrippen uit. De allerkleinsten willen de tekeningen steeds opnieuw bekijken, oudere kinderen kunnen de tekst al helemaal zelf lezen.

Specificaties Mijn leuk wereldje

TitelMijn leuk wereldje
UitgeverijDeltas
ISBN9789044727951
Aantal pagina’s96
Bestel directBol.com
Kinderboeken April 2020

Filosofie box

Okay,eerlijk is eerlijk, dis is natuurlijk niet alleen een boek. Dit is een doosje met kaarten én een informatief boekje. Het zijn echter niet zomaar kaarten, maar dit zijn kaarten die de basis kunnen leggen voor mooie filosofische gesprekken. Met je kinderen, met je partner of met vrienden. De kaarten bevatten uitdagende vragen om jezelf en anderen beter te leren kennen. Hoe mooi is dat! Met deze kaarten kunnen we de tijd die we nu verplicht met elkaar moeten doorbrengen, op een mooie, liefdevolle en vooral intense manier besteden.

Een goed gesprek voeren: hoe doe je dat eigenlijk? En wat maakt nou het verschil tussen luchtige small talk of een mooi gesprek? Deze box met vragen over allerlei onderwerpen, zoals de liefde, teleurstelling, eenzaamheid en geluk, biedt de perfecte aanleiding voor een diepgaand gesprek. Niet alleen leer je een ander hierbij kennen op een nieuwe, verrassende manier, ook word je aangespoord om jezelf beter te leren kennen. Deze diepzinnige vragen, afgewisseld met inspirerende wijsheden en quotes bewijzen dat het voeren van een goed gesprek helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Specificaties Filosofie box

TitelFilosofie box
UitgeverijKluitman
ISBN9789020622607
Aantal pagina’s96
Bestel directBol.com
Kinderboeken April 2020

Waanzinnige raadsels voor de kids

Onlangs schreef ik een blog met tips voor opa en oma, om tijdens de corona-maatregelen, toch contact te blijven houden met de kleinkids. Ik gaf onder andere de tip om een leuke nieuwsbrief te maken, met ludieke raadsels… Wat dacht je van de raadsels in dit boek? Zeker als je zelf niet zo creatief bent, is dit boek een uitkomst!
Maar dit boek is natuurlijk ook hartstikke leuk voor de kids! Het staat vol raadsels, slimme strikvragen en briljante breinbrekers. En voor het bedenken van de juiste oplossing, heb je nu alle tijd! En kom je er toch niet uit? Dan zijn gelukkig ook alle antwoorden terug te vinden het boek!

Denk aan raadsels zoals:
1) Drie cijfers bij elkaar geven dezelfde uitkomst wanneer je ze bij elkaar optelt als wanneer je ze met elkaar vermenigvuldigt. Welke cijfers zijn dit?

2) Een vrouw verhuist naar haar nieuwe woonplaats en ze moet dringend naar de kapper. Ze ziet dat er twee kappers in de stad zijn. Ze gluurt bij allebei naar binnen en ziet dat kapper A keurig gekleed is en een kapsel heeft naar de laatste mode. Het haar van kapper B ziet er sjofel en ouderwets uit. Welke kapper kiest de vrouw?

En zo staan er in totaal 123 raadsels in dit boekje! Laat die hersens maar lekker kraken! Kom je er niet uit? De antwoorden op deze twee raadsels vind je helemaal onderaan deze blog!

Specificaties Waanzinnige raadsels voor de kids

TitelWaanzinnige raadsels voor de kids
UitgeverijDeltas
ISBN9789044757057
Aantal pagina’s128
Bestel directBol.com
Kinderboeken April 2020

Van wie is dit potje?

Misschien is dit wel de meest ultieme periode om te beginnen aan de zindelijkheidstraining. Veel jonge ouders zijn op dit moment niet buiten de deur aan het werk, dus is er meer tijd om peuter of kleuter hierin te begeleiden. Dit boekje kan je hierbij helpen. Door er samen over te lezen, geef je je zoon of dochter een positief duwtje in de rug. Het betreft een kartonboekje, wat het perfect geschikt maakt voor kleine kinderhandjes.

In de tuin van de boerderij staat een vreemd ding. Is het een voerbak? Een vaas? Of misschien een kattenmand? De dieren van de boerderij kunnen alleen maar raden waarvoor het dient. Zoiets geks hebben ze nog nooit gezien! Alleen kleine Tim lijkt te weten wat hij ermee moet doen. Maar waarom heeft hij zoveel haast? Een grappig en origineel potjesboek! Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Specificaties Van wie is dit potje?

TitelVan wie is dit potje?
MerkDeltas
ISBN9789044756555
Aantal pagina’s18
Bestel directBol.com
Kinderboeken April 2020

Zo voelde ik mij vandaag

Een speciaal dagboek voor de kleinsten, waarin ze dagelijks kunnen aan kruizen hoe ze zich die dag hebben gevoeld. Het kan je peuter of kleuter helpen om na te denken over zijn emoties en het geeft jouw de handvatten om er met hem over te praten. Waarom voelde hij zich zo? Wat was hiervoor de aanleiding?

Spreekt een gewoon dagboek jou niet zo aan? Of vind je een lege pagina die je moet volschrijven maar eng? Dan is dit invulboek iets voor jou. Er staan leuke vragen in die je elke dag kunt beantwoorden. Wat is er gebeurd en hoe voelde jij je daarbij? Heb je zin in morgen of niet? Helemaal onderaan kun je de smiley kiezen die het best bij je dag past. Was je blij of verdrietig? Of deed je misschien een beetje gek?
Dankzij dit dagboek kun je op een eenvoudige manier even stilstaan bij je emoties en je dag mooi afsluiten.

Specificaties Zo voelde ik mij vandaag

TitelZo voelde ik mij vandaag
UitgeverijDeltas
ISBN9789044756555
Aantal pagina’s18
Bestel directBol.com
Kinderboeken April 2020

De operapiraat

Al jaren ben ik fan van de kinderliedjes van Jeroen Schipper. Ik heb al heel wat liedjes van hem voorbij horen komen, sinds mijn kennismaking met zijn CD “Rood rood mannetje”. In dit boek vind je geen CD, want de nummers kun je gewoon beluisteren via Spotify. Dus ook zonder boek… De playlist van Jeroen Schipper is absoluut een aanrader voor in de auto met kids. Wil je toch liever een CD, dan kun je deze apart bestellen.
Maar wat vind je dan wel in dit boek? In het boek vind je de songteksten, maar ook leuke weetjes over de teksten en onderwerpen, raadseltjes en lesmateriaal. En dat maakt dit boek perfect voor de muziekles op de basisschool! Niet zo gek voor een muziekdocent wat Jeroen Schipper oorspronkelijk is.

Het openingslied van dit muzikale doeboek vertelt het verhaal van Carlos de operapiraat; de vissen, ja zelfs de haaien zingen met hem mee…
En zo zijn er nog vierentwintig liedjes in afwisselende muziekstijlen over allerlei verschillende onderwerpen. Je komt van alles te weten over uiteenlopende muzikale thema’s, zoals rock-‘ n-roll en het Groenteorkest. Bij de liedjes zijn spannende muzikale spelletjes, raadsels en puzzels bedacht. Leuk en uitdagend om, ook in de klas, mee aan de slag te gaan. De Operapiraat is een bonte verzameling van muzikaliteit, humor en educatie, waarbij het plezier in zingen voorop blijft staan.

Kun je noten lezen en wil je de liedjes zelf spelen? Dat kan met de muzieknotaties achterin.

Specificaties De operapiraat

TitelDe operapiraat
UitgeverijNiño
ISBN9789085600718
Aantal pagina’s124
Bestel directBol.com
Kinderboeken April 2020

Ik wil een paard

Een heerlijk boek vol fantasie en mooie illustraties. Het spreekwoord “van ruilen komt huilen” gaat hier niet op. In dit boek wordt Bobbie alleen maar blijer van haar geruil. Hoewel ze het ook wel een keertje genoeg vindt… Een vrolijk boek over doorzettingsvermogen, verlangens en krijgen wat je wilt.

Morgen gaat Bobbie voor het eerst op de fiets naar school. Maar Bobbie wil geen fiets, ze wil een paard. Er zit niets anders op dan ruilen. De fiets wordt een brommer, de brommer een auto, de auto een zeilboot en de zeilboot een helikopter. Van ruilen komt huilen? Niet altijd… Ik wil een paard is een vrolijk en maf prentenboek over heel graag iets willen en ruilen tot in het oneindige.

Specificaties Ik wil een paard

TitelIk wil een paard
UitgeverijGottmer
ISBN9789025771423
Aantal pagina’s32
Bestel directBol.com
Kinderboeken April 2020

De mooiste bedtijdverhalen

Het verhaaltje voor het slapengaan heb ik altijd het mooiste moment van de dag gevonden. Heerlijk om zo’n slaperig, warm, klein mannetje tegen je aan te hebben zitten. Hangend aan je lippen en vol aandacht naar het verhaal luisterend. Helaas is Rocco inmiddels een puber en heb ik die momenten achter mij gelaten. Hij gaat inmiddels vaker later, dan vroeger dan mij naar bed, dus hij kan beter mij nu een verhaaltje voor het slapen gaan vertellen, smile. Ik kijk terug op mooie momenten.
Dit boek staat vol mooie, korte verhalen die zich goed lenen voor het slapengaan. Ze zitten vol fantasie om heerlijk op weg te dromen, daarbij zijn de verhalen kwa lengte perfect geschikt voor het slapengaan.

Zoek een knus hoekje op, sla dit boek open en ga samen op avontuur. Ontdek een schat aan verhalen over piraten die popliedjes schrijven, een kat met een kriebelende neus, eenzame reuzen, snoepende draken en dinosaurussen die wel van een feestje houden…

Je kunt kiezen uit zowel korte, middellange als lange verhalen, afhankelijk van waar je op dat moment tijd voor hebt. Of lees samen een grappig gedichtje. De kleurrijke illustraties zorgen ervoor dat de originele fantasiewereld echt tot leven komt. Perfect om (voor) te lezen voor het slapengaan of gewoon, als je er zin in hebt!

Specificaties De mooiste bedtijdverhalen

TitelDe mooiste bedtijdverhalen
UitgeverijDeltas
ISBN9789044756838
Aantal pagina’s128
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe leesvoer: oktober 2020
Nieuwe leesvoer: juli 2020
Nieuwe boeken mei 2020
Boeken maart 2020

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan de uitgeverijen Deltas, Kluitman, Gottmer en Niño.

Oplossingen raadsels:
1) 1, 2, 3
2) Kapper B. Omdat het de enige twee kappers in de stad zijn, moeten ze elkaars haar wel knippen.

Nieuwe kinderboeken april 2020
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *