Nieuwe boeken mei 2020

In deze blog bespreken we een selectie van de boeken die in mei 2020 zijn uitgebracht. Door de maatregelen van het kabinet rondom het corona virus kunnen we niet meer zo op pad zoals we voor die tijd deden. Je kunt al een poosje niet meer naar de sportschool, met vrienden op stap, gezellig uit eten met je geliefde(n), een bioscoopje pikken of een festival bezoeken. Als je kinderen hebt kunnen ze al een tijdje niet naar hun sportclubjes, vriendjes en vriendinnetjes. En zelfs het wekelijkse bezoekje aan opa en oma is niet mogelijk. Je zou dus eigenlijk tijd over moeten houden! En hoe vul je die tijd in? Wellicht met een goed boek, want er is gelukkig heel veel leuks in mei 2020 uitgebracht!

Leuke dingen die nog wel kunnen

Ondanks dat er heel veel nu niet kan, is er ook nog heel veel wel mogelijk! Zelfs veel meer dan je denkt! Laat je bijvoorbeeld inspireren door anderen, er komt genoeg voorbij op social media. Zorg er voor dat je niet in een negatieve spiraal terecht komt. En misschien kunnen deze leuke en/of interessante boeken uitgebracht in mei 2020 je hierbij helpen! Er is weer allerlei leuks bij gekomen! Misschien ook wel iets voor jou!

Nieuwe boeken uitgebracht in de maand mei 2020

lijn groen oudersenzo

Tekenen van punt tot punt – voor volwassenen

Ja! Dat herken ik nog van vroeger, toen deden we dat ook al. In vakantie-doeboeken en misschien zelfs als oefening bij rekenen. Ik weet het niet meer precies. Maar ik herken het wel. Grappig. En ook voor volwassenen. Jippie! Dit boek bewijst dat het tekenen van punt tot punt niet alleen voor de kleintjes leuk is, maar ook voor volwassenen! 

Maak je borst maar nat! Deze is perfect voor de ouderen onder ons. Benieuwd of het jou  lukt. Mij duizelt het een beetje voor de ogen, voor dit soort dingen moet je wel de tijd nemen en niet denken dat je nog van alles moet doen.  Het is echt voor de ontspanning. En daarna kun je alles ook nog inkleuren. Voorlopig vermaak je je vast wel met deze 32 tekenpuzzels

De voorkant is al heel fleurig met vlinders, en dat is ook het thema wat je in het boek kunt verwachten! Te koop vanaf mei 2020.

Specificaties Tekenen van punt tot punt

Titel Tekenen van punt tot punt – Flora en Fauna
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044756913
Aantal pagina’s 64
Bestel directBol.com

Aftellen

En wat tel jij  wel  eens af? Een leuk feest, een verjaardag , of gewoon het nieuwe jaar? Het kan allemaal met deze aftelkalender. Misschien tel  je ook wel af naar het moment dat je kinderen weer naar school mogen.  En wellicht ga je trouwen in 2021 met je allerliefste. Zo hebben we allemaal wel onze momenten waar we naar uitkijken. Er staan alvast wat gebeurtenissen ingevuld maar je kunt de jouwe gewoon toevoegen.

Specificaties Aftellen

Titel Aftellen
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044757507
Aantal pagina’s
Bestel directBol.com

Gefeliciteerd met jullie huwelijk

Misschien gaat er dit jaar of volgend jaar wel iemand in je vrienden- of familiekring trouwen en dan is het leuk om mochten ze een gevulde enveloppe vragen om er toch iets van een klein cadeautje bij te doen. Dit boekje bevat allerlei leuke uitspraken, gelukwensen en gouden tips waarover je zelf niet eens meer hoeft na te denken. Je kunt de namen van het bruidspaar in het boekje zetten en jouw/jullie eigen naam. Het boek is uitgebracht in mei 2020.

Specificaties Gefeliciteerd met jullie huwelijk

Titel Gefeliciteerd met jullie huwelijk
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044755763
Aantal pagina’s 72
Bestel directBol.com

Burn-out en depressie overwinnen

Een burn-out klinkt best heftig, en dat is het natuurlijk ook. In deze tijd van veel thuis(werken) zou het heel goed kunnen gebeuren dat je in een depressie terecht komt of een burn-out. En wie weet is het je al eens overkomen. Of je partner. Dan is het ook heel belangrijk om te weten hoe het zit met een burn-out en/of een depressie. Dit boek legt uit hoe depressieve stemmingen ontstaan en geeft handvatten hoe je ermee om kunt gaan. Daarbij geeft het boek inzicht in de materie zodat je het beter kunt begrijpen.

Aandoeningen als depressie en burn-out zijn meestal niet terug te brengen tot slecht één trigger. In veel gevallen gaat het om psychische en lichamelijke reacties op allerlei stresssituaties. Verkeerd denken, verkeerde medicatie en verkeerde voeding zijn maar enkele van de vaak onderschatte oorzaken.
In dit boek laat psychotherapeut en bestsellerauteur Klaus Bernhardt aan de hand van wetenschappelijk onderzoek zien dat een depressie of burn-out verrassend snel te overwinnen kan zijn, zodra de werkelijke oorsprong ervan onderkend en aangepakt is. Op een toegankelijke manier maakt hij onderscheid tussen feiten en fabeltjes en legt hij uit wat de tien meest voorkomende oorzaken zijn van zowel een depressie als een burn-out.

Specificaties Burn-out en depressie overwinnen

Titel Burn-out en depressie overwinnen
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044757040
Aantal pagina’s 272
Bestel directBol.com

Mijn recepten Doosje met kaarten

In deze tijd van veel thuis ontpop ik mij als een ware keukenprinses. Nu kook ik sowieso altijd zelf, en soms werd er wel eens gevraagd, wat zit er allemaal in? Nou ik kon daar geen antwoord op geven. Ja in grote lijnen, en dan daarna bedacht ik me o ja dat gooide ik er ook nog in. Totdat ik dit doosje met kaarten tegenkwam, waar je je eigen recepten in kunt bewaren. Als ik nu kook schrijf ik eerst op een kladje wat ik allemaal gebruik. Als het lekker uitpakt dan schrijf ik het netjes over op deze kaarten.

Regelmatig plaats ik een foto van de maaltijd op sociale media, en als iemand mij dan om het recept vraagt, maak ik een foto van het kaartje. Leuk voor de ander, maar ook voor mezelf. De kaartjes met recepten kun je ook nog eens onderverdelen in bijgeleverde categorie kaarten, zoals bijvoorbeeld  vlees-en gevogelte, voorgerechten en vis & zeevruchten. Het receptendoosje is verkrijgbaar vanaf mei 2020.

Specificaties Mijn recepten – Doosje met kaarten

Titel Mijn recepten – Doosje met kaarten
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044756067
Aantal pagina’s
Bestel directBol.com

Geneeskrachtige kruiden en planten

Soms is het tijd voor een hobby of bezigheid omdat je nu bijvoorbeeld niet meer kunt sporten. Of omdat je gewoon geïnteresseerd bent in alternatieven geneeskunde. Er zijn namelijk heel wat kruiden en planten die een heilzame werking hebben. In dit boekje staan er heel wat. Met prachtige foto’s. dus als je in de natuur loopt dan zal je ze met dit boek in de hand vast herkennen. Ze staan uitgebreid beschreven en ook voor welke klachten ze heilzaam kunnen zijn. Kortom een leuk en informatief boekje. En nu….de paden op, de lanen in. Het bos in.

Specificaties Geneeskrachtige kruiden en planten

Titel Geneeskrachtige kruiden en planten
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044757026
Aantal pagina’s 96
Bestel directBol.com

Heilzame thee van geneeskrachtige kruiden en planten

En of het nog niet genoeg is, er is nog een prachtig, informatief boek over geneeskrachtige kruiden en planten, en dat je er thee van kan maken. In dit boek lees je hoe je de beste plantensoorten zoekt, hoe je ze droogt en mengt. Er staan meer dan 90 recepten in dit boek, voorzien met de meest prachtige, kleurenfoto’s.  Het zijn allemaal recepten om kruidige theemengsels van te maken, tegen de meest voorkomende dagelijkse klachten.  Kortom ook erg leuk en effectief om mee bezig te gaan. En allemaal zonder chemische toevoegingen. Gewoon puur natuur.

Specificaties Heilzame thee van geneeskrachtige kruiden en planten

Titel Heilzame thee van geneeskrachtige kruiden en planten
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044756869
Aantal pagina’s 160
Bestel directBol.com

De kracht van mediteren

Wil je je kinderen ook wel achter het behang plakken, en je partner erbij? Is je werkplek zo geïntegreerd in je huis dat je denkt dat je alleen maar op je werk zit. Ben je er gewoon even helemaal klaar mee? Zit je hoofd vol met allerlei maatregelen over corona, wat je allemaal nog moet doen, wat je wilt doen, je werk, je kinderen die je aandacht vragen en je slaapt onrustig. Je hoofd maakt overuren? Dan is het de hoogste tijd om eens wat te lezen over mediteren, en dat toe te passen. Een rustmoment voor jezelf, even tot jezelf komen. Naar jou. In dit boek lees je hoe je mediteren toekunt passen in je dagelijkse leven. Met duidelijke uitlegde oefeningen. Zorg wel voor een rustige omgeving voor jezelf.

Specificaties De kracht van mediteren

Titel De kracht van mediteren
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044757033
Aantal pagina’s 224
Bestel directBol.com

Leuke en nuttige dingen!

Ik hoop dat ik hiermee wat inspiratie heb gegeven om de tijd die je normaliter buitenshuis besteed, nu met andere leuke en nuttige dingen kan besteden. En hoe leuk is het om dan creatief bezig te zijn in plaats van een hele planning, met rennen en vliegen. Op tijd ergens zijn, dingen die je in de sleur doet. Het hoeft nu even niet. Je kunt nu gezellig binnenshuis of buiten in de tuin mag natuurlijk ook je vermaken. Geheel relaxed en ongedwongen. En je kunt heel veel leren, nu je er tijd voor hebt.

Ik wens iedereen veel creatief plezier!  Je kunt nu hopelijk tijd voor jezelf maken, als je kinderen hebt dan kun je daarover ook vast met je eventuele partner daar afspraken over maken. Dat je om en om even de tijd voor jezelf kunt nemen. De zogenaamde ‘tijd voor jezelf tijd” is zo belangrijk. Zorg goed voor jezelf, maar ook voor elkaar! En vooral: blijf gezond!

Liefs Karin

Meer informatie

Nieuwe leesvoer: oktober 2020
Nieuwe leesvoer: juli 2020
Nieuwe kinderboeken april 2020
Boeken maart 2020

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
Foto’s: Marion Middendorp

#spon Met dank aan de uitgeverijen Deltas, Kluitman, Gottmer en Niño.

Boeken mei 2020
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *