Nieuwe boeken maart 2020

Nieuwe boeken maart 2020

Nu we zo’n beetje verplicht thuis moeten blijven tot Corona is overgewaaid, is de kans groot dat we iets meer tijd hebben om te lezen. De sportschool, de bioscoop, de wekelijkse club en het café om de hoek houden immers de deuren dicht. Gelukkig is de lente op komst en met een beetje geluk gaat het zonnetje schijnen. Dan kunnen we de tuin in (dat mag toch wel?) op gepaste afstand van de buren, maar met een goed boek voor onze neus. Dan maken we gewoon van de nood een deugd. Dit zijn de boeken maart 2020.

Extra verzetje

Dit keer bespreek ik maar liefst negen boeken, waarvan de meeste kinderboeken zijn. Nu ook de scholen zijn gesloten, kunnen zij ook wel een extra verzetje gebruiken.
Hopelijk zit er ook weer iets voor jou bij! Ik wens jullie in ieder geval heel veel leesplezier! Geniet van de rust en voor we het weten, reizen we ongetwijfeld weer de wereld over!

Kinderboeken

De ruimte Atlas van Jesse Kreek

De ruimtelatlas van Jesse Kreek is een hilarisch boek voor avontuurlijke reizigers vanaf 9 jaar! Als we dan niet echt mogen reizen, doen we het gewoon vanaf de bank of luie stoel.
Jesse Kreek is een doodnormale jongen, die zijn moeder wil verrassen met een mooi, maar doodnormaal cadeau. Dus heeft Jesse geld nodig, en hij reageert op een vrij vreemde advertentie. En dan gaat alles van doodnormaal naar te bizar voor woorden.

Reis mee met Jesse en professor Stoule-Gang naar planeet Zonderling, achter op brommer Betsie. Een heerlijk spannend en vooral zeer hilarisch boek!

Specificaties De ruimteatlas van Jesse Kreek

TitelDe ruimteatlas van Jesse Kreek
UitgeverijUitgeverij De Fontein
AuteurMartin Howard
IllustratorChris Mould
Aantal pagina’s336
Prijs16,99 euro
ISBN9789026150265
Bestel directBol.com
Kinderboeken

Ninja gaming guide

Dit is niet zozeer een leesboek, maar eerder een handig naslagwerk als je vast zit in je game. Je moet het gebruiken (dus vlak bij je computer leggen) en niet alleen lezen en daarna in de boekenkast zetten. Je kunt het raadplegen als je vragen hebt. Blader het regelmatig door om te zien of je nog iets bij kunt leren. Schrijf je eigen tips en ontdekkingen in de marge en maak ezelsoren om superhandige bladzijden snel terug te kunnen vinden. Het is jouw boek, dus leef je uit.

In dit boek onder andere tips voor: het ontwikkelen van een keigoede strategie, de samenstelling van het beste team en informatie hoe je een online community begint. Games komen en gaan, en jij zult met ze mee moeten bewegen. Maar als je aandachtig de lessen in dit boek bestudeert, hoef je nooit helemaal bij nul te beginnen.

Specificaties Ninja gaming guide

TitelNinja gaming guide
Uitgeverij Karakter Uitgevers
AuteurTyler Blevins
Illustrator
Aantal pagina’s160
Prijs14,99 euro
ISBN9789045219677
Bestel directBol.com
Kinderboeken

Wat zie jij?

Een boek als uitnodiging om in te gaan tekenen. Ook als je denk dat je niet kunt tekenen. Of misschien juist dan!
Verlies je angst om te tekenen en ontdek hoe leuk het eigenlijk is! Iedereen kan een pen, potlood, stift of kwast oppakken en beginnen met tekenen. Alle voorwerpen in dit boek zijn maar een kleine gedachtesprong verwijderd van een nieuw personage of voorwerp. Je hoeft alleen wat extra lijnen toe te voegen aan de voorwerpen die op de pagina staan afgebeeld om een geweldige tekening te maken.

Dit boek biedt urenlang tekenplezier voor iedereen die een pen kan vasthouden. Bekijk de wereld op een andere manier door gekke, inventieve illustraties te maken rond eenvoudige voorwerpen.

Specificaties Wat zie jij?

TitelWat zie jij?
Uitgeverij Uitgeverij Laurence King Publishing
AuteurVictor Nunes
IllustratorCharlotte Farmer
Aantal pagina’s112
Prijs15,50 euro
ISBN9789492938367
Bestel directBol.com
Kinderboeken

Pac-Man puzzelboek

Dit vind ik zo’n leuk boek! Hier komt oud (nostalgie) en nieuw samen! Het PAC-MAN puzzelboek is een verslavend leuke nieuwe ervaring gebaseerd op iedereens favoriete retro arcadespel. Stel je skills en vindingrijkheid op de proef en loods PAC-MAN door meer dan 80 puzzeldoolhoven om de ultieme highscore te halen! Elk doolhof heeft zijn eigen regels die PAC-MAN moet volgen. Verzamel onderweg zo snel mogelijk kersjes en andere doelwitten – maar vermijd de spoken, anders is het game over! Leuk voor jong en iets minder jong!

Specificaties Pac-Man puzzelboek

TitelPac-Man puzzelboek
Uitgeverij BBNC Uitgevers
AuteurJames A. Galland
Illustrator
Aantal pagina’s160
Prijs12,99 euro
ISBN9789045325262
Bestel directBol.com
Kinderboeken

Van Albatros tot Zebra – Dieren encyclopedie

Op dit boek ben ik op slag verliefd geworden, wat een prachtig boek is dit! Er staan maar liefst 300 verschillende soorten in! Wat moet dit boek een enorme klus zijn geweest om het zo prachtig te tekenen. Jarom Vogel is bij deze mijn held. Maar natuurlijk is dit boek veel meer dan een verzameling kleurrijke illustraties, het staat ook vol interessante informatie en leuke weetjes. Een keigoede samenwerking tussen Jules Howard en Jarom Vogel.

Wist je dat er een ringworm bestaat die wel 3 meter lang kan worden? Dat een bergduivel 2 koppen heeft, een echte kop en een nepkop? Of dat de beervlinder met klikgeluiden de sonar van zijn aartsvijand, de vleermuis, verstoord? Verbaas je over de bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, of over de albatros, die wel 120.000 kilometer per jaar aflegt. Ook handig om te weten: de Australische zeewesp – geen insect, maar een kwal – kun je beter uit de weg gaan: hij heeft al meer dan 60 mensen gedood.Er leven zoveel bijzondere en wonderlijke dieren op onze planeet. Ga mee op ontdekkingstocht. In deze prachtig geïllustreerde encyclopedie staan meer dan 300 dieren!

Specificaties Van Albatros tot Zebra – Dieren encyclopedie

TitelVan Albatros tot Zebra – Dieren encyclopedie
Uitgeverij Fontaine Uitgevers
AuteurJules Howard
IllustratorJarom Vogel
Aantal pagina’s192
Prijs25,00 euro
ISBN9789059562219
Bestel directBol.com
Kinderboeken

Het meisje en de dinosaurus

Een prachtig prentenboek over dromen en fantasie. Een meisje is op zoek naar botten op het strand, botten van een dinosaurus. Eenmaal opgegraven droomt ze er ’s nachts van dat de botten tot leven komen en zij met haar eigen dino op avontuur gaat. En dan komt haar droom uit en neemt de dinosaurus haar mee naar een plek waar dromen tot leven komen en sprookjes(figuren) bestaan. Een plek alleen voor kinderen.

Een heerlijk fantasieverhaal op rijm, waardoor het ook nog eens fijn voorleest. Wie droomt er nou niet van zo’n geweldig avontuur?

De wenssterren stralen helder deze nacht,
de lucht is vol met dromen,
en een diep slapende dinosaurus
lijkt weer tot leven te komen …

Specificaties Het meisje en de dinosaurus

TitelHet meisje en de dinosaurus
Uitgeverij Levendig Uitgever
AuteurHollie Hughes
IllustratorSarah Massini
Aantal pagina’s32
Prijs14,95 euro
ISBN9789491740794
Bestel directBol.com
Kinderboeken

De Gorgels en de grote operatie

Een boek van Jochem Myjer, dat moet toch een garantie op leukheid zijn?! Het is niet het eerste boek van De Gorgels. Al eerder verscheen “De Gorgels”, “De Gorgels en het geheim van de gletsjer” en “De wereld van de Gorgels”. In dit prentenboek gaan Bobba en Bella de strijd aan met een grote golf Rilbibberbrutelaartjes, want er is een ware griepepidemie op komst. De Gorgels werken samen en zetten alles op alles om hun Mensenkind te beschermen. Heel toepasselijk dus op dit moment!

Bobba voelt al dagen onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Hij roept alle Buurgorgels naar buiten om ze te waarschuwen. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes. Maar dan wordt Melle ziek… Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Want Gorgels doen alles om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt. Joebelabambam!

Specificaties De Gorgels en de grote operatie

TitelDe Gorgels en de grote operatie
Uitgeverij Uitgeverij Leopold
AuteurJochem Myjer
IllustratorRick de Haas
Aantal pagina’s32
Prijs16,50 euro
ISBN9789025878948
Bestel directBol.com
Kinderboeken

Geboorte

Wat een prachtig boek is dit! De illustraties zijn zo prachtig dat het kleine kunstwerkjes op zich zijn. Daarbij neemt het boek je mee op een fascinerende ontdekkingstocht naar het ontstaan van het leven!
Een fantastische reis binnen de (baar)moeder waarbij je alles leert over bevruchting, erfelijkheid, het ontstaan van tweelingen en het ontwikkelen van zintuigen. Je volgt de groei van de foetus van maand tot maand: van embryo tot aan de geboorte.

Alle wetenswaardigheden komen tot leven dankzij dwarsdoorsnedes en uitklaptekeningen, die samen het bijzonderste verhaal van deze wereld vertellen: dat van de geboorte.

Specificaties Geboorte

TitelGeboorte
Uitgeverij Fontaine Uitgevers
AuteurVitataal Tekst
IllustratorHélène Druvert
Aantal pagina’s40
Prijs25,99 euro
ISBN9789059561472
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe leesvoer: juli 2020
Nieuwe boeken mei 2020
Nieuwe kinderboeken april 2020
De leukste boeken voor de winterse dagen
Maki en zijn mobieltje
De boeken van Mo’s Daughters

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan de uitgeverijen: BBNC, Fontein, Karakter, BIS Publishers, Fontaine, Levendig en WPG Media.

Nieuwe boeken maart 2020
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *