Nieuw leesvoer: juli 2020

Nieuwe leesvoer: juli 2020

Het vakantieseizoen nadert met rasse schreden. Examenleerlingen zijn al klaar, nu de rest van Nederland nog. Hopelijk gaan het mooie zomermaanden worden, met veel zonneschijn. Gelukkig mogen we weer op een terrasje zitten, met openbaar vervoer reizen en we kunnen zelfs weer op vakantie! Laat die zomer dus maar van start gaan!! Vooral met zoveel nieuw leesvoer!

Nieuw leesvoer!

Als ik denk aan vakantie, denk ik aan boeken. Heel veel boeken. Ik ben gek op lezen, maar de hectiek van de dag geeft me daar doorgaans niet zoveel gelegenheid voor. Dat klinkt je als werkende moeder vast bekend in de oren. Ik ben blij als ik ’s avonds uitgeblust op de bank kan zitten en dan is er hooguit nog een klein beetje energie over voor een Netflixje, voor ik helemaal instort. Om te kunnen lezen heb ik rust in mijn hoofd nodig en dat heb ik doorgaans alleen op vakantie. Op die dagen verslind ik dan ook het ene boek naar het anderen.

Deze maand hebben we weer flink wat boeken ontvangen. Natuurlijk zijn er nog veel meer nieuwe boeken uitgebracht, maar we hebben een keuze moeten maken. Het is dus slechts een greep uit alle boeken die onlangs zijn uitgegeven! Veel plezier in ieder geval met het lezen van de reviews!

lijn groen oudersenzo
Nieuwe leesvoer: juli 2020

Fred het Hert

Nieuw leesvoer: juli 2020

Fred is een eigenwijs hert. In dit boek vraagt Fred het Hert zich af waarom hij eigenlijk in een bos woont. En wat is het voor onzin dat hij geen schoenen draagt of handen heeft? Fred steekt niet onder stoelen of banken wat hij wil. Hij laat zich niet zomaar tekenen en een verhaal insturen. Daar is hij veel te eigenwijs voor. En gelijk heeft Fred!

Fred het Hert | 9789463361033 | Pépé Smit | Uitgeverij De Harmonie

lijn smal

Rare planeet

Nieuw leesvoer: juli 2020

Gebaseerd op het immens populaire Instagramaccount Strange planet is dit, recht uit het brein van Nathan W. Pyle: Rare planeet. Deze verzameling cartoons over het leven van aimabele ruimtewezens, schetst een lieflijk en diepzinnig universum in harde kleuren. Het is een aandoenlijke en hilarische kijk op een verre planeet met hele aardse gewoonten en emoties, maar laat ons bovenal zien hoe vreemd wij aardbewoners eigenlijk zelf zijn.

Rare planeet | 9789045325279 | Nathan W. Pyle | BBNC Uitgevers

lijn smal

Love je lijf

Nieuw leesvoer: juli 2020

Love je lijf is het allereerste journal dat zich volledig wijdt aan self-love en body-positivity, oftewel het hebben van een positief lichaamsbeeld. Auteur Fariha Roisín spoort je aan om een andere denkwijze aan te nemen over je fysieke zelf. Dit unieke journal bevat originele opdrachten, quotes van diverse schrijvers, dichters en kunstenaars die body positivity aan het licht brengen, en prachtige illustraties van de hand van Monica Ramos.
Fariha Roisín is een Australisch-Canadees schrijver uit Brooklyn.

Love je lijf | 9789045325217 | Fariha Roisin | BBNC Uitgevers

lijn smal

Fred en de rare vogel

Nieuw leesvoer: juli 2020

En er is nog een nieuw boek van Fred! In dit kakelverse nieuwe deel loopt Fred een rare vogel tegen het lijf, eentje die nog wat opvoeding gebruiken kan, want er komen wel heel rare woorden uit zijn bekje. Fred (het heel erg eigenwijze) hert werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Fred en de rare vogel | 9789463361026 | Pépé Smit | Uitgeverij De Harmonie

lijn smal

Mijn Bullet Journal

Nieuw leesvoer: juli 2020

Schep je graag orde in de chaos, zowel in je notities als in je hoofd? Met deze bullet journal doe je dat niet alleen heel stijlvol, maar ook heel duurzaam!
Deze bullet journal is gemaakt van gerecycled papier, met de milieuvriendelijkste inkten en wordt dichtbij huis geproduceerd. De materialen worden op maat ingekocht, waardoor er nagenoeg geen restafval is. Bovendien planten we dankzij deze bullet journals ook nog eens bomen, want een deel van de opbrengst gaat naar Trees for All.

Mijn Bullet Journal | 9789045325781 | BBNC Uitgevers

lijn smal

Keizerei

Nieuw leesvoer: juli 2020

De korte ei en de lange ij. Veel kinderen (en volwassenen) breken er elke dag hun hoofd over: welke gebruik je nou wanneer? Gelukkig is er nu een perfect redmiddel. Dit humoristische en fantasierijke verhaal is hét ezelsbruggetje om voor altijd alle twijfel te omzeilen. Want alle woorden met de korte ei staan in dit unieke boek, terwijl er niet één ij in voorkomt! Vanaf nu wordt het kiezen tussen de twee simpelweg een “eitje’.

Keizerei | 9789020672114 | Karst-Janneke Rogaar | Uitgeverij Kluitman

lijn smal

Het grote doeboek voor Digitale detox

Nieuw leesvoer: juli 2020

Diep van binnen weet je dat het waar is: het zou je goed doen om los te koppelen van het internet en weer contact te maken met de wereld om je heen. ‘Het grote doeboek voor digitale detox’ is deels journal, deels kleurboek en deels adviesboek over het nemen van een offline pauze. Het is een uitlaatklep voor iedereen die moet lachen om de belachelijkheid van dit digitale tijdperk en die zich weer wil herinneren hoe het voelt om mens te zijn.

Het grote doeboek voor Digitale detox | Jordan Reid | Erin Williams | 9789045325682 | BBNC Uitgevers

lijn smal

Kleur jezelf mindful

Nieuw leesvoer: juli 2020

Tekenen en inkleuren zijn voor Jill Schirnhofer altijd de manieren geweest om te ontspannen. Niets werkt voor haar kalmerender. Met kleuren zet je je gedachten even uit en kun je bijkomen van een drukke dag. Met Kleur jezelf mindful geeft Jill je de mogelijkheid om je helemaal te verliezen in haar prachtige tekeningen en te ontdekken hoe rustgevend kleuren is. Je wordt vanzelf weer helemaal zen…

Kleur jezelf mindful | 9789045217604  | Jill Schirnhofer | Karakter Uitgevers

lijn smal

Mandala kleurboek BLACK EDITION

Nieuw leesvoer: juli 2020

Dit Mandalakleurboek in speciale Black Edition is een opvallende verschijning en prachtige aanvulling op ieders kleurboekenverzameling. Dit kleurboek met zijn enorme formaat is een waardige omlijsting voor de kunst die je erin gaat maken. Door het stevige papier en de enkelzijdige bedrukking kun je met veel verschillende materialen in het boek werken.

Mandala kleurboek BLACK EDITION | 9789045325743  | BBNC Uitgevers

lijn smal
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe leesvoer: oktober 2020
Nieuwste boeken mei 2020
De nieuwste boeken april 2020
Nieuwste boeken maart 2020

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *