De leukste boeken voor de winterse dagen

De leukste boeken voor de winterse dagen

Staat bij jou de kachel ook al te loeien? Hier in ieder geval wel. Ik vind het koud! Mijn zoon is het daar niet mee eens en loopt het liefst nog steeds in korte broek. Ook buiten. Maar dat is een puber, dus daar kun je dat soort gekkigheid van verwachten. Sinds vorige week moet hij van mij toch echt een lange broek aan als hij naar school gaat. Hij is het daar niet mee eens. Dat hoeft ook niet, als hij maar doet wat ik hem heb gezegd. Mag hij het best met mij oneens zijn.

Het feit dat het buiten zo koud is, heeft ook een prettige keerzijde, namelijk de gezelligheid in huis! Ik hou van die kneuterige gezelligheid. Kaarsjes branden, dekentje over je heen, warme thee of koffie en het met elkaar gezellig maken. Kan met een goede Netflix -serie zijn maar een goed, spannend, leerzaam of inspirerend boek is ook fijn. Uiteraard met een fijn muziekje op de achtergrond en (als je een open haard hebt) een knapperend haardvuur.

Er is onlangs weer van alles uitgebracht. Ik bespreek hier slechts een greep uit het totaal. Misschien zit er ook wel een boek voor jou bij!

De kleine SEO

Iedereen die zich bezighoudt op het internet kan er niet omheen: SEO. De afkorting staat voor Search Engine Optimalisation. Of met andere woorden, optimalisatie van je site voor de zoekmachines. Een goede SEO is onontbeerlijk om goed gevonden te worden in (bijvoorbeeld) Google en/of Bing. Je bouwt immers geen site voor jezelf. Als je bezoekers wilt hebben, dan moet de SEO van je site op orde zijn. De zoekmachines moeten je immers kunnen vinden. En als ze bij jou niet naar binnen kunnen, dan verschijn je ook niet in de resultaten of pas ergens op pagina 389 en dat is eigenlijk net zo erg. Want er is geen mens die naar de resultaten op die pagina kijkt.

Je SEO moet dus goed zijn en dit boekje kan je erbij helpen. In dit boekje vind je heel veel tips en technieken waarmee je de vindbaarheid van je website aanzienlijk kan verbeteren. Je leest hoe zoekmachines werken en hoe je hoog kunt komen in de zoekresultaten. Maar ook welk woordgebruik je op je pagina moet gebruiken, hoe je een goede gebruikerservaring voor je bezoeker creëert en ervoor zorgt dat websites naar jouw site linken.
Mark Jansen helpt bedrijven en organisaties met het verbeteren van hun online vindbaarheid en het aantrekken van meer bezoekers.

TitelDe Kleine SEO voor Dummies
UitgeverijBBNC
Prijs9,99 euro
AuteurMark Jansen
ISBN9789045356464
Bestel directBol.com

Eelt op mijn ziel

Houd je van ware gebeurtenissen, dan is “Eelt op mijn ziel” misschien een goede tip. In dit boek vertelt Yvonne het verhaal van haar familie. Yvonne is van de derde generatie Indo in Nederland. Door de gebeurtenissen die haar ouders hebben doorgemaakt, is ze gevormd. Ze heeft leren leven in Nederland, wetende dat haar roots ergens anders liggen. In een land dat niet meer bestaat.

Haar leven lang vertelt ze mensen hoe het komt dat ze niet Indonesisch is, maar Indisch en dat dit anders is. Ze kwam daar pas later achter dat hier een verschil in zit. Belangrijk was dat ze hardwerkende, aardige personen werden, die het konden redden in het leven, en in Nederland.

Toen ze negen was kreeg ze tot haar verbijstering te horen, dat haar opa niet haar echte opa was. Lang geleden, in het verre thuisland van haar moeder, had haar oma een andere man gehad, bij wie ze twee kinderen had gekregen. Door een samenloop van omstandigheden dachten de geliefden van elkaar, dat de ander overleden was. In dit prachtige verhaal vertelt Yvonne over de grote liefde tussen haar grootouders. En daarmee brengt ze niet alleen een stukje geschiedenis tot leven, tevens geeft ze een helder en persoonlijk inkijkje in het leven van een familie met gemengd bloed.

Titel Eelt op mijn ziel
UitgeverijElikser
Prijs17,50 euro
AuteurYvonne Molenaar
ISBN9789463651752
Bestel directBol.com

Schrijven zonder fouten

Als je regelmatig op een social media platform komt, springen de taalfouten je tegemoet. Het lijkt alsof het allemaal niet meer belangrijk gevonden wordt. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik ook wel eens een steek (of meerderen) laat vallen. Schrijven zonder fouten is gewoon niet heel eenvoudig. Er zijn zoveel spellingsregels dat het soms aandoenlijk lijkt om het echt volledig foutloos te doen.

Het vereist kennis van veel regels en heel wat oefening. Dit boek kan je helpen om op een eenvoudige en overzichtelijke manier je spelling te verbeteren. Het biedt een duidelijk overzicht van alle Nederlandse spellingregels. Bij elke regel worden er voorbeelden en oefeningen gegeven waarmee je de theorie meteen in praktijk kunt omzetten. Een test aan het begin van elk hoofdstuk geeft je een idee van wat je al kent. Achter in het boek staan alle oplossingen, zodat je kunt nagaan of je bepaalde regels al onder de knie hebt. Kortom, dit spellingboek is onmisbaar voor elke tekstschrijver of voor iedereen die met tekst en taal bezig is.

TitelSchrijven zonder fouten
UitgeverijDeltas
Prijs19,95 euro
AuteurGie van Roosbroeck
ISBN9789044756333
Bestel directBol.com

Baby’s eerste maanden logboek

Als je kindje net is geboren, staat je leven volledig onderste boven. Je moet aan zoveel dingen tegelijk denken en de eerste weken (of zelfs maanden) staat je dag volledig in het teken van eten, slaapjes en verschonen. Het lijkt wel alsof je kindje de hele dag door eet. Dat is natuurlijk niet zo, maar het gaat wel met kleine beetjes de hele dag door.

Omdat de eerste maanden met een baby enorm hectisch zijn, is het zinvol een overzicht bij te houden over alle voedingen, luiers en dutjes. Schrijf in dit handige invulboek wanneer en hoeveel jullie baby eet en slaapt, zet een kruisje wanneer jullie een luier verschonen en noteer welke vitamines of medicatie jullie toedienen. Schrijf daarnaast aan het einde van elke week op hoe die verliep en welke mijlpalen jullie kindje bereikte. Een goed houvast voor iedereen die voor de baby zorgt en een onmisbaar instrument tijdens een bezoek aan de kinderarts of het consultatiebureau.

Super handig dus, vooral als je zelf een beetje chaotisch bent of de taken verdeelt met je partner en je op deze manier van elkaar weet wat er is gebeurt.

TitelBaby’s eerste maanden logboek
UitgeverijDeltas
Prijs14,95 euro
Auteur
ISBN9789044756609
Bestel directBol.com

Je kind weer lekker in zijn vel

Als ouder is het belangrijkste dat je kind lekker in zijn vel zit. Helaas is dat niet altijd een vanzelfsprekendheid. Hoe graag je dat ook zou willen. Gelukkig hoef je niet machteloos toe te zien, maar kun je ook kiezen om je kind te helpen. Bijvoorbeeld met gebruik van de kracht van kinesiologie om je kind sterk en weerbaar te maken.

In dit boek vind je tips en handige praktische oefeningen die je samen met je kind kunt doen. Zo staan er bijvoorbeeld 7 IK-momenten in waarmee je jouw kind kunt helpen om zicht lekkerder in zijn vel te voelen. En dat is natuurlijk wel zo fijn! De informatie (en oefeningen) zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Dus zeg maar, de basisschoolleeftijd.

Het boek is vooral geschikt voor ouders met kinderen die hun talenten niet volledig herkennen en benutten, kinderen die onzeker zijn of bang, kinderen met leerproblemen zoals dyslexie of dyscalculie, hoog sensitieve kinderen, kinderen met slaapproblemen en/of kinderen met vage klachten zoals buikpuin of hoofdpijn.

Het boek is prettig geschreven en sluit goed aan bij de belevingswereld van deze leeftijdsgroep. Mooi en bijzonder om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de weerbaarheid van onze kinderen. Daar hebben ze hun hele leven iets aan!

TitelJe kind weer lekker in zijn vel
UitgeverijExpertboek
Prijs20,00 euro
AuteurRoos Dekkers
ISBN9789492926562
Bestel directBol.com

Mandala coloring

Ik vind kleuren een enorm ontspannende bezigheid! Heerlijk! En nee, dat is echt niet alleen voorbehouden aan kleine kinderen. Tegenwoordig zijn er zulke mooie kleurboeken voor volwassen, zoals bijvoorbeeld dit kleurboek vol Mandala’s!

Mandala’s vormen een ideaal hulpmiddel om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte. Gun jezelf af en toe een moment van rust, kies de mandala die je op dat moment het meest aanspreekt en laat je creativiteit de vrije loop met deze prachtige, gedetailleerde kleurplaten op kwaliteitspapier. Daarna kun je de mandala’s eventueel uitscheuren om op te hangen of cadeau te geven. Kleurblok voor volwassenen met uitscheurbare pagina’s.

Laat die wind maar rond het huis razen en de regen tegen het raam kletteren! De gezelligheid en rust vind je binnen! Geniet ervan!

TitelMandala coloring
UitgeverijDeltas
Prijs17,45 euro
Auteur
ISBN9789044756425
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

De dag van het kinderboek
Nieuwste boeken mei 2020

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan de uitgeverijen: BBNC, Elikser, Deltas en Expertboek.

De leukste boeken voor de winterse dagen
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *