Tuingereedschap, altijd handig om in de schuur te hebben!

Tuingereedschap, altijd handig om in de schuur te hebben

Of je nu wel of niet een klusser bent, er zijn van die materialen die je beter wel in huis (eh…in de schuur) kunt hebben. Er zijn nu eenmaal van die situaties dat je toch echt gereedschap of grotere werktuigen nodig hebt. We zetten ze hier eens op een rijtje…

Hoog boven de grond

Tja, het kan iedereen overkomen: er is iets kapot wat ver boven je macht ligt. Dan is een trap of een ladder toch echt wel fijn om te hebben. Binnenshuis kom je een heel eind met een degelijke keukentrap, maar voor buiten wordt het een ander verhaal. Wil je een verstopte dakgoot onder handen nemen of ligt simpelweg de bal van je zoon op het platte dak van de bijkeuken? Dan is een professionele ladder toch wel fijn om bij de hand te hebben. Kies voor kwaliteit want een val van grote hoogte: daar moet je toch echt niet aan denken… Er zijn heel veel varianten, die niet alleen variëren in de hoogte die ze kunnen bereiken, maar ook kunnen verschillen in materiaal. Let op of ze goed stabiel zijn en of ze beschikken over versterkpunten.

Bezems

Een bezem voor binnen, een bezem voor buiten. Beide zijn toch wel fijn om te hebben om zo ongelukjes op te kunnen ruimen. Of gewoon om buiten het terras eens schoon te vegen. In combinatie binnen dan natuurlijk met stoffer en blik.

Gereedschapskist

Een goed gevulde gereedschapskist met hamer, spijkers, schroeven en talloze maten schroevendraaiers, boor, zaag en wat al niet meer. Zelfs het meest simpele speelgoed heeft vaak al een schroevendraaier nodig om bij de batterijen te kunnen!

lijn groen oudersenzo
Tuingereedschap, altijd handig om in de schuur te hebben
Tuingereedschap, altijd handig om in de schuur te hebben

Fietspomp

Een fietspomp is natuurlijk onmisbaar in het fietshuishouden. Ga voor een kwalitatief exemplaar. Want wat is het vreselijk frustrerend als je snel je band op wilt pompen en dat stomme ding doet het weer niet…

Bandenplakspullen

Daarop inhakend: een setje om banden mee te plakken is ook altijd handig!

Tuingereedschap

Heb je een tuin? Dan zijn een hark en andere spullen om mee in de tuin te werken uiteraard een must. Wat zoal hangt van jouw tuin én van jouw ambities af, maar ter inspiratie een lijstje:
• Bezem
• Hark
• Spade
• Snoeischaar
• Takkenhakselaar
• Heggenschaar
• Kruiwagen
• Eventueel een bladblazer

Opruimrekken

Vaak verdwijnen vooral buitenspullen in de schuur en zeker in de winter kan daardoor de schuur hopeloos vol en rommelig zijn. Dat kan anders als je de dingen slim opruimt. Plaats mooie vakken tegen de muren, zodat je hier heel veel in kwijt kunt. Ballen, laarzen, kussens van de tuinstoelen, het opblaasbadje, buitenspeelgoed en al die andere zaken. Ook handig om hier meteen je gereedschap netjes in kwijt te kunnen. Bakjes voor de verschillende maten spijkers en schroeven, bijvoorbeeld. Ook een idee voor als de wanden vol zijn: hang bakken via een schuifsysteem aan je plafond! Let wel op dat het stevig vastzit, die wil je immers niet op je hoofd hebben!

Fietsenrekken

Staan er fietsen in de schuur? Door fietsenrekken te plaatsen kan je voorkomen dat alles door de schuur heen zwerft. Wil je een fiets opruimen die je langere tijd niet gebruikt, kan je het ook ophangen aan de muur!

Tape en tyraps

Gewoon handig voor in huis én buiten. Tape en tyraps kunnen je helpen om dingen bij elkaar te houden, stevig aan elkaar vast te zetten en meer van dat soort zaken!

Werkbank

Voor de klusser onmisbaar, maar ook voor de man/vrouw die af en toe iets wil maken: een werkbank. Kies een inklapbaar model, zodat je het makkelijk meeneemt naar de meest handige plek op het moment van klussen. Daarnaast is het geen sta-in-de-weg in de schuur. Je kunt het netjes opruimen en zelfs haken bevestigen aan de muur om het aan op te hangen. Is je schuur groter en klus je graag, dan is een vaste werkbank natuurlijk ideaal. Hang aan de muur waar je werkbank tegenaan staat je gereedschap op. Zo heb je alles goed bij de hand.

Hogedrukreiniger

Oké, die hoeft niet persé, maar is wel superhandig. Een hogedrukreiniger is ideaal om je terras eens goed schoon te spuiten, om maar een voorbeeld te noemen. En ze zijn er al voor leuke prijsjes in handige formaten!

liefs Wil

Meer informatie

Grondspots plaatsen in de tuin: onze gouden tips
6x Elektrisch tuingereedschap dat onmisbaar is in de tuin
Waarom heb je een tuintafel nodig?
Tuingereedschap, altijd handig om in de schuur te hebben

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Steigerkopen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.