Nagloeien van blijdschap en dankbaarheid

Nagloeien van blijdschap en dankbaarheid

Vandaag word ik, drie jaar na dato, nog weer eens bedankt door een cliënte, dat ik haar doula was bij de geboorte van haar kindje. Op diens verjaardag gaat ze altijd even terug in de tijd en herinnert zich de geboorte en daarmee mijn aanwezigheid, steun en waardevolle aanwezigheid. Zij koos ervoor mij bij de zwangerschap en geboorte te betrekken en heeft daar geen seconde spijt van gehad. Integendeel, jaren later is ze me nog steeds dankbaar vertelt ze me. Ze is nog steeds aan het nagloeien.

Waardevol document

Zij is niet de enige. Vele cliënten laten, ook na jaren, weten dat ze zo blij waren met mij. Vooral rond geboortedata. Dan lezen ze vaak nog eens het geboorteverslag dat ik geschreven heb. Dat wordt als een heel waardevol document gezien. Met sommige vrouwen heb ik zelfs tot op de dag van vandaag contact. De klik is zo sterk, dat ze graag met mij in contact blijven. Natuurlijk kan ik dat niet met iedere vrouw aangaan die ik begeleid heb als doula, maar als het zo uitkomt en het stroomt, dan laat ik het gebeuren.

Wanhopig en gestrest

Ook partners zijn vaak blijvend blij met mijn doula aanbod. Immers, ik ben er ook voor hen. Mannen kunnen zich wanhopig, angstig en gestrest voelen tijdens een baring. Daarnaast hebben ze ook hun eigen emoties ten aanzien van het komende vaderschap. Daarin gezien en gesteund worden door hun doula maakt dat ze met meer plezier en ontspannen de baring ingaan en mooie herinneringen maken.

lijn groen oudersenzo
Nagloeien van blijdschap en dankbaarheid

Tevredenheid op de langere termijn

Een heel belangrijk effect van een doula bij je baring is dus tevredenheid, ook op de langere termijn. Het baren van een kindje, doet wat met je zelfbeeld, je vrouwzijn en de moeder-kind binding. Kijk je met een goed gevoel terug op je baring, dan geeft dat kracht, positiviteit en vertrouwen in jezelf. Voor dat moment, maar zeker ook voor de toekomst. Deze ervaring met bijbehorend gevoel nemen ze je niet meer af. Je hebt het gefikst, je kon het, je nam jezelf mee in de baring en dat werkte. Een doula hoort je en bekrachtigt je in dit proces. Je groeit ervan als vrouw, als barende en als moeder en dat is onbetaalbaar.

Kiezen voor een doula, is kiezen voor jezelf. De ultieme zelfzorg. Met effecten op de korte termijn, maar zeker ook op de lange termijn. Zoals meerdere vrouwen uit de grond van hun hart zeiden: De keuze voor een doula was mijn beste keus ever.

Stel je vragen aan Gonny!

Heb je een specifieke vraag voor Gonny? Wil je iets meer weten over haar ervaring als Doula? Of wil je graag een ervaring met haar delen en/of haar mening ergens over weten? Je kunt hier je vraag of vragen aan haar stellen!

Liefs Gonny

Meer informatie

Doula ben je ook tijdens kerstfeest of oudejaarsavond
Wat is nou het verschil als je een doula inhuurt?
Handige weetjes voor de periode tussen zwanger zijn en de start van de bevalling
Een goede voorlichting is essentieel
Wel of niet een doula inhuren?
Wat heb je aan een doula?
Stel je vragen aan doula Gonny Cappers

Bronvermelding

Tekst: Gonny Cappers
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *