Een halloweenpartijtje: hoe organiseer ik dat?

De kids gaan weer naar school en het herfstweer staat voor de deur. Binnenkort is je kind jarig. En die houdt wel van een beetje griezelen. Een halloweenpartijtje is dus helemaal het einde voor je zoon of dochter, maar eigenlijk weet je niet waar te beginnen. Hoe organiseer je een partijtje met halloweenthema?

Wat is halloween?

Halloween: het valt ieder jaar op 31 oktober en staat bekend om spoken, heksen en natuurlijk met kaarsjes verlichte pompoenen. In de Verenigde Staten wordt er tijdens deze feestdag langs de deuren gegaan met de bekende leus ‘Trick or Treat!’ en krijgen kinderen snoep uitgedeeld.

In Nederland dringt de feestdag ook steeds meer door, maar dan met name als verkleedfestijn met allerlei halloween outfits. We gaan immers al tijdens Sint Maarten langs de deuren voor lekkernijen. Halloween leent zich in Nederland daarom zeker als thema voor een leuk én spannend partijtje.

Maak van je huis een spookhuis

Een themafeestje is geen themafeest zonder goede versieringen. Maak van je huis (of uit praktisch oogpunt: alleen van je woonkamer) een spookhuis met behulp van bijvoorbeeld nepspinnen, spinrag en pompoenen.

Maak de woonkamer donker door alle gordijnen te sluiten of de ramen af te plakken. Dat maakt het sfeertje meteen extra griezelig. Je kunt dan bijvoorbeeld kleine lampjes in de kamer zetten om toch voor wat zacht licht te zorgen.

En is jouw kind een échte durfal? Dan kun je ook een grafsteen of skelet in de voortuin zetten. Of met rode verf hand- of voetafdrukken op de vloer maken. Let er daarbij wel op dat het afneembare verf is, zodat je de vloer achteraf weer goed schoon kan maken.

lijn groen oudersenzo
Een halloweenpartijtje: hoe organiseer ik dat?

Verkleden tijdens het halloweenfeestje

Halloween is in Nederland een écht verkleedfeest. Goede verkleedoutfits mogen dan ook niet ontbreken tijdens het partijtje. Bedenk of je zelf de outfits regelt, of de kinderen vraagt om al in hun halloween outfits naar het feestje te komen. Zet dit duidelijk in de uitnodigingen, zodat andere ouders weten waar ze aan toe zijn.

Vergeet niet om zelf ook iets aan te trekken dat er lekker spooky uit ziet. Bijvoorbeeld een heksenjurk, zwarte cape met vampierentanden of ga verkleed als magere hein (inclusief zeis natuurlijk).

Griezelig lekkers

Bij een partijtje hoort natuurlijk ook lekkers! Voor een halloweenfeestje is er allerlei snoep beschikbaar dat erg toepasselijk is. Denk bijvoorbeeld aan vampierentanden, spinnensnoep, muisjes of zelfs oogballen of gevulde doodskoppen.

En serveer je een verjaardagstaart op het feestje van je kind? Dan kan die natuurlijk ook in thema! Denk bijvoorbeeld aan een dripcake met rode druppels en allerlei griezelige versieringen erbovenop.

Eten alle kids mee? Dan kan je een halloween-variant maken van spaghetti met gehaktballen. De rode saus lijkt natuurlijk al lekker bloederig, maar ook van de gehaktballen kun je oogballen maken met bijvoorbeeld een schijfje mozarella (oogwit) en een doorgesneden zwarte olijf (iris).

Activiteiten

Naast alle praktische voorbereidingen, is een partijtje natuurlijk extra leuk met een activiteit. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan het voorlezen van een spookverhaal. Gebruik hierbij ook een zaklamp die je op je kin richt voor een extra dramatisch effect!

Wat je ook kunt organiseren, is bijvoorbeeld zelf pompoenen snijden of een lampion maken. Of maak allemaal een nepspin om thuis de ouders mee te laten schrikken. Houdt jouw kind van YouTube of TikTok video’s? Dan is daar misschien ook inspiratie te vinden voor video’s die je met de groep na kunt maken.

Een onvergetelijk halloweenpartijtje

Zoals het met themafeestjes altijd gaat: niets is te gek. Laat je creativiteit dus vooral de vrije loop en overleg desnoods met je zoon of dochter nog leuke ideeën heeft. Zo wordt het zeker weten een onvergetelijk halloweenpartijtje!

liefs Marion

Meer informatie

Halloween. Het feest van heksen en spoken!
Halloweensnacks, hiermee kom je spookachtig goed voor de dag!
Hoe vieren we Halloween? Vol griezelige spanning!
De leukste Halloweenliedjes

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Feestkleding365.nl.

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.