Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kopen van gebruikte luxe horloges?

Horloges zijn handige accessoires. Ze zijn niet alleen stijlvol, maar zorgen ook nog eens dat je altijd weet hoe laat het is en je dus makkelijk overzicht hebt op je dagelijks leven. Echter, luxe horloges van goede kwaliteit hebben vaak een behoorlijk hoog prijskaartje. Gelukkig is het ook mogelijk om horloges van merken als Rolex of Tissot tweedehands te kopen, waardoor ze toegankelijker worden voor een groter publiek. In dit artikel bespreken we tips voor het aanschaffen van tweedehands populairste Tissot modellen.

Let op de prijs

Allereerst is het belangrijk om je te verdiepen in het luxe horloge wat je wilt aanschaffen. Tissot is een populair merk door de combinatie van duurzaamheid en kwaliteit tegen een schappelijke prijs. Toch kost een model als Le Locre als snel rond de €600.  Het is daarom niet gek dat de populairste Tissot modellen ook tweedehands rond de €300 kosten.

Kijk bijvoorbeeld naar het tweedehands horloge van het populaire model Le Locre: deze kost tweedehands rond de €400. Wanneer de prijs veel lager zou zijn, zou dat betekenen dat er iets niet klopt met het horloge.

Beschadigingen en echtheid

Dit brengt ons bij het volgende waar je rekening mee moet houden bij het kopen van gebruikte luxe horloges. Let bij de aanschaf op eventuele beschadigingen en de echtheid van het horloge. Zoek echt goed naar krasjes en kijk naar de batterij aan de binnenkant. Dit is al helemaal belangrijk wanneer het horloge minder dan de helft van de nieuwprijs kost. Wanneer je dit niet checkt, kan het zomaar zijn dat je een beschadigd horloge hebt gekocht wat na een aantal weken stopt met tikken. Dan zou het een dure grap zijn geweest.

Ook is het altijd goed om op de echtheid van het product te letten. Dit kan je vaak zien aan het logo en de materialen. Let ook op het serienummer op de achterkant van het horloge. Vraag bij twijfel altijd om help.

lijn groen oudersenzo
Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kopen van gebruikte luxe horloges?

Lees de voorwaarden

Iets wat men vaak over het hoofd ziet zijn de kleine lettertjes. Lees daarom altijd goed de voorwaarden wanneer je een product online tweedehands aanschaft. Wanneer je iets bijvoorbeeld laat verzenden en het product blijkt niet te zijn wat je had verwacht, check dan of je het kan ruilen.

Zoek ook naar informatie over eventuele garantie. Dit is extra belangrijk wanneer het horloge al wat gebruiksschade heeft. Dit hoeft niet erg te zijn, maar wel goed om rekening te houden met eventuele reparatiekosten. Wanneer dit niet is vastgelegd zou het zomaar kunnen dat je toch extra kwijt bent aan het populaire Tissot model dan verwacht.

Wat zijn de populairste Tissot modellen?

Het aanschaffen van een tweedehands Tissot horloge is een goede investering, omdat deze jaren mee gaat en ook nog eens tijdloos is. Daarnaast is dit merk al jaren populair en is de kans groot dat je deze in de toekomst weer door kan verkopen wanneer je het horloge zat bent. Het is dan wel handig om een populair model aan te schaffen. Niet alleen voor toekomstige verkoopopties, maar ook voor je eigen investering. Wanneer een model populair is, zegt dit vaak veel over de kwaliteit en de functies van het horloge.

Populaire Tissot modellen zijn onder andere: PRC 200, gekenmerkt door de drie extra klokjes die ook seconden aangeven, Heritage, met een vintage-uitstraling, en de T-classic, een eenvoudig model met neutrale kleuren en wijzers, waardoor het bij elke outfit en persoonlijkheid past. Doordat model neutraal is en tegelijkertijd wel stijlvol zal het dan ook altijd een populair model blijven. Een goede investering dus!

liefs Marion

Meer informatie

Dit zijn de absolute hebbedingen voor iedere gamer!
Handige telefoonhouders voor op de fiets
Mijn houten horloge van Greenwatch, zo mooi!

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door chrono24.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *