Musical ‘Netsep’ – Is andersom lang zo leuk niet

Musical 'Netsep' – Is andersom lang zo leuk niet

De Musical Netsep is een musical geschreven door Milou Pouw en Yvon Noltes voor en door kinderen met als onderwerp pesten.
Het is een leuk verhaal, vlot en eigentijds geschreven waarin fictie en realiteit door elkaar lopen. De schrijvers hopen dat het verhaal zal bijdragen aan de bewustwording rondom pesten.

Pestonderwerpen: Hoe reageer je erop?

Musical Netsep: Het verhaal in het kort

Marcella is een jonge heks die met een missie naar de aarde is gestuurd. Zij moet zich tussen de gewone mensen mengen en een goede daad verrichten. Met deze goede daad kan ze de betovering opheffen die over haar vriend Bart is uitgesproken.

Op haar eerste schooldag maakt Marcella kennis met Anne, waarmee ze direct vriendschap sluit. Anne is een verlegen meisje dat regelmatig wordt gepest en ze is niet de enige die slachtoffer is van de pesterijen op school. Marcella verbaast zich over het feit dat er zo wordt gepest in de gewone mensenwereld. Dan realiseert ze zich dat dit haar missie kan worden. Er voor zorgen dat het pesten stopt.

Ze mag slechts één mens in vertrouwen nemen over haar ware identiteit. Verder mag echt niemand weten dat ze een heks is want anders is haar missie bij voorbaat gedoemd te mislukken. Ze moet een plan bedenken, onopvallend maar effectief zorgen dat het pesten ophoudt. Het lukt Marcella uiteindelijk om de pesters tot inkeer te brengen zonder dat iemand in de gaten heeft dat ze een heks is.

De Muziek

De musical wordt omlijst door leuke liedjes en muziek (gecomponeerd en geproduceerd door KSK Productions). In de liedjes wordt het oogpunt vanuit zowel de pesters als de gepesten belicht. De musical NETSEP kan worden besteld bij toneeluitgeverij Grosfeld in Berlicum. De muziek van de musical kan direct bij KSK Productions worden besteld.

lijn donker geel oudersenzo
lijn donker geel oudersenzo
Liefs Marion

Meer informatie

Pesten – Tips om met pestgedrag om te gaan!
Pestonderwerpen: Hoe reageer je erop?
Beertje Anders – Een beertje tegen het pesten
De grens tussen plagen en pesten
Kinderruzie – Ruziemakende peuters

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *