Nest Thermostat – Niet alleen mooi maar ook slim!

Nest Thermostat - Niet alleen mooi maar ook slim!

Eind vorig jaar zijn we bezig geweest met het opknappen van de woonkamer. We hebben de muren geschilderd, andere meubels gekocht, kortom een volledige renovatie van de woonkamer. Hoewel het vooral erg leuk is, is het soms ook gewoon noodzakelijk. Alles ziet er inmiddels weer strak en netjes uit. De enige doorn in mijn oog was het beige kastje van de thermostaat aan de muur. Absoluut noodzakelijk, maar mooi is natuurlijk anders. Gelukkig heb ik ook daar een oplossing voor gevonden! Namelijk met een Nest Thermostat. Je hebt ze in verschillende kleuren (zwart, koper, wit en zilver). Omdat de muur waar de thermostaat hangt een taupekleur heeft, heb ik gekozen voor zwart. Zo’n strak design staat echt een stuk beter aan de muur.

Mooi en slim

De thermostaat is overigens niet alleen mooi, maar hij is ook nog eens hartstikke slim. Hij past zich namelijk automatisch aan je leefritme aan. Nadat je hem één week hebt gebruikt, weet hij wanneer je thuis bent, het graag wat warmer hebt en wanneer de verwarming uit mag. Vervolgens programmeert hij zichzelf en kan hij je helpen geld te besparen op je energierekening. Hoe vet is dat!
Ook zo grappig, het scherm is uit als je het niet nodig hebt, maar als je er vlakbij bent, wordt het scherm vanzelf geactiveerd. Als je deze afstandsweergave irritant vindt, kun je dat ook uitschakelen.

lijn groen oudersenzo
Nest Thermostat - Niet alleen mooi maar ook slim!

Handig

Maar er is meer… Je kunt namelijk een app op je smartfoon installeren waarmee je de thermostaat kunt bedienen. Voor mij is dat superhandig, want ik werk op de 2e etage in ons huis. Het was al een aantal keren voorgekomen dat ik boven zat te bibberen van de kou en dus naar beneden moest lopen om de thermostaat hoger te zetten. Nu hoeft dat niet meer. Ik bedien de thermostaat eenvoudig met de app op mijn telefoon.

Voorgeprogrammeerd

De kans is echter groot dat het sowieso niet meer nodig zal zijn, want ik heb – met diezelfde app – voorgeprogrammeerd dat de thermostaat in de ochtend om 8 uur moet aangaan en ’s avonds om 22.00 uur weer uit mag. Zo vergeet ik nooit meer de thermostaat op de nachtstand te zetten. Dat bespaart niet alleen onnodig stoken in de nacht, maar het voorkomt ook dat ik ’s ochtends met een droge keel wakker word omdat ik de thermostaat de avond ervoor vergeten ben uit te zetten.

Buiten de deur

De thermostaat is via de app volledig te besturen als je helemaal niet thuis bent! Je kunt hem op ‘uit huis’ zetten als je weg gaat en op afstand kun je ervoor zorgen dat het lekker warm is, als je weer thuiskomt, maar de Nest is slim. Hij weet namelijk wanneer je naar je werk gaat. Met sensoren en de locatie van je mobiel weet hij of je weg bent. Hij schakelt zichzelf vervolgens over naar de Ecotemperatuur om energie te besparen.

Warm water

De Nest thermostat kan ook de boiler aansturen. Het warmwaterschema kan vanaf een telefoon of de Nest themorstaat worden aangepast. Auto-afwezig werkt samen met de boiler voor het besparen van energie wanneer er niemand thuis is (na twee dagen).

Prijs

De thermostaten zijn verkrijgbaar bij o.a. Coolblue of de Nest Store vanaf 249 euro.

liefs Marion

Meer informatie

Deze zomer ga je eenvoudig besparen op je vaste lasten
6x Simpele hacks die je ecologische voetafdruk direct verkleinen
Let hierop bij het kopen van zonnepanelen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *