Zo creëer je een gezellige woonkamer voor het hele gezin

Zo creëer je een gezellige woonkamer voor het hele gezin

De woonkamer is het hart en de ziel van je huis. Het is de plek waar je ’s avonds neerstrijkt, verhalen vertelt en tv kijkt. Als er speelgoed van de kinderen rondslingert, kan het al snel een speelkamer vol chaos worden. Dit zijn vijf tips om een warme en gezellige woonkamer voor het hele gezin te creëren.

1. Warme kleuren

De kleuren die je voor je woonkamer kiest, bepalen in grote mate de sfeer. De beste plaats om kleur toe te voegen is in accessoires. Gebruik een rijk, warm kleurenpalet. Oranje tinten en warmrood zijn perfect om de illusie van warmte te creëren. Ook natuurlijke materialen als droogbloemen en rieten manden geven veel sfeer. In manden kun je meteen het speelgoed van de kinderen opbergen.

2. Sfeervolle verlichting

Met verlichting kun je de perfecte sfeer en stemming in je woonkamer creëren. Gebruik een plafondlamp voor de algemene verlichting en zet verspreid door de kamer staande lampen en sfeerlampen neer. Als je deze lampen kunt dimmen, kun je voor gezellig zacht licht zorgen. Voor echte warmte en gezelligheid gebruik je kaarsen of een open haard. Met kleine kinderen kunnen led-kaarsen en een houtvuur op het televisiescherm zowel voor veiligheid als gezelligheid zorgen.

3. Zachte accessoires

Zachte accessoires zijn ideaal om het gezellig te maken in de woonkamer. Kussens, tapijten en dekens verzachten harde randen en scherpe hoeken. Ze brengen een natuurlijke warmte in de kamer. Bovendien kun je er tijdens een kille avond lekker tegenaan kruipen en je warm en comfortabel voelen. Ook kinderen zijn er gek op.

Accessoires zijn ook een fantastische manier om wat kleur en persoonlijkheid aan een kamer toe te voegen. Bekijk de woonaccessoires van Kwantum om jouw woonkamer sfeer te geven.

lijn groen oudersenzo
Zo creëer je een gezellige woonkamer voor het hele gezin

4. Geef de kamer een persoonlijk tintje

Een van de beste manieren om een knusse kamer te krijgen is door wat karakter en persoonlijkheid toe te voegen. Wat is een betere manier om dit te doen dan met je eigen persoonlijke items? Bijvoorbeeld schelpen die je samen met de kinderen hebt gevonden op het strand of een hoed die je hebt gekocht op vakantie. Zet deze items in het middelpunt en wees trots op je persoonlijke spullen. Gebruik ook familiefoto’s om je woonruimte emotionele warmte te geven.

5. Boeken

Interieurontwerpers zweren bij de kracht van boeken. Ze hebben een bepaalde warmte en geven een ruimte karakter. Ook laten ze iets zien van je persoonlijkheid en bevatten ze geschiedenis. Ze zitten vol herinneringen, verhalen en fantastische personages. En dat niet alleen, ze zien er ook nog eens fantastisch uit in een boekenkast van vloer tot plafond.

liefs Marion

Meer informatie

Belangrijke woonkamer meubelen met kinderen
Durf voor kleur te gaan. Welke kleur kies jij?
Radiatoren wegwerken. Wat zijn de mogelijkheden?
Hippe comfortabele zitzakken voor een strakke inrichting!
7 redenen waarom je voor houten meubilair moet gaan
Een tafel kopen, waar let je op?
Hoe maak je een kindvriendelijke woonkamer?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kwantum.nl

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *