Met elkaar genieten in de tuin!

Wat een verwennerij als de zon er is en dat we lekker buiten in de tuin kunnen zitten! Want in deze Corona tijd ben je af en toe wel toe aan buiten, vooral als je de hele week al vanuit huis moet werken, incluis thuiswerkende partner en kids die niet naar school kunnen. Je bent echt niet de enige die de muren op enig moment op je af ziet komen.

Bescherming in de zon

Aldoor binnen zitten is voor een mens helemaal niet goed. De zon geeft je vitamine D en vitamine D is belangrijk voor je botten en gebit. Maar in de zon moet je natuurlijk je huid wel beschermen. Bijvoorbeeld met een parasol.

Bescherming met een parasol

Een parasol in de tuin staat niet alleen gezellig, ze zijn vooral nuttig. Parasols zorgen door fijne schaduwrijke plekken. Vroeger had je alleen de stokparasols, maar tegenwoordig is er zoveel keuze! Denk bijvoorbeeld aan zweefparasols, muurparasols of van die hippe schaduwdoeken! Deze blikvangers in je tuin zorgen ervoor dat jij én de kinderen veilig uren buiten kunnen blijven zitten, zonder kans op verbranding.

lijn groen oudersenzo
Met elkaar genieten in de tuin!

Zonnebrandcrème

Geen plek voor een parasol? Gebruik dan een goede zonnebrandcrème. En in de avond is het goed om je huid in te smeren met een aftersun crème. Sowieso is het goed ook zonder zon je huid in te smeren en te onderhouden met een crème. Ik vind de lente en de zomer twee pracht seizoenen. Gewoon omdat ik dan lekker veel buiten kan zijn, kan luieren, kan fietsen en geen jas aan hoeft te trekken, tenminste als het warm genoeg is. Het liefst loop ik dan de hele dag op blote voeten, maar dat kan wat mij betreft alleen maar thuis.

De afgelopen jaren heb ik het een en ander gekocht om het tuinleven aangenaam te maken. Hieronder een kleine samenvatting met spullen waar ik heel blij mee ben, of nog van droom. Een mens moet altijd blijven dromen.

Benodigdheden voor het ultieme buitenleven

Barbecue

Lekker de tuin in!

Op mijn verjaardag begin april konden we ook al lekker buiten zitten en was de eerste BBQ een feit! Maar wel een gas barbecue omdat het gewoon handig is. De barbecue lijkt een beetje op deze. Met twee branders. De hamburgers, worstjes en de kipvleugels waren heerlijk! De tafel was ook erg vrolijk gedekt, en het was erg gezellig.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo

Opblaasbaar bubbelbadje/jacuzzi

Lekker de tuin in!

Aankomend weekend ga ik mijn opblaasbare jacuzzi buiten zetten. Ik heb mijn tweede jacuzzi al, de oude was ruim tien jaar oud, wellicht nog wel ouder. Ik heb er eentje van Intex en ik ben daar zeer tevreden over. De mensen die mij volgen op sociale media die zien regelmatig een foto voorbij komen van mijn bubbelbadje. Het badje zet ik altijd op na de Pasen en in september haal ik het badje weer naar binnen. Ik heb het badje inclusief de pomp gewoon in mijn inloopkast staan. Neemt echt niet zoveel ruimte in, het badje zelf kan in een soort van sporttas. Het bubbelbadje kost 499 euro. Ik vind het super genieten en een cadeautje voor jezelf, en vooral in deze tijd. Gewoon lekker het warme water in glijden (max 40 graden), boekje erbij, wat te drinken. Af en toe de bubbels even aan. Ik moet nu al zuchten bij het idee van dat mijn badje over een kleine week er weer staat.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo

Flexibele tuinslang

Voor mijn verjaardag heb ik mijzelf een tuinslang cadeau gedaan. En dan zul je denken een tuinslang? Ja, want de oude vloog om de haverklap van de kraan en dan had ik een waterballet in de keuken. En dat eigenlijk al twee seizoenen lang. Ik uitte mijn onvrede over de oude tuinslang op twitter en toen zei er iemand dat ik beter een flexibele slang kon kopen.  Dus ik dacht direct actie, en direct bestelt. Waarbij ik voor een Gardena flexibele slang ben gegaan. De volgende dag kwam de slang al. En jeetje wat een genot zonder ergernis. De slang is te verkrijgen in 15 meter, 20 en 30 meter. Mijn voorkeur ging uit naar 20 meter zodat ik ook vanuit de keuken naar de voortuin kan.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo

Hogedrukreiniger

Voordat mijn bubbelbadje er kan staan, ga ik altijd eerst even met de hogedrukreiniger door de tuin. De tuintegels zien er dan frisser uit en ik vind het altijd een mooie start van het zomerseizoen. Ik heb er zelf eentje van Kärcher. Ook al heel wat jaren in mijn bezit. Ik heb een kleine Karcher trouwens want ik wil niet de schuur hebben vol staan met allerlei grote apparaten. Er zit ook een terrasreiniger bij.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo

Terrasreiniger

Ik heb wel een op gegeven moment een nieuwe terrasreiniger gekocht, omdat tijdens een verhuizing de oude kapot was gegaan. Ik heb toen deze gekocht en daar ben ik erg blij mee. Veel relaxter werken en je wordt zelf niet zo vies. Zeker aan te raden als je al een hogedrukreiniger hebt. Hij is niet goedkoop, maar ik weet zeker, als je gewend bent na je terras te hebben gedaan dat je halve huis onder zit met zand en jijzelf ook dat je hier heel blij van wordt. Het scheelt je en een hoop rommel en tijd.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo

Loungeset

Ik ben een wicker fan. Gewoon omdat het amper onderhoud heeft en het gewoon buiten kan blijven staan. Want als je een niet al te grote schuur en/of huis hebt dan is het belangrijk dat je meubels buiten kunt laten staan. Dit vind ik zelf een hele mooie set, een hoekbank. Heb ik zelf niet omdat mijn tuin te klein is, mijn tuin set bestaat uit losse wicker stoelen met kussens.  De kussens heb ik als het regent op een plank boven in de schuur liggen zodat ik er geen last van hebt. Je hebt twee jaar garantie.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo

Zonnebrandcrème

En als dan alles aan kant is en je heerlijk van het zonnetje in je tuin kunt gaan genieten, vergeet jezelf dan niet goed in te smeren! Er zijn heel veel soorten zonnebrandcrème met uiteenlopende factoren. Gebruik voor de kids het liefst een zonnebrandcrème met een hoge factor, maar ook voor jezelf is het raadzaam om het rustig op te bouwen.

Ik hoop jullie hiermee te hebben geïnspireerd, want nu we door alle Coronamaatregelen voorlopig ons vertier niet buiten de deur kunnen zoeken, moeten we het in en rondom ons huis maar zo aangenaam mogelijk maken.
Geniet van het mooie weer, maar geniet vooral van de gezelligheid met elkaar! Ik wens jullie een mooie zomer.

Liefs Karin

Meer informatie

Grondspots plaatsen in de tuin: onze gouden tips
Kleine kinderen? Kies voor een kindvriendelijke tuin!
6x Elektrisch tuingereedschap dat onmisbaar is in de tuin
Waarom heb je een tuintafel nodig?
Op zoek naar een tuinafscheiding? Dit zijn je opties!

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *