Het verhaal van de sneeuwman

Het verhaal van de sneeuwman

Met een goed gevoel denk ik terug naar de tijd dat Rocco nog zo’n lekker klein prulletje was en iedere avond, maar vaak ook overdag, door mij werd voorgelezen. Er zijn heel wat boeken doorheen gegaan in de loop van de jaren. Vooral deze maanden vond ik het gezellig. Dan pakte ik vaak ook overdag er een boek bij, nam hem op schoot en dan lieten we gewoon de tijd aan ons voorbij gaan. Dit is zo’n boek dat ik er graag bij had gepakt. Vooral als de wereld dan buiten veranderde in Winter Wonderland, hoe magisch is het dan om samen ‘Het verhaal van de sneeuwman’ te lezen.

Illustraties

De mooie potloodtekeningen van Robin Shaw geven het boek een warme, zachte uitstraling. Het is zo beeldend getekend dat de tekeningen in je hoofd vanzelf kleur krijgen en tot leven komen. De cover van het boek heeft, door de zilveren details, een magisch uiterlijk gekregen. De letters in het boek zijn wat groter gemaakt en de zinnen redelijk kort gehouden, zodat het boek ook goed geschikt is voor de minder ervaren lezer. Met dit boek kruip je graag op de bank. Het liefst met een beker warme chocolademelk.

Over de auteur

Michael Morpurgo schreef meer dan 130 boeken, waaronder het beroemde boek ‘War Horse’. Ter ere van de 40e verjaardag van ‘De sneeuwman’ werd deze meesterverteller gevraagd het magische verhaal van de sneeuwman die tot leven kwam, opnieuw te vertellen.

En daar is Michael goed in geslaagd!

lijn groen oudersenzo
Het verhaal van de sneeuwman

Specificaties Het verhaal van de sneeuwman

TitelHet verhaal van de sneeuwman
UitgeverijRubinstein
AuteurMichael Morpugo
IllustratorRobin Shaw
Aantal pagina’s160
ISBN9789047626145
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Waarom voel ik niet dat de aarde draait?
Leren lezen in groep 3
Boerderij van Muis
5 leukste winteractiviteiten

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *