5 leukste winteractiviteiten – Wat gaan we deze winter doen?

5 leukste winteractiviteiten

Afgelopen weekend is de klok weer verzet naar Wintertijd. Hoewel de winter nog niet echt is begonnen, zijn de eerste tekenen van de naderende winter zichtbaar. Zo is het bijvoorbeeld ineens een stuk kouder en kun je amper nog zonder jas naar buiten, lees ik dat de eerste sneeuwvlokken al weer in het zicht zijn en zelfs Sinterklaas is zijn koffers alweer aan het pakken om binnenkort weer naar Nederland af te varen. Tijd voor een blog over de leukste winteractiviteiten!

De winterperiode leent zich voor andere activiteiten dan in de zomer. Toch is er in de winter ook veel leuks te doen. Wij hebben de vijf leukste winteractiviteiten voor je bij elkaar gezocht!

Tip 1 – De indoorspeeltuin

Als het mooi weer is, vind ik het echt zonde om naar een indoorspeeltuin te gaan. Liever ben ik dan buiten van het mooie weer aan het genieten. In de winter is het echter een prima optie, vooral om kinderen hun energie kwijt te laten raken. Ze kunnen daar heerlijk ravotten, rennen, klimmen en klauteren. Na een paar uur, heb je de rest van de dag geen kind meer aan ze. Er zijn er heel wat, dus er zit er vast en zeker ook eentje bij jou in de buurt.

Tip 2 – Een hapje buiten de deur

Met elkaar en de kids uiteten, is natuurlijk toch een tikkeltje anders dan een romantisch diner voor twee. Gelukkig zijn er heel wat kindvriendelijke restaurants te vinden waar je met de kids gezellig – en lekker – kunt eten. Soms zijn er speciale voorzieningen voor de kinderen of speciale gerechten voor de kleintjes. Geen omkijken naar het eten, je heerlijk laten bedienen en ook nog eens lekker eten geeft alle ruimte om elkaar oprechte aandacht te geven! Hartstikke leuk om met elkaar te doen!

lijn groen oudersenzo
5 leukste winteractiviteiten

Tip 3 – Educatief tripje

Museums zijn lang niet zo stoffig meer als vroeger. Tegenwoordig zijn ze hartstikke leuk voor kinderen. Vaak zijn er in vakanties speciale thema’s voor kinderen, met een knutselhoek of leuke activiteit. Er zijn zoveel leuke museums in Nederland te vinden, over uiteenlopende onderwerpen. Kijk eens in deze lijst, er zit vast ook een leuk museum bij jou in de buurt. Wedden dat je kind het leuk gaat vinden en hij steekt er ook nog iets van op!

Tip 4 – Schaatsen enzo

De kans om over de sloten en meren te zwieren, is de laatste jaren niet zo groot. Om veilig over de sloten te kunnen glijden, is een behoorlijke vorstperiode nodig. Schaatsen en skiën zijn natuurlijk wel heel leuke winterse activiteiten. Lekker warm aankleden, sportief met elkaar bezig zijn en na afloop een kop warme chocolademelk. Met slagroom. Want na al die actie, is dat wel verantwoord. Er is vast wel een skibaan of schaatsbaan bij jou in de buurt.

Tip 5 – Met elkaar gezellig kokkerellen

Hier hoef je niet de deur voor uit. Kinderen vinden het altijd prachtig om te helpen bij het koken en bakken. Vooral als het om recepten gaat die ze ook nog eens lekker vinden. Cakejes bakken bijvoorbeeld. En vooral versieren. Dikke pret. Laat het buiten dan maar sneeuwen en hagelen, binnen is het knus en warm. Misschien vind je hier wel een recept van een lekkere taart of cupcake! Leuk om te maken, nog leuker om na afloop met elkaar op te eten en een stukje bij de buren te brengen. Zij vinden je taart vast ook erg lekker.

Top 5 bliksemtips voor binnen

Wil je er liever niet op uit? Dan is dit de top 5 binnenactiviteiten, waarvoor het meest wordt gekozen.

1) Filmpje (of Netflix) kijken
2) Spelletjes met elkaar doen
3) Lezen/voorlezen
4) Uitgebreid eten (fondue/courmet)
5) Knutselen

Ga je toch naar buiten?

Als je toch naar buiten gaat zorg er voor dat jullie lekker dik zijn aangekleed. Naast warme kleding, zijn wanten, mutsen, een sjaal ook geen overbodige luxe. Vergeet ook niet warme, dikke sokken en een paar goede schoenen.
Wil je voldoende energie om de kou te trotseren (en genoeg over te houden om achter de kids aan te rennen), zorg dan dat je voldoende hebt gegeten. Zonder benzine, draait de motor niet. Vergeet ook niet voldoende te drinken, want je lichaam heeft, ook in de kou, net zoveel vocht nodig als altijd.

Zorg voor een goede verzorging van je huid. Je gezicht vangt de volle koude, een beetje extra verzorging kan dus geen kwaad. Gebruik, vooral een goede vette crème om je huid soepel te houden, en een goede lipbalsem voor je lippen.

5 Bliksemtips om buiten te doen

1) Sneeuwpop maken en/of Sneeuwballen gevecht
2) Schaatsen
3) Sleetje glijden
4) Spoorzoeken
5) Boswandeling maken

liefs Marion

Meer informatie

De risico’s van de winter. Waar moet je op letten?
Winterwonderland. Spelen in de sneeuw!
Droge handen in de winter
Kneipp methode: Blote voeten in de sneeuw (Werken aan je immuunsysteem)
Buitenspelen in de winter. Met deze tips krijg je de kids wel naar buiten!
5 onmisbare mode items voor deze winter

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *