Corona – Covid19 – Themapagina

lijn groen oudersenzo

Corona & gezondheid

Corona & (basis)school

Corona & vakantie

Corona & jongeren

Diverse tips & weetjes
lijn groen oudersenzo
Het Coronavirus of COVID-19

Het virus Corona of COVID-19 is je vast niet ontgaan. Sinds maart 2020 is dit zo’n beetje het gesprek van de dag. Als je niet in een hutje op de hei woont, zonder internet, radio of TV kan het je niet ontgaan zijn. Corona suist en ruist overal. Zet de televisie maar aan, de radio of je favoriete social media app. De kinderen zijn thuis, in plaats van op school en de kans is groot dat jij ook alweer een aantal dagen thuis werkt. Verplicht. Behalve natuurlijk als je werkt in de zorg, hulpverlening of supermarkt, want die maken juist tropenuren.

Corona of COVID-19

We dragen allemaal, zoveel mogelijk, ons steentje bij aan het gezond houden van onze samenleving. We blijven zoveel mogelijk binnen, houden afstand, gaan niet op bezoek en wassen regelmatig onze handen.
Zet de deuren lekker open als de zon schijnt, laat de wind lekker door je huis waaien. Over Corona zelf hoeven we niet veel uit te leggen, daar is al zoveel over gezegd en geschreven en dat kunnen andere sites veel beter. Het is een virus dat ons hele leven beheerst op dit moment, de hele wereld.

Actuele cijfers Corona

Iedere dag lezen we de actuele cijfers met nieuwe besmettingen. Voor de rest lijkt er weinig anders waarover we ons druk maken. Als we maar gezond blijven en niemand besmetten. We delen onze zorgen massaal op internet, hopelijk met veel respect voor ieders mening. Want we hoeven niet over alles hetzelfde te denken, als we maar wel met z’n allen zorgvuldig met elkaar omgaan en alle regels in acht nemen.

lijn groen oudersenzo
Covid19 - Corona

Veel gedupeerden

Door alle afgekondigde maatregelen, zijn er veel gedupeerden in het land. Denk aan de zzp’er, de reisbranche, evenementenbureaus en de horeca. Hoe langer deze crisis gaat duren, hoe lastiger het voor deze partijen zal zijn om het financieel te overleven. Hopelijk komen we snel weer in positief vaarwater en krijgen kinderen weer het ritme terug wat ze gewend waren. Tot die tijd moeten we er met z’n allen het beste van maken.

Uiteraard proberen we hier op Oudersenzo ook ons steentje bij te dragen en plaatsen we regelmatig blogs om je te informeren of tips te geven en we hebben zelfs een speciaal liedje voor de kids geschreven: “Ziek van paniek (Het Coronalied)”, omdat het voor de kids allemaal al spannend genoeg is. We wensen iedereen een goede gezondheid!

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *