Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

Waarom voel ik iet dat de aarde draait? Een boek vol interessante weetjes! Rocco smulde altijd van dit soort boeken en ik heb er heel wat voorgelezen. Het is verbazingwekkend hoeveel informatie daarvan blijft hangen. Hij vond dit soort boeken veel leuker om uit voorgelezen te worden, dan bijvoorbeeld sprookjes of Jip en Janneke. En eerlijk gezegd vond ik het ook bepaald geen straf om hem uit dit soort boeken voor te lezen. Ik stak er zelf ook nog veel van op.

Interessant

En interessant en leerzaam, dat is dit boek! Het zit vol vragen waarvan je denkt: ‘Ja, hoe zit dat eigenlijk?’ en ik weet zeker dat je het antwoord interessant gaat vinden. En jij niet alleen, je zoon of dochter ook. Kinderen zijn namelijk van nature heel nieuwsgierig en leergierig en de vragen in dit boek sluiten goed aan bij hun belevingswereld.

Wat voor een vragen zijn het dan?

Denk bijvoorbeeld aan vragen als: Wat kan mijn tong over mij vertellen? Is mijn haar sterk genoeg om in klimmen? Waarom klinken sirenes zo raar als ze voorbijrijden? Hoe zien geluidsgolven eruit? Wat is een supersonische knal? Kan ik op Mars leven? Nou en zijn er nog tientallen andere vragen. De inhoud is niet specialistisch en gaat niet heel diep, maar richt zich vooral op een eerste antwoord op de gestelde vraag.

Een heerlijk bladerboek om uit voor te lezen of regelmatig op te pakken om er zelf even iets te lezen. Leuk en leerzaam!

lijn groen oudersenzo
Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

Specificaties Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

TitelWaarom voel ik niet dat de aarde draait?
UitgeverijLemniscaat BV
AuteurJames Doyle
IllustratorClaire Goble
Aantal pagina’s95
ISBN9789047710165
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *