Boerderij van Muis

Boerderij van Muis

Vorig jaar hebben we behoorlijk wat (kinder)boeken besproken op de site en dat wilde ik dit jaar toch een beetje beperken tot de echte pareltjes. Maar ja, als je dan een persbericht in de digitale brievenbus ziet liggen met het nieuwste boek van Muis, dan moet ik daar toch echt mee aan de slag.

Vaak voorgelezen

Jaren geleden, toen Rocco nog een kleine ukkepuk was, heb ik hem met heel veel plezier, regelmatig voorgelezen uit de boekjes van Muis. Vooral uit het boekje Muis verkleedt zich en Muis is jarig. Rocco kon er echter geen genoeg van krijgen en ik weet zeker dat hij ‘Boerderij van Muis’ destijds ook prachtig had gevonden. Maar ja, Rocco is allang geen peuter meer, het is inmiddels een stoere puber van 1.85 en die wil niet meer voorgelezen worden uit de boekjes van Muis. Die luistert veel liever naar muziek van Iron Maiden. Maar misschien is jouw peuter net zo gek op Muis als Rocco een aantal jaar geleden!

Stevig karton boekje

Boerderij van Muis is een stevig karton boekje. Het verhaaltje is kort maar op de illustraties is heel veel te zien en te ontdekken. Het allerleukste is de boerderij achterin het boek. Je kunt daar de pagina’s neerzetten, zodat er een echte boerderij ontstaat. Er zit ook een extra pagina bij, waar je speelfiguurtjes uit kunt drukken, zodat je de boerderij tot leven kunt laten komen.

lijn groen oudersenzo
Boerderij van Muis

Drukte op de boerderij

Er gebeurt van alles op de boerderij. De dieren moeten gevoerd worden, Muis moet met een tractor over het land rijden en hij moet natuurlijk ook niet de moestuin vergeten! Wat heeft Muis het toch druk, hij kan wel een helpend handje gebruiken. En dat kan! Want eenmaal achterin het boek aangekomen, kan je kindje het verhaaltje naspelen in de boerderij, met de uitgedrukte speelfiguurtjes.

Bijzondere illustraties

De illustraties van Lucy Cousins zijn vooral herkenbaar aan de felle, vrolijke, primaire kleuren. Ze deelt de opvatting niet dat kinderen rustig worden van pastelkleuren en wil kinderen juist stimuleren met fel kleurgebruik. Lucy Cousins is onder andere bekende van de boekenserie over Muis.

Specificaties Boerderij van Muis

TitelBoerderij van Muis
UitgeverijLeopold
AuteurLucy Cousins
IllustratorLucy Cousins
Aantal pagina’s16
ISBN9789025876012
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Leren lezen in groep 3
De nieuwste kinderboeken – september 2019
De bijzondere boeken van Mo’s Daughters

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Boerderij van Muis

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *