Handige schoonmaaktips

Handige schoonmaaktips

Schoonmaken: niet bepaald mijn hobby. Maar goed, waarschijnlijk ben ik daar niet de enige in. Dus ben ik maar eens in handige schoonmaaktips gedoken, zodat het allemaal makkelijker gaat. En het liefst nog werkt ook, natuurlijk!

Kruimeldief

Om maar meteen met de handigste te beginnen: de kruimeldief. Als kersverse ouder (of grootouder) is het ideaal om zo’n ding in huis te hebben. Want een ongelukje zit in een klein hoekje en eten zonder kruimels is bij kinderen nu eenmaal onmogelijk. Ook met het hebben van huisdieren roep je “rommel op de grond” over je af. Om dan niet meteen de grote stofzuiger te hoeven pakken, is de kruimeldief een heerlijk alternatief. Lekker snel gepakt en ideaal om bijvoorbeeld even snel de bank mee schoon te krijgen!

Olijfolie en RVS

Roestvrij stalen oppervlaktes krijg je mooi vlekvrij door er met een keukenpapiertje met een druppel olijfolie overheen te gaan! Het schijnt er ook voor te zorgen dat de oppervlaktes langer schoon blijven.

Witte azijn tegen kalkaanslag

Help: kalkaanslag. Niet gevreesd, witte azijn gaat je redden! Een keukenpapiertje (alweer: misschien had ik een apart kopje keukenpapier moeten maken?) laat je intrekken met witte azijn. Dit doordrenkte papier leg je minimaal een kwartier op de plek van de kalkaanslag. Door het zuur wordt de kalk opgelost. Even navegen met een schoon doekje en alles is weer opgelost! Dit keer letterlijk…

lijn groen oudersenzo
Handige schoonmaaktips

Lang leve cola…

Heb je last van kalkaanslag in je toiletpot? Haal de colafles onder de neus van je zoon vandaan en schenk hem leeg in de wc pot. Natuurlijk even tobben, want voor het beste resultaat doe je dit vanaf de onderkant van de toiletrand. Maar je moet er iets voor over hebben! Dat dit werkt bij de aanslag van kalk, tja, wat doet het dan bij de ingewanden van je zoon….

Wasmachine schoonmaken

Om vieze geurtjes en rare zwarte vlekken op je gewassen kleding te voorkomen, moet je er even aan denken om de rubberen rand schoon te maken. Hier gaan namelijk allerlei restjes in zitten. Alleen het filter schoonmaken is dus niet genoeg. Ook het zeepbakje kan behoorlijk smerig worden. Alles schoongespoeld en geveegd? Dan is het tijd om met een scheutje natuurazijn de wasmachine een programma op 90 graden te laten draaien. Vet, vuil, kalk én vieze geurtjes: allemaal weggewassen!

Ouderwetse Brillo

Gaspitten schoonmaken kan soms een heidens karwei zijn. Lukt het niet echt met een sopje? Gebruik dan een staalwolsponsje zoals Brillo. Niet te hard schuren, licht wrijven is meestal genoeg!

Citroenen voor je magnetron

De binnenkant van je magnetron is soms knap lastig schoon te krijgen. Of het ding kan akelig blijven ruiken naar het laatste gerecht. Zet een bakje water met twee halve citroenen in je magnetron en laat het op 600 Watt een paar minuutjes draaien. Het vuil is daarna makkelijk weg te halen.

Koffiedrab

Wist je dat koffiedrab prima een extra functie kan krijgen? Gooi het niet zomaar in de prullenbak, maar gooi het in je gootsteen! Wát? Jawel, in je gootsteen. Nee, het raakt hierdoor niet verstopt, het zorgt juist dat je afvoer niet verstopt doordat het vetaanslag voorkomt!

Oké, dan ook de thee

En ja hoor, ook een tip voor het gebruikte theezakje: leg iedere week een ander gebruikt theezakje in je koelkast en deze blijft vrij van muffe geurtjes! Makkelijker kan het toch niet?!

Ramen en spiegels

Water en afwasmiddel voldoen prima om ramen en spiegels (maar bijvoorbeeld ook de tegels en je wasbak) mee schoon te maken. Een stuk minder belastend voor het milieu dan al die andere agressieve schoonmaakmiddelen. En je afwasmiddel staat waarschijnlijk zo voor het grijpen!

liefs Wil

Extra informatie

Last van vieze luchtjes? Met deze tips ruikt je huis weer snel lekker!
Zo houd je het huis zoveel mogelijk stofvrij!
Effectief opruimen begint bij je zelf. Maar hoe dan?
Huishouden: snel en effectief je huis schoon!
Aan de schoonmaak: Hoe maken we zo snel mogelijk ons huis schoon?
Opruimen, hoe doe je dit zo snel mogelijk?
Vlekken uit kinderkleding
Een nieuwe wasmachine kopen: hier let je op!
Groene zeepjes & sopjes
Schoonmaken van je vloer. Zo doe je dat!
Is het geluid van een stofzuiger te verbeteren?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *