Een nieuwe wasmachine kopen: hier let je op!

Een nieuwe wasmachine kopen: hier let je op!

Zo nu en dan is het nodig: een nieuwe wasmachine kopen. Zeker wanneer je (kleine) kinderen in huis hebt draait je wasmachine overuren. Het is dus belangrijk dat je een degelijk exemplaar aanschaft. Ook is het goed om te letten op de energiezuinigheid. Dit is niet alleen goed voor ons klimaat, maar met name voor je energierekening aan het einde van het jaar. Maar waar let je op bij het kopen van een goede wasmachine? En wat doe je als je een klein budget hebt?

Hier houd je rekening mee bij het kopen van een wasmachine

Ten eerste is de grootte van de trommel van belang. Dit wordt ook wel de capaciteit genoemd. Wasmachines hebben doorgaans een capaciteit van 5 tot 12 kilo. Ga goed na hoe vaak en hoe veel je wast. Heb je een groot gezin? Dan kun je beter een wasmachine met een ruime capaciteit aanschaffen. Doorgaans is 8 á 9 kilo voldoende wanneer je een groot gezin hebt met vier kinderen of meer. Heb je twee kids of minder? Dan volstaat een wasmachine met een capaciteit van 6 á 7 kilo.

Verder let je ook op de afmeting van het apparaat zelf. De wasmachine moet natuurlijk wel passen op de plek waar je hem neer wilt zetten. Ook het geluidsniveau is van belang. Heb je een erg gehorig huis, een baby in huis of ben je zelf erg gevoelig voor geluid? Kijk dan eens naar een stillere wasmachine onder de 75 decibel. Dit is vooral handig wanneer je ook ’s nachts wilt gaan wassen. Verder kun je ook kijken naar het aantal toeren dat je nieuwe wasmachine draait. Dit zegt iets over hoe droog je was er weer uit komt na het wassen en centrifugeren. Doorgaans komt een was droog genoeg uit je machine vanaf 1200 toeren.

lijn groen oudersenzo
Een nieuwe wasmachine kopen: hier let je op!

Een energiezuinige wasmachine

Tegenwoordig zijn duurzaamheid en het klimaat hot items. Met een energiezuinige wasmachine ben je klimaatbewust bezig. Daarnaast let je ook op je eigen portemonnee: hoe zuiniger je wasmachine wast, hoe minder energie er nodig is en hoe lager je energierekening blijft. Er zijn zelfs wasmachines verkrijgbaar waarmee je 10 tot 40% op je jaarrekening kunt besparen. Voor de bespaarders onder ons: door vaker op lagere temperaturen te wassen kun je ook de nodige euro’s besparen op jaarbasis.

Een wasmachine kopen met een klein budget

Een wasmachine is doorgaans een dure aanschaf. Niet iedereen heeft een dikke portemonnee. Wat doe je als je een klein budget hebt, maar er toch een nieuwe wasmachine moet komen? Je kunt natuurlijk een wasmachine aanschaffen bij een kringloopwinkel of op Marktplaats, maar je hebt dan geen enkele garantie. Daarnaast zijn deze exemplaren vaak wat ouder en weet je niet of ze het nog wel goed doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook gewoon hele goedkope wasmachines te krijgen. Met het online kopen van een wasmachine ben je doorgaans het voordeligst uit. In een fysieke winkel is het niet zo eenvoudig om alle wasmachines op je gemak te vergelijken. Online echter wel: er zijn diverse websites waar je de prijzen & eigenschappen van wasmachines kunt vergelijken.

Wasmachines vergelijken met Knibble

Onze favoriete vergelijkingssite is Knibble. Deze filosofie van deze handige website: prijzen vergelijken kan alleen wanneer dit op onafhankelijke en 100% eerlijke wijze gebeurt. Daarom heeft Knibble alle actuele prijzen & aanbiedingen van wasmachines voor jou op een rijtje gezet. Knibble is niet verbonden aan een webwinkel. Daarmee is Knibble als vergelijkingssite dus helemaal onafhankelijk. Daarnaast is er de bijzonder gemakkelijke vergelijktabel van Knibble. Wanneer je tussen een paar wasmachines twijfelt, kun je met deze tabel direct zien wat de specificaties van elk apparaat zijn. Zo kun je de wasmachines die jij op het oog hebt direct met elkaar vergelijken op zeer gedetailleerd niveau.

Daarnaast vind je op Knibble alleen échte aanbiedingen. Is een wasmachine bij een webwinkel veel goedkoper dan de adviesprijs? Pas dan wordt dit als een aanbieding aangeduid. Bij Knibble zijn diverse webwinkels aangesloten. Een aanbieding is dus pas een aanbieding wanneer de prijs van een wasmachine bij de ene webshop goedkoper is dan bij alle andere. Daarnaast biedt Knibble ook inzicht in de laagste prijs ooit. Is een bepaalde wasmachine goedkoper dan ooit tevoren, bij welke webwinkel dan ook? Dan krijg je dit direct te zien!

Kiezen maar!

Nu je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine en waar je op slimme wijze prijzen kunt vergelijken, weet jij de weg in wasmachineland. Er rest je dus niets dan de wasmachine van je dromen uit te kiezen! Heel veel schone wassen en plezier toegewenst met je nieuwe exemplaar!

Liefs Amber

Extra informatie

Vlekken verwijderen? Met deze wastips komt het goed!
Zo kun je het groeiende wasmonster verslaan!
Aan de schoonmaak! Hoe maken we zo snel mogelijk ons huis weer schoon?
Handige schoonmaaktips
Opruimen, hoe doe je dat zo snel mogelijk?
Vlekken uit kinderkleding

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *