Gezonde recepten tijdens de zwangerschap

Gezonde recepten tijdens de zwangerschapMag ik sushi eten nu ik zwanger ben? En hoe zit het met brie, salami, zure room en champignons? Welk feestelijk dessert is geschikt voor mijn zwangere gast? Zwangere vrouwen kunnen niet alles eten en van andere producten kunnen zij beter niet teveel binnenkrijgen.

Soms is het niet gemakkelijk om te blijven genieten van eten als je zwanger bent. Veel toetjes en sausjes bevatten alcohol, in salades zit vaak gerookte zalm of tonijn en soms kom je een ingrediënt tegen waarvan je niet weet of je het mag hebben of niet.
Tijdens haar zwangerschap liep Ursula Strik, oprichter AugurkenMetSlagroom, hier zelf tegenaan. “Nadat mijn zus vertelde dat ze zwanger was, kwam mijn idee om een receptenblog voor zwangere vrouwen op te zetten in een stroomversnelling. Ik vind het erg belangrijk dat koken en eten leuk blijft. De extra zwangerschapskilootjes en dont’s op eetgebied weten dat plezier soms aardig te vergallen. Terwijl het juist in de zwangerschap erg belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten.”

Lees hier: 3 Gouden tips voor gezonde voeding

Snel op tafel

AugurkenMetSlagroom bevat nu ruim 50 recepten, van voorgerechten tot nagerechten en van eten met kleine kinderen tot snel op tafel. Zowel vis, vlees als vega en zelfs enkele veganistische recepten. En het aantal recepten breidt elke week uit. Naast recepten vind je er kort samengevat waarop je moet letten als je als zwangere vlees, vis of kaas wilt eten. Erg handig!

Vraagtekens bij zwangeren

“Als ik kijk naar de producten die mensen intikken in zoekmachines, zie ik dat er vraag is naar duidelijke recepten,” zegt Ursula Strik. “Vooral specifieke kazen, balsamicoazijn, crème fraîche, zure room, salami, ricotta en champignons zorgen voor veel vraagtekens. Gelukkig kwam ook degene die intikte ‘help, zwangere vrouw aan tafel wat zijn verboden producten’ op AugurkenMetSlagroom terecht!”

Meer informatie

Lees hier: 3 Gouden tips voor gezonde voeding
Gezonde voeding tijdens je zwangerschap
Mooi en gezond zwanger – Zorg goed voor jezelf
Gezonde voeding voor je ongeboren baby
Vruchtbaarheid en voeding
Het belang van foliumzuur
Met de blender maak je de heerlijkste gerechten

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo

Kijk ook naar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *