Speelgoed van het jaar verkiezing 2017: En de winnaars zijn…

Al eerder heb ik geschreven over mijn deelname in de jury van de verkiezing Speelgoed van het jaar. Nadat de nominaties bekend waren en ouders en kinderen de tijd hebben gekregen hun stem uit te brengen, was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking.
Niet zomaar een prijsuitreiking, maar een feestelijke prijsuitreiking in Burgers Zoo in Arnhem. Een feestje in een dierentuin. Dubbel feest dus! Met na afloop een meet & greet met Onnedi. Wie kent haar niet met haar spannende roze lokken. Misschien is deze vlogster bij ouderen niet zo bekend, maar bij de kids is zij dit zeker wel. In haar ‘leuk of meuk’ bespreekt ze regelmatig nieuw speelgoed.

Speelgoed van het jaar verkiezing 2017: En de winnaars zijn...

Rondje Burgers Zoo

Voor we naar het Safari restaurant lopen, besluiten we eerst een rondje dierentuin te doen. Er is die dag geen mooi weer voorspelt, maar we hebben mazzel. Als het regent zijn wij net binnen en als het droog is, lopen we weer buiten. Burgers Zoo is een bijzondere dierentuin met een eigen smoel. Niet eerder heb ik een dergelijk mooie dierentuin gezien. Hoewel het soms wel lastig is om de dieren te vinden. Veel dieren lijken een beetje verstopt in het mooie decor.

Verdwaald

We waren ruimschoots op tijd in de dierentuin om nog een rondje te doen voor de prijsuitreiking zou beginnen, echter raken we verdwaald in de woestijn waardoor het allemaal net een beetje langer duurt dan gepland. Gelukkig komen we nog net op tijd het restaurant binnen. De Telekids Discoshow brengt de stemming er al aardig in. Snel een kop koffie en een chocolade muffin scoren en we zijn klaar voor de feestelijkheden.

En de winnaars zijn…

En dan wil je natuurlijk nu weten wie de winnaars zijn geworden. Als ik het winnende speelgoed voorbij zie komen, merk ik dat we (nog) geen van dit speelgoed hebben besproken op Oudersenzo.nl. Mijn wangen kleuren nu lichtjes rood op. Wel hebben we een bezoekersactie gedaan met de Kidizoom Flix (of loopt die zelfs nu nog?). Beetje jammer, want nu valt er niks te linken naar onze reviews. Gewoonweg omdat ze er niet zijn.

Categorie 0 t/m 3 jaar

Play-Doh kleuren en vormen – Hasbro – 14,49 euro

Categorie 4 en 5 jaar

Soggy Doggy – Spin Master – 24,99 euro

Categorie 6 en 7 jaar

Kidizoom Flix – VTech – 64,95 euro

Categorie 8 en 9 jaar

MacroBot – Spectron – 49,95 euro

Categorie 10 en 11 jaar

Agricola familie editie – 34,99 euro

Categorie 12 plus

30 Seconds everyday life – 36,99 euro

Categorie 18 plus

Escape Room the Games virtual reality set – Identity Games – 24,99 euro

Terwijl ik van mijn koffie geniet, lijkt de prijsuitreiking in een stroomversnelling te komen. De prijzen vliegen om onze oren en voor ik het weet zijn alle prijzen uitgereikt en heb ik geen foto’s gemaakt. Ik ben nog net op tijd om alle winnaars tegelijk op het podium te vereeuwigen. Volgend jaar zal ik beter mijn best doen.

Onnedi

Na afloop neemt de Telekids Discoshow het weer over en dansen de kinderen in het rond op de vrolijke muziek. De festiviteiten worden afgesloten met een ‘meet & greet‘ met Onnedi. Als ik naar de lange rij kijk geloof ik dat wel. Ik heb gelukkig geen kinderen die ik hier een plezier mee ga doen. De rij blijft mij gelukkig bespaard. Ergens in het midden zie ik mijn collega jurylid met haar dochters staan. Ik benijd haar niet. Ik pak de hand van Rob en samen lopen we naar buiten. Aan de natte straten te zien, is er net weer een flinke bui gevallen. Ook deze hebben we gelukkig gemist. Het zit ons mee deze dag.

Interview met Ger Ramakers

liefs Marion

Extra informatie

Gezelschapsspellen die hartstikke leuk zijn!
De geschiedenis van de Teddybeer
Elektrisch vervoer voor kinderen: Zo leuk kan het zijn!

Bronvermelding

Tekst en foto’s: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *