De geschiedenis van de Teddybeer

De geschiedenis van de Teddybeer

Waarschijnlijk heb je er totaal niet bij stil gestaan, maar gisteren was het Teddybeerdag. Hoe schattig! Wie heeft er als klein kind nou geen Teddybeer gehad? Ze zijn er in alle vormen en maten. Die van mij zag er na jarenlang intensief knuffelen niet meer uit. Hij had geen oren meer, zijn vacht was kaal en hier en daar zaten er wat naaisteken van mijn moeder. Ik was wel eens jaloers op de Teddybeer van mijn zus. Die zag er nog zo mooi en gaaf uit… En toch wilde ik mijn Teddy niet kwijt. Ik denk zelfs, dat ik hem nog steeds wel ergens op zolder heb liggen. Goed opgeborgen in een doos.

Niet alleen voor kinderen

De Teddybeer is er natuurlijk helemaal niet alleen voor kinderen. Ook in veel huiskamers kun je regelmatig een Teddy tegenkomen. Hij geeft de huiskamer een lieve, warme uitstraling. Het bekende woonlabel Riverdale speelt hier bijvoorbeeld op in. In hun collectie kun je o.a. de Teddybeer terugvinden en dan echt niet bedoeld voor de babykamer.

Geschiedenis van de Teddybeer

Voor het enorme succes van de beertjes in de Verenigde Staten was eigenlijk president Theodore Roosevelt verantwoordelijk. Al zijn vrienden noemden hem “Teddy”. In 1902 had hij tijdens een vierdaagse beren-jacht geweigerd een jong weerloos beertje te doden dat de jagers voor hem hadden gevangen. De beroemde tekenaar van The Washington Post Clifford Berryman legde dit incident vast in zijn cartoon “Drawing the line in Mississippi” als een ironisch commentaar op een grensconflict dat erg in de belangstelling stond.

Vanaf dat moment werd de beer bekend als “Teddy’s Bear” en Berryman liet geen kans voorbijgaan om het beertje te verwerken in al zijn hierna volgende cartoons over de president.

Deze cartoons waren de allerbeste reclame voor Steiff en al gauw had de Steiff “Teddybeer” de harten gestolen van honderdduizenden Amerikanen. Mede gevoed door de stroom Steiffberen uit Duitsland nam de “Teddyberen-gekte” steeds meer Amerika in z’n greep en van hieruit ook andere werelddelen.

Bron

De liefste Teddyberen!

Ben je nog op zoek naar een lieve Teddybeer? Wij hebben de vijf liefste voor je uitgezocht!

lijn groen oudersenzo
De Teddybeer
lijn groen oudersenzo

Mega Teddybeer

De Teddybeer

Dit is een XXL Teddybeer van maar liefst 130 cm hoog. Veel te groot dus voor een baby om mee te knuffelen, maar wel super cute om neer te zetten op de babykamer. Zeker weten dat hij ooit gepakt gaat worden en dan houdt het knuffelen niet meer op. De Teddy is zacht gevuld en heeft een fluweelzachte pluche buitenzijde. De teddybeer kan in verschillende posities geplaatst en gelegd worden.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo

Hermann Teddy

De Teddybeer

Herman Teddy is er in verschillende formaten en kleuren. Deze Teddy is goudgeel van kleur en is 23 cm. Herman is gemaakt van zacht goud geel pluch en heeft een synthetische vulling. Hij heeft bruine veiligheidsogen en een geborduurde neus. Hij is wasbaar in de wasmachine op 30° C. Zijn broertjes en zusjes zien er allemaal een tikkeltje anders uit. Absoluut een heel lieve serie!

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo

Pluche Beer 85cm

De Teddybeer

Deze pluche beer zit precies tussen zijn broertjes in . Hij is niet te klein maar ook weer niet te groot . Sommige kinderen vinden een te grote knuffel misschien wel eens te overweldigend terwijl een klein beertje ook weer te kinderachtig overkomt Vandaar dat deze vrolijke vriend zich bij iedereen thuis kan voelen !

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo

Pluche Beer 45cm blauw

De Teddybeer

Deze Teddybeer is zo schattig dat je zoon of dochter alleen maar kan glimlachen als ze ernaar kijken. Deze teddybeer van Knuffelkings is gemaakt van het beste materiaal en wordt bij elke verzending handmatig gecontroleerd en afgewerkt, waarmee ze altijd de beste kwaliteit garanderen!

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo

Pluche Beer 100cm bruin

De Teddybeer

Kijk deze beer eens vrolijk uit zijn ogen kijken, hij is er helemaal klaar voor om jouw speelkameraadje te worden. Hij is gemaakt van uitsluitend nieuwe materialen en heeft een prachtige donkerbruine kleur. Opvallend is de luxe afgewerkte snuit en de extra ingenaaide voetzolen.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo

Populair

Dat Teddy nog steeds populair is, blijkt wel uit het feit dat hij gewoon een eigen Startpagina heeft. Teddy is niet alleen gewild bij kleine kinderen, maar ook volwassenen koesteren de kleine knuffelbare beer nog steeds. Soms als decoratie, soms als verzamelobject en soms als inspiratiebron voor song, boek of film. Niks mis om ook op latere leeftijd nog steeds een arctofiel te zijn… Zelfs Elvis liet menig meisjeshart met zijn ‘Teddybear’ sneller kloppen…

Elvis Presley – Let me be your Teddybear

liefs Marion

Meer informatie

De lievelingsknuffel – Als je hem maar niet kwijt raakt!
Knuffelen – Het belang van knuffelen (met de leukste knuffeldieren)
De lievelingsknuffel – Als je hem maar niet kwijt raakt!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *