Gezelschapsspellen die hartstikke leuk zijn!

Het wordt weer nat en guur buiten, dus wordt het tijd om het binnenspelen aantrekkelijk te maken. Het is zo verleidelijk om de kinderen dan maar simpel achter een beeldscherm te parkeren, maar ook binnen zijn er zoveel andere leuke dingen om te doen! Daarom hier tips wát je dan zowel kan doen.

Gezelschapsspellen zijn leuk!

Sommige mensen vinden het oubollig klinken als je zegt dat je nog ganzenborden speelt met je kinderen… Nou, vergeet het commentaar, want voor een kind is niets leuker dan gezellig samen spelen met papa en mama. En dát heeft het met dit soort spellen lekker simpel voor elkaar. Even heerlijk de tijd vergeten en met het hele gezin een gezelschapsspel doen is zoveel leuker dan stomweg naast elkaar op de bank op een eigen schermpje te zitten turen… En vind je dat ganzenborden echt niet leuk meer? Er komen nog altijd nieuwe gezelschapsspellen op de markt die misschien jou wel kunnen overhalen!

Uitdagende spellen

Wat dacht je van uitdagendere spellen, die nog altijd wel met elkaar gespeeld moeten worden? Zoals tafelvoetbal, darten of misschien heb je zelfs wel ruimte voor zaken als airhockey. Dit soort spellen blijven leuk om te doen, ook als je al ouder bent, dus is het geen aanschaf voor maar één jaartje. Strayshop heeft een leuke collectie van dit soort artikelen, waarmee je niet alleen je kinderen maar ook jezelf een plezier doet!

lijn groen oudersenzo
Gezelschapsspellen die hartstikke leuk zijn!

Knutselen

Verzamel het hele jaar leuke artikelen in een speciaal daarvoor aangeschafte kist. Is het buiten guur en is buiten spelen dus echt geen optie? Open de kist en laat je zoon of dochter heerlijk aan de slag gaan met de wc-rollen, inpakpapier, kastanjes, luciferstokjes en wat je al niet meer hebt ingezameld. Laat het lekker zijn eigen creativiteit uitleven óf geef hem (haar) een leuke opdracht. Zo kan je natuurlijk met elkaar aan de slag gaan met een seizoenstafel!

Blotevoetenpad maken

Ik hoor je denken: we hadden het toch over BINNEN spelen? Klopt helemaal, maar ook binnen kan je een uitdagend blotevoetenpad maken! Je hebt hiervoor grote bakken nodig, waar je vochtige zaken of bijvoorbeeld korrelige dingen in kan doen. En verder kan je het pad uitbreiden door verschillende ondergronden te creëren door heel simpel de verschillende vloeren van je huis te laten betreden (vloerbedekking, plavuizen, laminaat, kurk of wat dan ook), maar ook door gebruik te maken van satijnen lakens, katoenen lappen, gebreide stoffen en ga zo maar door. Of wat dacht je van aluminiumfolie, plastic zakken en laat je brein nog maar even verder denken! In de bakken kan je zaken als water (verschillende temperaturen is ook nog een idee), een sopje, melk, zand, rijst of bijvoorbeeld piepschuimkorrels of watten doen. Het is leuk om het pad eerst met de kinderen te maken en daarna het te laten lopen.

Samen bouwen

Bouwen is voor veel kinderen een geliefd onderwerp. Nu kan je natuurlijk samen gaan bouwen met de daarvoor bestemde bouwstenen, zoals Lego. Maar het is ook leuk om juist te kijken wat je met hele andere dingen kan bouwen. Kruip nog maar eens ‘in’ die knutselkist of daar leuke dozen in zitten. Ze mogen best verschillend zijn in afmeting en vorm, want dat maakt het allemaal alleen maar ingewikkelder om alles te laten staan (we plakken dus niets aan elkaar!). Kijken wie het hoogste komt!

Hutten bouwen in de kamer

Hutten bouwen is niet alleen buiten leuk, maar binnen ook. Hang een groot kleed over de eettafel en creëer zo een hut. Bewaar de doos van de nieuwe televisie en laat de kinderen daar een hut van maken of sla karton in en laat (oudere) kinderen daar zelf iets van maken met behulp van tape en touwen, bijvoorbeeld. Zo zijn ze even zoet en kunnen ze daarna erin spelen en als we het helemaal leuk willen maken: leg er een slaapzak in en laat de kinderen er een nachtje in slapen!

Bakken en koken

Aan de slag in de keuken is eveneens een prima idee. Zijn de kinderen nog klein? Er is vast wel een klein klusje die ze toch kunnen doen. De garde aanzetten bijvoorbeeld of helpen vormpjes maken van het deeg voor de koekjes. Maak iets lekkers wat jullie daarna lekker kunnen opeten. Of maak het favoriete gerecht van je kind klaar, met hulp van hem- of haarzelf!

liefs Wil

Meer informatie

Speech Breaker – Het nieuwe hilarische spel van Hasbro
Candy Crush
Vier nominaties voor 999 games. Waar ga jij op stemmen?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Strayshop.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.