Mee de ruimte in met André Kuipers tijdens SpaceXperience-LIVE

Afgelopen zaterdag waren wij aanwezig in een uitverkocht Ziggo Dome voor SpaceXperience-LIVE met André Kuipers. Drie shows heeft hij dit weekend gegeven en alle drie de shows van deze eerste editie waren uitverkocht. Ruimtevaart leeft. Dat blijkt maar weer!

xxx

LiveLane

Nog voor wij richting Amsterdam vertrekken bereikt ons het bericht van producent LiveLane waarin hij met trots aankondigt dat André Kuipers volgend jaar een nieuwe ruimtereis gaat maken. In 2018 is het spectaculaire ruimtespektakel, met André Kuipers opnieuw in het middelpunt, op 3 november te zien onder de titel SpaceXperience 2018 – into the future LIVE. Mocht je deze keer dus geen kaartje meer hebben kunnen kopen omdat het uitverkocht was, dan gaat je dat volgend jaar vast en zeker wél lukken!

Hier en nu

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen, want op dit moment zijn we aanwezig bij de SpaceXperience-LIVE van 2017. Bij aankomst worden we opgewacht door een astronaut en natuurlijk wil ik met hem op de foto. Zijn gezichtsuitdrukking is te grappig wanneer ik hem spontaan een kus op zijn ruimtehelm geef.
Eenmaal binnen zien we dat Ziggo Dome voor SpaceXperience-LIVE is omgebouwd tot een soort van lanceerplatform, waar André Kuipers je meeneemt met zijn reis naar de sterren en planeten. Hij vertelt zijn verhaal, vanaf zijn diepste verlangen, via het voortraject naar het uiteindelijke bereiken van zijn doel. Hij vertelt over de lancering en zijn verblijf in de ruimte. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Fijne verteller

André Kuipers blijkt een fijne verteller en weet de spanningsboog vast te houden. Anderhalf uur passief luisteren vergt wat van een mens en toch weet André Kuipers je aan hem te binden en je focus gericht te houden op die middenstip. Dit doet hij enerzijds met zijn boeiende verhaal en zijn plezierige vertelwijze en aan de andere kant door gebruik te maken van mooie lichteffecten en heel veel beeld/filmmateriaal. Hoe leuk zijn de ruimtefoto’s! De fantastische verhalen over Sterrenstad (Zvjozdny gorodok) en hoe vet zijn de authentieke beelden van zijn opleiding en vertrek.

Verrassingseffecten

Hij vertelt over de muziek die hij en zijn mede-astronauten luisteren voordat ze gelanceerd worden. André kiest voor ‘De Pastorale’ van Ramses Shaffy en ‘Vlieg met me mee’ van Trijntje Oosterhuis. Hoe leuk dat Trijntje ineens op het podium verschijnt en daar het nummer live begint te zingen. Op een later moment, tijdens de afsluiting zien we haar nogmaals terug komen. Helaas werd dit nummer wat minder goed door haar gezongen en hoorden wij een paar valse noten er doorheen vliegen. Het mag de pret echter niet drukken, de spectaculaire lichteffecten en gouden regen maken veel goed.

Wat vind André Kuipers zelf van SpaceXperience-LIVE?

“SpaceXperience-LIVE voelt voor mij als een compleet nieuwe missie naar de ruimte. De voorbereidingen in het afgelopen jaar waren heel spannend. Met een groot team van experts werken we naar de lancering toe van een ultieme space experience die zaterdag plaatsvindt. Het spektakel hebben we nog voor de boeg, maar het wordt zo bijzonder dat ik me nu al verheug op onze samenwerking voor een volgend avontuur: een toekomstige reis door het heelal. Wat zit eraan te komen? Reizen naar Mars en verder! Het zijn onze next steps in de ruimte.”

lijn groen oudersenzo
Mee de ruimte in met André Kuipers tijdens SpaceXperience-LIVE

SpaceXperience-LIVE

De Ziggo Dome in Amsterdam transformeert op 3 november 2018 wederom in een universum vol sterren, planeten en vliegende objecten, maar dit keer met the future als nieuw thema van het spectaculaire ruimteavontuur. SpaceXperience 2018 – into the future LIVE geeft het publiek de kans om te ervaren hoe het voelt om een astronaut te zijn, een raketlancering te beleven, naar de planeten te vliegen en een kijkje in de toekomst te nemen. Met behulp van de allernieuwste special-effects en state-of-the-art technieken komen entertainment, spektakel, wetenschap, techniek en duurzaamheid samen in een indrukwekkende show met André Kuipers in het middelpunt. In 2018 komt de toekomst wel heel dichtbij.

liefs Marion

Meer informatie

SpaceXperience met André Kuipers de ruimte in

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *