Geboortekaartjes: omdat het ook makkelijk kan!

Zwanger zijn betekent veel moeten regelen. Meestal alleen maar heel leuk om te doen. Eén van die dingen zijn geboortekaartjes uitzoeken. Nu is dat vaak ook één van de leuke klussen, maar toch is er best wel veel waar je op moet letten. Wat zet je bijvoorbeeld allemaal op zo’n kaartje? En dan komt uiteindelijk het vervelendste klusje: adressen verzamelen én ‘dagen’ enveloppen schrijven. Maar dat kan veel simpeler!

Alle adressen verzamelen!

Je gaat trouwen of bevallen en dus weet je dat je van al je vrienden en familie adressen nodig hebt. Je wilt immers wel dat iedereen een kaartje krijgt. Een hele klus! Klopt dit adres nog wel? Waren ze nou niet net verhuisd? Wat is de postcode? Al met al misschien niet iets wat echt niet te doen is, maar vervelend is het wel. Gelukkig kan dat veel eenvoudiger. Verzamel je adressen online. Ja, ik hoor je al denken: ‘Wat schiet ik daar mee op? Oké, dat ik ze misschien niet meer handmatig hoef te schrijven, maar die zoektocht blijft!’ Mis! Heb je al eens bij Mailbook gekeken? Een handige tool, waarbij niet jij het werk hoeft te doen, maar dat wordt voor je gedaan!

Hoe werkt Mailbook?

Via Mailbook heb je een tool in handen die voor jou het compleet maken van je adressenlijst super eenvoudig maakt. Allereerst registreer je je bij de site en dan krijg je een persoonlijke link. Die kunnen jullie vervolgens gewoon verspreiden via bijvoorbeeld Facebook of Messenger. Of gewoon via mail. De mensen die deze link krijgen kunnen dan zelf hun adresgegevens invullen. Zo hoef jij alleen maar die link te verspreiden naar jouw bekenden en zij doen zelf de rest. Op deze manier is het niet alleen erg simpel, maar je bent er ook echt zeker van dat alle gegevens kloppen! Deze lijst kan je vervolgens downloaden voor gebruik.

lijn groen oudersenzo
Geboortekaartjes: omdat het ook makkelijk kan!

Geboortekaartjes versturen

Klinkt goed, toch? Toch kan het nog beter. Want je kunt er nu ook voor kiezen om gewoon via Mailbook een geboortekaartje uit te zoeken en ze rechtstreeks te versturen via deze dienst. Leuke geboortekaartjes, die helemaal voor jou gemaakt worden én verzonden naar al die adressen op je lijst. Vind je het jammer dat dan alles buiten jou om gebeurt? Dan kies je er gewoon voor om ze naar je eigen huis te laten sturen. En dan hoef je ze zelf alleen nog maar op de bus te doen… Wil je wel eerst zien of het kaartje zo mooi wordt? Ook geen probleem, dan vraag je eerst een proefdruk aan! Goed, simpeler kan het eigenlijk niet! En de keuze is reuze: een ontwerp van de beste designers van het land, of gewoon met je eigen foto. Het kan allemaal. Zo is er voor iedereen echt wel een leuk of mooi geboortekaartje te vinden!

Tips voor je kaartje

Waar let je op bij het uitkiezen van een kaartje? Allereerst natuurlijk dat je hem mooi vindt… Maar verder moet er genoeg ruimte zijn voor de tekst die je erop kwijt wilt. Weet je zeker dat je een jongen of een meisje krijgt, dan kan je kiezen voor een kaartje welke stoer of juist meer roze is. Weet je dit niet? Of hou je gewoon meer van een neutralere stijl? Dan kies je uiteraard voor een kaartje die echt voor alle kindjes leuk is. Bedenk even wat je allemaal kwijt wilt op het kaartje. Dat is echt helemaal aan jou. Uiteraard staat er in ieder geval op:

 • Roepnaam van de baby, meestal ook de eventuele doopnamen
 • Namen van de ouders en eventuele broertjes en/of zusjes
 • Datum, soms ook tijdstip van geboorte
 • Het adres en telefoonnummer

Uiteraard is dit wel heel weinig, maar het zegt eigenlijk wel alles waar het om gaat. Je kunt het aanvullen met bijvoorbeeld:

 • Een lief gedichtje
 • Een tekst waaruit blijkt hoe blij je met je kindje bent
 • Indien van toepassing de namen van peter en meter
 • Het tijdstip waarop je bezoek wilt ontvangen of juist niet
 • Het verzoek of mensen eerst willen bellen
 • Als de baby nog in het ziekenhuis ligt, waar het ligt
 • Gewicht en lengte van de baby
 • Indien van toepassing: de datum van het kraamfeest
liefs Wil

Meer informatie

Kennisgeving: Zo laat je de hele wereld weten dat je kleintje geboren is
Geboortegedichtjes, een liefdevolle toevoeging op het geboortekaartje
Geboortekaartjes thema trends 2021
De trends bij geboortekaartjes. Wat gaan we dit jaar doen?
Geboortekaartjes – Een leuke traditie, maar welke kies je?
Online geboortekaartjes, hoe makkelijk is dat?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Mailbook.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *