Een barbecue op je trouwdag? Dat is goed vlees kopen en meer…

Een barbecue op je trouwdag? Dat is goed vlees kopen en meer…

Trouw je in de zomermaanden en wil je op je trouwfeest een barbecue organiseren? Leuk en gezellig, maar hoe organiseer je nu een ‘bbq’ het beste? En uiteraard zo dat het eens anders dan anders is, als het om het vieren van zoiets heugelijks is? Natuurlijk met het beste vlees, zoals een ribeye, maar ook de dingen om de barbecue heen zijn hierbij belangrijk. De gezelligheid, de entourage en vanzelfsprekend ook alle hapjes eromheen.

Online vlees kopen

Misschien zou je er helemaal niet aan denken, maar wist je dat je ook kwaliteitsvlees online kunt kopen? Ideaal, omdat je daar dan verder geen omkijken meer naar hebt. Het is alleen nog maar een kwestie van bestellen en het wordt door de online slagerij in orde gemaakt. Het allerbeste vlees wordt hiervoor gebruikt en dit wordt keurig verzonden in milieuvriendelijke kartonnen dozen. Uiteraard voorzien van coolpacks zodat het vlees in de juiste staat blijft. Omdat het assortiment groot is én je al ruim van tevoren dus kunt kijken wat op jullie wensenlijstje kan komen te staan, is dit prima in te plannen.

Variatie in vlees

Je kunt natuurlijk gewoon de standaard saté sticks kopen, een saucijsje en voor de kinderen een frikandel… Kán, maar natuurlijk wil je meer als het om je bruiloftsfeest gaat. Kies voor hele andere soorten vlees dan je gewend bent in jullie vriendenkring. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rump steak, een lamsburger, varkenspicanha of rib fingers? En let er zeker op dat het van een mooie kwaliteit is. Nu is dat natuurlijk altijd belangrijk. Bedenk ook wie er allemaal vlees eten en wie niet. Maak voor je vegetarische gasten variaties in sticks die ook op de barbecue kunnen, maar dan uiteraard zonder vlees. Zorg voor een aparte bbq voor de vegetarische gasten, want niet iedereen vindt het fijn als het door elkaar heen gebruikt wordt. Het is ook meteen duidelijk waar iemand moet zijn als hij geen of juist wél vlees wil.

lijn groen oudersenzo
Een barbecue op je trouwdag? Dat is goed vlees kopen en meer…

Salades

Salades zijn een welkome aanvulling op het vleesmenu. Nu kan je eindeloos variëren in salades en het is dan ook heel fijn om verschillende soorten te maken of te bestellen. Zorg dat je salades bestelt die qua smaak niet te dicht bij elkaar liggen. Hoe groter de variatie, hoe meer plezier je eraan hebt. Zo is er voor iedereen iets bij wat hij of zij lekker vindt én voor de mensen die ‘alles’ lekker vinden is er meer variatie in smaakbeleving.

Stokbrood

Natuurlijk mag stokbrood niet ontbreken, maar ook nu kan je er iets extra’s mee doen. In plaats van standaard stokbrood kan je eveneens kiezen voor meerdere soorten brood. Dat staat meteen feestelijker en ook nu is extra variatie juist fijn. Biedt zowel volkoren als wit brood aan. Naast stokbrood zou je kunnen denken aan Turks brood.

Sausjes

Sausjes voor het vlees of om lekker het brood in te dippen. Het wordt eentonig, maar kies ook hierbij voor genoeg variatie. Nog leuker: maak ze zelf! Ter inspiratie een aantal voorbeelden (recepten kan je heel eenvoudig vinden op internet!):

 • Mayonaise
 • Satésaus
 • Mosterd
 • Barbecuesaus
 • Sambasaus
 • Kruidenboter of knoflooksaus
 • Ketchup
 • Cocktailsaus
 • Whiskeysaus

Zomerhapjes naast de barbecue

Naast de sticks en andere vleessoorten kan je kiezen voor heerlijke zomerhapjes van of bij de barbecue. Gegrilde ananas, bijvoorbeeld, is lekker fris en een heerlijke tegenhanger van gekruid vlees (om maar een voorbeeld te geven). Een aantal ideeën wat je kunt gebruiken om tijdens of na de barbecue aan te bieden:

 • Gegrilde druiven
 • Fruitcake
 • Bananenbrood
 • Gevulde appels met rozijnen en walnoot
 • Gekarameliseerde peren
 • Gegrilde watermeloen

Kinderen bij het feest?

Zijn er ook kinderen bij het feest? Dan is het fijn om ook een frituurpan aan te zetten… Maar pas op: veel volwassenen zullen ook best een patatje lusten naast hun satéstick. Bedenk van tevoren of je dus voor iedereen patat in de aanslag houdt of dat dat echt alleen voor de kinderen bedoeld is!

Denk even aan het milieu!

Het is heel verleidelijk om voor het bestek, bekertjes en bordjes voor wegwerpmateriaal te gaan. Nu weten we allemaal dat plastic niet goed is voor het milieu. Vanaf 2024 zijn deze wegwerpartikelen dan ook verboden op festivals, in de horeca en op kantoor. Maar natuurlijk kunnen we daar zelf thuis ook over nadenken. Gebruik herbruikbare materialen! Komen er meer gasten dan je spullen in huis hebt? Er zijn bedrijven die dit soort dingen verhuren! Ziet er meteen veel gezelliger uit én laten we eerlijk zijn: het drinkt toch ook wel fijner uit een echt glas…

liefs Wil

Meer informatie

Barbecue: Waar moet je op letten als je zwanger bent?
Barbecueweetjes die je leven gaan veranderen
Gezellig buiten koken! maar waar ga je voor kiezen?
Bruidskinderen bij je trouwerij, hoe betrek je ze erbij?
Wat gooien we allemaal op de BBQ?
Met deze zomerhapjes wordt het pas echt feest!
Barbecue inspiratie voor de zomer: Deze recepten zijn verrassend lekker!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Bollensteak.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *