Overzichtelijk browsen op internet voor ouder en kind

Overzichtelijk browsen op internet voor ouder en kind

Wereldwijd zijn er bijna 2 miljard websites in de lucht. Heel logisch dus, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en het overzicht een beetje kwijt bent. Om dat overzicht tijdens het browsen op het internet weer een beetje terug te krijgen is er Kadaza: een visuele startpagina die je tijd op het internet nét even leuker en gemakkelijker maakt. Kadaza is geschikt voor ouder en kind. In dit blog vertellen we je meer over Kadaza.

Kadaza versus de klassieke startpagina

Bij het horen van het woord startpagina krijg je misschien direct nostalgische gevoelens. Een decennia of twee geleden schoten de startpagina’s als paddenstoelen uit de grond. Deze pagina’s maakten een categorisch overzicht van de verschillende websites die er op het internet te vinden waren. Van grote nieuwsbladen tot kleine, nietszeggende websites die nauwelijks werden bijgewerkt. Iedereen kon zijn of haar website aanmelden bij zo’n startpagina, en vervolgens werd er dan een link geplaatst.

Kadaza is allesbehalve zo’n ouderwetse en nutteloze startpagina. Ten eerste wordt niet elke website zomaar geplaatst op de startpagina. Bij Kadaza is een kieskeurige redactie de hele dag bezig om in elke categorie alleen de allerbeste en meest bezochte websites bij elkaar te zoeken. Ook handig is dat Kadaza een visuele startpagina is, die het erg overzichtelijk maakt om direct alle belangrijke websites te vinden over het onderwerp waar je naar op zoek bent.

lijn groen oudersenzo
Overzichtelijk browsen op internet voor ouder en kind

Je eigen persoonlijke startpagina met Kadaza

Kadaza is, zoals je hierboven kunt lezen, dus niet zomaar de zoveelste startpagina. Kadaza is voor zowel jou als je kinderen een veilige startpagina die online surfen overzichtelijk, makkelijk en leuk maakt. Daarnaast is de homepagina van Kadaza ook nog eens te personaliseren. Voeg de icoontjes van websites toe die je vaak bezoekt om deze allemaal handig en vooral overzichtelijk op een rijtje te hebben. Zo ontstaat jouw persoonlijke homepage die je net even dat stukje rust biedt in het browsen op het internet!

Kleine kinderen en veilig browsen met Kadaza

Heb je kleine kinderen die weleens gebruikmaken van jouw laptop, tablet of smartphone? Dan is Kadaza een goede startpagina om mee te beginnen. Spreek met je kind af dat hij of zij alle websites mag bezoeken die op de startpagina van Kadaza staan. Je kunt zelf icoontjes van kindvriendelijke websites toevoegen. Zo hou je toezicht en controle op het internetgebruik van je jonge, kwetsbare kind.

Sta je kind bijvoorbeeld toe naar YouTube Kids te surfen in plaats van YouTube zelf. Daar kan je kind leuke filmpjes kijken zonder dat hij of zij in aanraking komt met content die niet geschikt is voor jonge kijkers. Zo houd je met behulp van Kadaza een vinger aan de pols als het gaat om het internetgebruik van je kinderen.

Weten welke risico’s je kind loopt door zijn of haar internetgebruik en hoe je die risico’s kunt beperken? Lees hier meer over veilig internetten voor kinderen.

Waarom zou ik Kadaza gebruiken?

Je kent het misschien wel: tussen het werk door surf je in de pauze een beetje doelloos op internet. Je leest een online krant, doet misschien een spelletje, neemt de laatste roddels uit showbizzland door op je favoriete juicekanaal. Misschien kijk je nog even op sociale media, maar daarna is het eigenlijk vooral doelloos rondsurfen. Dat kost tijd en energie die je beter aan andere zaken kunt besteden.

Door Kadaza te gebruiken selecteer je zelf welke pagina’s je wilt bekijken. Door de homepage te personaliseren met je vaak bezochte websites, beperk je de tijd dat je doelloos achter je scherm zit te surfen behoorlijk. Spreek wel van tevoren met jezelf af dat je alleen websites bezoekt die op je persoonlijke homepage staan. Zo bespaar je heel wat tijd met je surfgedrag!

Zou jij Kadaza gebruiken? En wat vind jij van het principe van een visuele startpagina? Lijkt het jou handig of juist helemaal niet? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

6 zaken om je zorgen over te maken als je kind toegang tot internet heeft
Mediaopvoeding: Hoe leid je kinderen door het digitale doolhof
Zo houd je de telefoonkosten van je kind binnen de perken
Veilig internet: Wat zijn de risico’s van internetten?
Veilig online? Lees onze 5 gouden tips!
Vanaf welke leeftijd aan de smartphone?
Verantwoordelijk leren omgaan met mobieltjes
Veiliger online met VPN; een verstandige keuze

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kadaza.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *